FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

PANDORA, SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA İÇİN BİR ADIM DAHA ATTI

Sürdürülebilirlik konusunda geçmişten beri değerli adımlar atmakta olan dünyanın büyük mücevher şirketi Pandora, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu …

PANDORA, SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA İÇİN BİR ADIM DAHA ATTI

Sürdürülebilirlik konusunda geçmişten beri değerli adımlar atmakta olan dünyanın büyük mücevher şirketi Pandora, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Geçtiğimiz yıl yayınlandığı duyuruyla, 2025 prestijiyle külliyen geri dönüştürülmüş gümüş ve altın kullanacağını açıklayan marka, gayelerine bir yenisini daha ekledi. Pandora, madenlerden çıkarılan elması kullanmayı da bırakacağını açıkladı.

Pandora, yayınladığı 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’na nazaran, 2025 prestijiyle %100 geri dönüştürülmüş metallere yönelerek karbon ayak izi, su kullanımı ve diğ¬er olumsuz çevresel tesirleri azaltmayı ve üretim, paketleme, lojistik dahil olmak üzere tedarik zincirinin tüm etaplarında, mağazalarda ve ofislerde karbon emisyonunu sıfıra düşürmeyi hedefliyor.

2020 yılında mücevherlerinde kullanılan altın ve gümüşün %60’ı geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde eden şirket, her yıl düzenlenen MSCI Sürdürülebilirlik Endeksi’nden beş yıl üst üste AAA almış olup, sürdürülebilir kaynak idaresi bakımından İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) tarafından tüm mücevher markaları ortasında en yüksek skor verilmiş markadır.

Pandora’da artık madenden çıkarılan elmaslar ile üretim yapılmayacak.
Mücevher üretiminde sürdürülebilir metal kullanımında bir adım daha atan şirket, bu yılın başında İngiltere’de büsbütün laboratuvar eseri mücevherlerden oluşan “Pandora Brilliance” koleksiyonunu çıkardı. Bu koleksiyon Pandora’nın birinci sıfır karbonlu koleksiyonu niteliğinde. Madenlerden çıkarılan elmaslardan fiziki özellikler bakımından neredeyse hiç bir farkı olmayan laboratuvar imali elmasların kullanımıyla birlikte Pandora, etraf tahribatını ve elmas madenlerindeki insani olmayan çalışma şartlarını önleyerek elmas piyasasını dönüştürmeyi ve elması herkesin ulaşabileceği bir hale getirmeyi hedefliyor.

Pandora Türkiye Ülke Müdürü Sağnak Binzet
Pandora olarak çok farkında olduğumuz bir mevzu, yaşadığımız dünyayı bizden sonraki jenerasyonlara en azından bulduğumuz üzere bırakabilmek için herkesin kendi üstüne düşeni yapması gerektiği… Bu pencereden baktığımızda, kendi üretimimize güvenen, mücevher ve perakende alanında bir dünya markası olarak bu üretimin sınırsız kaynaklarla yapılmadığını biliyoruz. Bunu sürdürülebilir kılmak ismine, geçen sene değerli bir adım atmış ve 2025 yılı itibariye eserlerimizde yalnızca geri dönüştürülmüş altın ve gümüş kullanacağımızı duyurmuştuk. Bu sene bir adım daha atıyoruz ve madenlerden çıkarılan elmasları kullanmayı bırakacağımızı açıklıyoruz. Gurur duyduğumuz bu gelişmeleri sizlerle paylaşabildiğimiz için çok memnunuz.”

Pandora, üretim merkezlerinde yüzde yüz yenilenebilir güce geçti. Kullanılan metalleri 2025 yılında büsbütün geri dönüştürülmüş gereçlerden elde edecek.

Pandora CEO’su Alexander Lacik
“2020 izolasyonun ve bağlantının bir ortada sürdüğü bir yıl oldu. Tüm dünyanın birebir kaideler altında bu derece etkileşim halinde olduğu bir durum daha evvel yaşanmamıştı. Hepimiz pandemi ve pandeminin doğurduğu sonuçlar ile yüzleştik. 2020 bizleri sürdürülebilirlik tartışmalarının etrafında buluşturdu. Çevresel mevzularda karbon emisyonunun en aza indirilmesi muhtaçlığı öne çıkarken, insan hakları ve cinsiyet eşitliği de tüm dünyanın ve bizim gündemimizdeydi. Pandora olarak, sürdürülebilirlik en kıymetli gündem unsurumuz olmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler Global Unsurlar Sözleşmesi’ne bağlılığımızı artırarak sürdürüyoruz. Bu yıl karbon emisyonumuzu sıfıra düşürmek için değerli adımlar attık. 2025 prestijiyle sıfır karbona ulaşma gayemizde ilerliyoruz. 2020’de Tayland’daki üretim merkezlerimizde yüzde yüz yenilenebilir güce geçtik. Kullandığımız metalleri 2025 yılında büsbütün geri dönüştürülmüş gereçlerden elde edeceğiz ve bu taahhüdümüzü gerçekleştirmek için tedarikçilerimizin gelişimini de destekliyoruz. Geri dönüp baktığımızda 2020 epey kuvvetli bir yıldı ancak çalışanlarımız sayesinde Pandora sürdürülebilirliğin öncüsü olmaya devam etti. 2021 yılında açıklayacağımız yeni stratejilerimizin de odağında sürdürülebilirlik olacak.”

Mücevher devinin gayesi karbon emisyonunu en aza indirmek
2020 yılında, Pandora’nın Tayland’daki üretim tesislerinde %100 yenilenebilir elektrik gücü kullanımına geçti ve karbon ayak izini değerli ölçüde azaltıldı. Yenilenebilir güç sayesinde üretim tesislerinde karbon emisyonu 25.000 ton düşürüldü. Karbon emisyonunu mağazalarda azaltmak gayesiyle, İngiltere ve Amerika’daki Pandora mağazalarında müşterilere alışverişlerinden sonra poşet isteyip istemedikleri soruldu ve üçte biri sürdürülebilirliğe katkı için poşet istemediğini belirtti. Bu örnek çalışmayla birlikte Pandora, 2021 yılında dünyadaki birçok Pandora mağazasında poşet kullanımını isteğe natürel tutarak, karbon emisyonunu asgarî 200.000 kg azaltmayı hedefliyor. Şirketin 2021 yılı maksadı, tüm üretim tesisleri ve mağazalar için güç sarfiyatını azaltacak yeni projeler geliştirmek ve mağazalarda yenilenebilir güç kullanmak.

Pandora, kapsayıcı bir şirket kültürünü benimsiyor
Sürdürülebilirlik çerçevesinde Pandora, Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Haklarına Dair Rehber Prensiplerini göz önünde bulundurarak, insan haklarına saygılı, kapsayıcı ve çeşitliliğin ön planda tutulduğu bir şirket kültürünü benimsiyor.

Toplumsal sorumluluk kapsamında UNICEF ile işbirliği halinde olan Pandora, kuruma 2020 yılında bir kısmının COVID-19 tedavilerine yönlendirildiği 3.4 Milyon Dolarlık bağışta bulunmuştur. Pandora, UNICEF işbirliği ile 1 milyondan fazla çocuğa ve gence ulaşarak kendilerini en düzgün biçimde söz etmelerini öğrenmelerini ve gelecekte iş bulabilmelerini sağlamak için çalışmaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi