FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineral

Bu makalemizde metabolizma hızlandırıcı vitamin ve mineraller, diyete uygun mudur kilo verdirir mi ve kilo aldırır mı yararları nelerdir …

Kadinnews

Bu makalemizde metabolizma hızlandırıcı vitamin ve mineraller, diyete uygun mudur kilo verdirir mi ve kilo aldırır mı yararları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz. Süratli metabolizma sağlıklı bir kiloyu korumak çok kolaydır. Güzel bir metabolizma, bedenin kalorileri daha süratli yakmasına yardımcı olur ve kilo alımını pürüzler. Lakin hepimiz, doğal olarak süratli bir metabolizma ile yetenekli olacak kadar şanslı değiliz. Metabolizması yavaş olan beşerler süratle kilo alırlar ve hatta kilo vermekte zorlanırlar. Neyse ki, metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo verme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilecek kimi yiyecekler var. Kilo vermekte zorlananlar ortasındaysanız bu vitamin ve mineralleri diyetinize dahil etmenin vakti gelmiştir.

Metabolizma Hızlandırıcı Vitaminler

Multivitamin alarak, bedeninizin düzgün çalışması için gereksinim duyduğu tüm besin hususlarına sahip olma talihi artar. Bu, çok çeşitli besinler tarafından desteklenen metabolizma üzerindeki tesirinden ötürü kilonuzu etkileyebilir.

Metabolizmanız bedenin kilolarını yakma suratını düzenler ve uygun işleyen bir metabolizma kilo denetimi için kıymetlidir. Besin alımınız da iştahı ve hasebiyle besin alımını etkileyebilir. Örneğin, düşük B6 vitamini düzeyleri, beyin serotonin düzeylerinde bir azalma ile alakalıdır ve bu da iştahın artmasına neden olabilir. Öte yandan, kimi beşerler genel ömür stillerinin daha büyük fotoğrafını görmezden geldikleri için kilo almak yahut kilo vermemekten multivitaminleri suçlayabilir. Bu, bilhassa multivitamin alan beşerler için geçerlidir zira öteki türlü diyetleri eksiktir.

Sağlıklı beslenmediğiniz için multivitamin alıyorsanız, hareketsizsiniz yahut kısıtlayıcı bir diyet uyguladığınız için multivitamin değil, kilo alımından sorumlu olan bu bağlı davranışlar olabilir. Sizin için hakikat multivitamini bulabilirsiniz, fakat vitaminlerin sağlıklı bir hayat üslubunu desteklemesi gerektiğini, onun yerine geçmemesi gerektiğini unutmayın.

B vitamini

metabolizma hızlandırıcı vitamin

B vitamini, yediğiniz tüm yiyeceklerin güç üretmek için tüketilmesini ve bedende yağ olarak depolanmamasını sağlar. Yağ, karbonhidrat yahut protein olsun, bu besin her türlü yiyeceği metabolize etmeye yardımcı olabilir. Bu besin unsurunun eksikliği ekseriyetle metabolizmayı bozar ve kilo alımına neden olur. Ayrıyeten ruh halinizi de artırabilir. Yağsız et, süt eserleri, tam tahıllı eserler, muz, elma ve ıspanak B vitamini kaynaklarıdır. B12 Vitamini Eksikliği Kilo Yapar Mı? yazımıza göz atmanızda yarar var.

Magnezyum

metabolizma hızlandırıcı diyet

Magnezyum, güç üretmek için meydana gelen kimyasal tepkilerde çok değerli bir rol oynar. Bu besinin yokluğunda metabolizmamız ve güç üretim sürecimiz yavaşlar. Bunun dışında beyin işlevini destekleyen ve kasların gevşemesine yardımcı olan 300’den fazla enzimatik tepki için magnezyum gereklidir. Yaygın magnezyum kaynakları patates, kabuklu yemişler, tohumlar ve baklagillerdir. Bir evvelki yazımızda Kilo Vermek İçin En Düzgün 9 Sağlıklı Karbonhidrat göz atabilirsiniz.

Demir

metabolizma hızlandırmak için ne yemeli

Metabolizmayı hızlandırmak kelam konusu olduğunda, bu besin hususu atlanamaz. Kandaki düşük demir düzeyi, kaslara daha az oksijen taşınacağı manasına gelir. Bu, yağ yakma sürecini pürüzler ve metabolik sürate müdahale eder. Sağlıklı büyüme, gelişme ve metabolizmayı hızlandırmak için gerekli olan temel bir besindir. Birtakım yaygın iyon kaynakları badem, balık, et ve soya fasulyesidir.

Kalsiyum

metabolizma hızlandıran yiyecekler

Birkaç araştırmada, kalsiyumun kan şekeri düzeyini denetim etmeye ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Besin hususunun, termojenez tesiri olarak bilinen bedenin çekirdek sıcaklığını yavaşça artırabileceği tartışılmaktadır. Bu metabolizmayı hızlandırabilir ve bedenimizin yağ yakmasına yardımcı olabilir. Kalsiyum alımını artırmak istiyorsanız süt eserleri, badem ve tohumlar diyetinizin bir modülü olmalıdır.

Bilim adamları, hangi vitamin ve minerallerin iştah ve kilo denetimi üzerinde en büyük tesire sahip olduğunu şimdi tam olarak bilmiyorlar. Kalsiyumun yardımcı olduğu görülüyor: Bir dizi klinik çalışma, günde 1.200 miligram kalsiyum tüketmenin diyet yapanlarda kilo kaybını, muhtemelen gastrointestinal sistemdeki yağa bağlanarak yüzde 60’a kadar artırabileceğini ve bu da bedenin emdiği yağ ölçüsünü azalttığını göstermiştir.

Kalsiyum desteklerinin kilo verme yararları, gereğince mineral almayan beşerler için en uygun halde çalışmaktadır. Lakin başka besinler de faydalı görünmektedir: Çin çalışmasında multivitamin alan bayanlar, multivitamin tarafından sağlanan tıpkı ölçüde kalsiyum içeren bir destek alanlardan daha fazla kilo verdiler. Diyet yaparken VİTAMİN kullanıyor musunuz? forum mevzumuza göz atabilirsiniz.

C Vitamini

c vitamini kilo verme

C vitamini, bir diğer kusursuz ruh hali ve metabolizma hızlandırıcı besindir. Birtakım araştırmalara nazaran, C vitamini, bedenin metabolik suratını yavaşlatan oksidatif gerilimle çabaya yardımcı olabilir. Bu besin hususuna sahip olmayan şahıslar kilo vermekte zorlanırlar. Domates, portakal ve limon, C vitamini açısından varlıklı yiyeceklerin kimi yaygın kaynaklarıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi