FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Mesken imali kepek önleyici şampuan

Kimse mükemmel siyah ceketi üzerine dökülen beyaz kepek taneleri yüzünden utanmak istemiyor. Fakat kepekten nasıl kurtulunacağı çözülemez bir …

Kadinnews

Kimse mükemmel siyah ceketi üzerine dökülen beyaz kepek taneleri yüzünden utanmak istemiyor. Fakat kepekten nasıl kurtulunacağı çözülemez bir gizem üzere gözüküyor. Bunun nedeni, büyük ölçüde kelamda kepek şampuanlarının birçoklarının kimyasallarla ve sıhhatsiz içeriklerle dolu olmasıdır. Neyse ki, sizin için işe yarayan bir kepek önleyici şampuan tahlili bulmak, şayet kendiniz yapmaya istekliyseniz, sandığınız kadar sıkıntı olmayabilir. Lakin evvel, şampuanların neden makul seçimler yapabilmeniz için işe yarayıp yaramadığına göz atalım.

Kepek sorunu her yerde

Medikal olarak pityriasis capitis yahut baş derisi ile hudutlu seboreik dermatit olarak bilinen kepek, mevcut sayısız tedaviye karşın yüzyıllardır süren bir hastalıktır. Yeni kepek önleyici eserlere, tahminen de görülme sıklığındaki yaygın artış nedeniyle neredeyse her gün piyasada sık sık rastlanmaktadır. Bu küçük düşürücü kepekle uğraş etmek neden bu kadar sıkıntı? Ne yazık ki, bu saç derisi rahatsızlığı epey yaygındır. Dünya genelinde yapılan çeşitli çalışmalar, genel popülasyonda kepek sıklığının yüzde 50 kadar olduğunu göstermiştir.

Kepek önleyici şampuanlar

Kepek önleyici şampuanı yanlışsız formda seçmek anahtardır. Beden ve saç eserlerinin birçoklarının tonlarca toksik kimyasallara sahip olduğunu biliyoruz ve bu kansere neden olan kimyasallar da inanılmaz derecede etkisiz olabilir. Şampuanlardaki bu toksik kimyasalların hormonlarımızı olumsuz istikamette etkileyebileceğini ve hastalıklara neden olabileceğini bilerek raflara girmelerine bile müsaade verilmesi konusu biraz baş karıştırıcı. Kozmetiğin 50 milyar dolarlık bir dala dönüşümünü düşünürsek bu muhtemelen şaşırtan gelmeyecek.

Bu görünüşte denetim edilemez durumdan kaçınmak için, konutta yalnızca birkaç materyalle kendi kepek önleyici şampuanınızı yapabilirsiniz. Kepeklerin saç derisinden geldiğini unutmayın.

Kepek önleyici şampuan üretimi

Karıştırma kabı ve çırpma teli ile başlayalım. Hindistan cevizi sütünü, hindistancevizi yağını ve kastilya sabununu bir ortaya getirin. Beslenme bakımından varlıklı hindistan cevizi sütü ve hindistancevizi yağı, saçlarınız ve saç deriniz için gerekli beslenmeyi sağlar. Bu beslenme, saçı ve saç derisini nemlendirmenin yanı sıra bağışıklık sistemini müdafaaya yardımcı olacaktır.

Kastilya sabunu, biyolojik olarak parçalanabilen ve toksik olmayan yumuşak bir bitkisel sabundur. Kastilya sabunu saç derisinin temizlenmesine yardımcı olabilir.

Hindistan cevizi sütü, hindistancevizi yağı ve kastilya sabununu düzgünce karıştırıldıktan sonra su, elma sirkesi ve karbonat ekleyin. Kimyasallardan kaçınmak için otantik bir kaynak suyu üzere arıtılmış su kullanmak yeterli bir fikirdir. Elma sirkesi mantar ve bakterileri yok etmek için harikadır zira güçlü enzimler içerir. Karbonat, mantar ilacı vazifesi görerek aşındırıcı dokusundan ötürü meyyit cildin dökülmesine yardımcı olabilir.

Artık biberiye ve çay ağacı yağını ekleyin. Biberiye yağı hoş koku ve çok daha fazlasını sağlayacaktır. Kepeğe mantarlar neden olduğu için, bu mantarları engelleyebilecek unsurlar seçmek değerlidir. Bu yüzden biberiye ve çay ağacı yağı yeterli bir ikili olacaktır.

Ve artık en sevdiğim içeriğe geldik, çemen otu! Çemen otu, daha çok baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Fakat çemen otu saçlarınız ve saç deriniz için mükemmeller yaratabilir. Çemen otu tohumu, protein ve amino asit bakımından varlıklı bir bileşime sahiptir. Bu besleyici ağır özellikler, sağlıklı saçları, saçların büyümesini teşvik eder ve kepekden kurtulmaya yardımcı olabilir. Çemen otu, doğal bir yumuşatıcı olan yüksek bir lesitin konsantrasyonuna sahiptir. Bu yumuşatıcı, saçı genel olarak daha güçlü hale getirmeye yardımcı olabilir.

Tüm gereçlerin yeterlice karıştırıldığından emin olun. Karışımı kapaklı, şampuan gibisi bir kaba boşaltın, isterseniz cam kavanoz kullanabilirsiniz. Kullanmak için, saçı olağanda şampuanladığınız üzere ıslatın. Avucunuzun içine küçük bir ölçü koyun ve saçınızla karıştırmaya başlayın. Bekletin ve durulayın. Bu doğal ilacın yararlarından en güzel formda yararlanmak için karışımı saçınızda biraz daha uzun müddet bekletebilirsiniz.

Gereçler:

– 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
– 1/2 su bardağı sıvı kastilya sabunu
– 1/2 su bardağı arıtılmış su
– 1/2 çay kaşığı rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı
– 1 çay kaşığı elma sirkesi
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
– 20 damla biberiye esansiyel yağı
– 15 damla çay ağacı esansiyel yağı
– 1 yemek kaşığı çemen otu tohumu

Talimatlar:

– Bir karıştırma kabı ve bir çırpma teli alın.
– Hindistan cevizi sütünü, hindistancevizi yağını ve kastilya sabununu bir ortaya getirin.
– Hindistan cevizi sütü, hindistancevizi yağı ve kastilya sabunu güzelce karıştırıldıktan sonra su, elma sirkesi ve karbonat ekleyin.
– Biberiye ve çay ağacı yağını ekleyin.
– Son olarak, çemen otu ekleyin ve tüm gereçlerin güzelce karıştırıldığından emin olun.

En düzgün sonucu elde etmek için her gün kullanmayı deneyin. Her kullanımdan evvel şişeyi çalkalayın.
Rastgele bir rahatsızlık yahut alerjik tepkiyle karşılaşırsanız, derhal kullanmayı bırakın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi