FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Metabolizmayı Hızlandıran 10 Yiyecek Ve İçecek

Herkesin farklı bir metabolizma suratına sahiptir. Nizamlı antrenman yapmak, gereğince uyumak ve bol su içmek metabolizmanızı hızlandırmak için …

Kadinnews


Herkesin farklı bir metabolizma suratına sahiptir. Nizamlı antrenman yapmak, gereğince uyumak ve bol su içmek metabolizmanızı hızlandırmak için yapabileceğiniz en yeterli üç şeydir. Bununla birlikte, hakikat beslenerek de tesirli bir halde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olduğu gösterilen yiyeceklerin bir listesini paylaşıyoruz. Bu yiyecekleri günlük diyetinize ekleyin ve kiloların düşmesini izleyin.

Metabolizmayı Hızlandıran 10 Yiyecek​

Bkz. Yağ Yakıcı ve Metabolizma Hızlandırıcı Formüller

Acı biber​


Araştırmalar, acı biber yemenin metabolizmanızı% 25 oranında hızlandırabileceğini göstermiştir. Baharatlı yiyecekler yemek sizi olağandan daha fazla terletiyorsa, bunun nedeni bedendeki ağrı reseptörlerini uyaran bir bileşik olan kapsaisinden kaynaklanmaktadır. Kan dolanımını ve metabolizma suratını artırır, bedeninizin daha süratli yağ yakmasını sağlar.

Tam tahıllar: yulaf ezmesi ve esmer pirinç​


Sağlıklı beslenmede her vakit tahıl ve tahıl alımı tavsiye edilir. İşin sırrı, tam tahılları seçmektir. Örneğin buğday, yulaf ezmesi, pirinç ve mısır. Tam tahıllar, insülin düzeylerini dengeleyerek metabolizmanızı hızlandıran besinler ve kompleks karbonhidratlara sahiptir.

Brokoli​


Brokoli en sevdiğiniz zerzevat olmayabilir, fakat metabolizmanızı hızlandıran değerli bir kalsiyum kaynağıdır. Tıpkı vakitte C, K ve A vitaminleri açısından da zengindir. Bir porsiyon brokoli size kıymetli ölçüde folat, lif ve çeşitli antioksidanlar sağlayacaktır.

Çorbalar​


Çok sayıda çalışma, çorba tüketiminin daha düşük obezite riski ile irtibatlı olduğunu doğrulamaktadır. Bir araştırmada çorbadaki sıvı ve katıların kombinasyonunun iştahta bir azalma yarattığını, böylelikle çok fazla besin alımını azalttığını ve daha süratli yağ yakmaya yardımcı olduğunu belirledi.

Kahve ve yeşil çay​


Birçok çalışma, kahvenin ve yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığını ve başka sıhhat faydaları sağladığını göstermiştir: çok ölçüde antioksidan içerirler, kan şekerini düşürmeye yardımcı olurlar, daha fazla yağ yakmaya yardımcı olurlar ve selülit belirtilerini azaltırlar.

Elma ve armut​


Elmalar ve armutlar, yalnızca düşük kalori içeriği nedeniyle değil, birebir vakitte bu iki meyve metabolizmanızı hızlandırabileceği için kilo verme konusunda mükemmel müttefikler olabilir. Bir araştırmada günde üç elma yahut küçük armut yiyen bayanların yemeyenlere nazaran daha fazla kilo verdiğini doğrulayan bir çalışma ile destekleniyor.

Baharatlar​


Karabiber, hardal tohumu, sarımsak tozu ve zencefil üzere baharatlar metabolik suratınızı yüksek tutabilir. Diyetlerine baharat ekleyen şahısların günde 1.000 kalori daha yakabildiği kanıtlanmıştır.

Turunçgiller​


Portakal, greyfurt ve limon üzere turunçgiller de yağ yakmaya ve metabolizmanızı yüksek tutmaya yardımcı olur. Ayrıyeten yüksek C vitamini ölçüsü nedeniyle turunçgiller insülin düzeyini düzenler.

Kalsiyum oranı yüksek yiyecekler​


Metabolizma suratınızı artırmak istiyorsanız, bol ölçüde kalsiyum içeren yiyecekler yemeniz çok kıymetlidir. Yapılan bir araştırma, günde 1.200 ila 1.300 miligram ortasında kalsiyum tüketen şahısların, daha az ölçülerde tüketenlere nazaran iki kat daha fazla kilo verdiğini doğruladı.

Omega-3 yağ asitleri​


Omega-3 yağ asitleri öncelikle balıklarda bulunur, fakat birebir vakitte ceviz, fındık, keten tohumu, kenevir tohumu yağında da bulunurlar. Bu yiyecekler, leptin ismi verilen bir hormonun (metabolizmanızı yavaşlatan doğal bir kimyasal) üretimini azalttığı için metabolizmanızı hızlandırır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi