FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Menstrüel Migrene Ne Yeterli Gelir? En Yeterli 7 Tahlil

Menstrüel migren yahut adetle ilgili migren, ikili sorun üzere hissedilebilir. Yalnızca aylık olarak dayanılmaz bir ağrı yaşamakla kalmaz …

Kadinnews

Menstrüel migren yahut adetle ilgili migren, ikili sorun üzere hissedilebilir. Yalnızca aylık olarak dayanılmaz bir ağrı yaşamakla kalmaz, birebir vakitte günler geçtikçe ve devriniz yaklaştıkça yaklaşan migren atağının dehşeti ve tasasıyla yaşarsınız.

Birkaç migren tipi vardır ve bir migren alt kümesi menstrüel migrendir ve basitçe tabir edilirse, bir kişinin yalnızca menstruasyon sırasında migren atakları geçirmesidir. Regl devri ile ilgili migren de var, bu da aylık döngünüzde muhakkak migren olmanıza karşın, ayın öbür vakitlerinde da migren atakları yaşayacağınız manasına geliyor. Adet devrinde migren atakları yaşayan bayanların birçoklarında menstrüasyonla ilgili migren var. Adet döngüleri muhakkak bir tetikleyici olacaktır.

Menstrüel Migrene Ne Yeterli Gelir? 7 En Düzgün Tahlil

Menstrüel ve menstrüel migren tedavisi en sıkıntı migren tipi olabilir. Epey şiddetli olabilir, birkaç gün sürebilir ve epey güçten düşürebilir. Migren ataklarınız yalnızca regl devrinizde olsa bile, birçok bayan için bu tekrar de ayda beş gün yahut daha fazla manasına gelebilir. Bu durumda, migren için günlük önleyici tedavi seçenekleri hakkında sahiden hekiminizle konuşmalısınız.

adet devri migren

Genel olarak, migren ve menstrüel migrenin önlenmesi için birçok tedavi seçeneği olduğunu söylüyor. İşte adet ve adetle ilgili migren ataklarının sıklığını ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabilecek en düzgün ilaçların ve hayat üslubu değişikliklerinin bir listesi.

Triptanlar Migren Önleyici Bir Rol Oynayabilir

Amerikan Migren Vakfı’na nazaran, triptanlar, bir kişi bir migren atağının geldiğini hissettiğinde tipik olarak alınan akut ilaçlardır. Daha uzun mühlet tesirli olan ve migren atağını önlemeye yahut daha az şiddetli hale getirmeye yardımcı olabilecek muhakkak triptan çeşitleri vardır.

migrene en uygun tahliller

Imitrex ( sumatriptan ) ve Maxalt ( rizatriptan ) üzere daha kısa tesirli triptanlarınızın tipik olarak yaklaşık dört saatlik bir yarılanma ömrü vardır. Bir ilacın yarı ömrü, o ilacın konsantrasyonunun bedendeki başlangıç ​​dozunun yarısına düşmesi için gereken müddettir. Daha uzun yarı ömre sahip triptanlar da var. Örneğin, Frova’nın (frovatriptan) 26 saatlik bir yarılanma ömrü ve Amerge’nin (naratriptan) 6 ila 8 saatlik bir yarılanma ömrü vardır. Daha uzun müddet tesirli olan bu olanlar ekseriyetle adet periyodunuz boyunca bir ‘mini profilaksi’ olarak kullanılabilir.

Reglinizin migren atağı için büyük bir tetikleyici olduğunu biliyorsanız, bu uzun tesirli triptanlardan birini adet gününüzden birkaç gün evvel bir programa nazaran her gün yahut günde iki defa art geriye birkaç gün almaya başlayabilirsiniz. ilaca bağlı olarak. Bu, migren atağının bu kadar berbata gitmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Amerikan Baş Ağrısı Derneği, bilhassa Frova’yı “menstrüel migrenin kısa periyodik gözetici tedavisi için” önermektedir.

Dikkat: Hekiminize istişareden lütfen kullanmayın.

NSAID’ler Diğer Bir Tedbire Seçeneğidir

Steroid olmayan antienflamatuarlar yahut Aleve (naproksen) üzere NSAID’lerin, triptanlara misal bir stratejide bir profilaksi olarak menstrüel migren için stratejik olarak kullanılabilir.

menstrüel migren tedavisi

Amerikan Baş Ağrısı Derneği için yazan baş ağrısı uzmanı MD Vincent T. Martin’e nazaran, menstrüel migrenin önlenmesinde altı gün öncesinden yedi gün sonrasına kadar günde iki kere 550 miligram Aleve alınması tesirli olduğunu göstermiştir.

Neurology’de yayınlanan bir meta-analiz, klasik olmayan tedavilere, NSAID’lere ve öbür tamamlayıcı tedavilere bakan 15 çalışmayı inceledi ve migren ataklarının sıklığını ve şiddetini azaltmak için NSAID’lerin kullanılmasının “muhtemelen etkili” olduğu sonucuna vardı. Fakat bilhassa menstrüel migreni önlemek için kullanımları ele alınmadı.

Menstrüel migren ataklarını önlemek için bir NSAID almayı denemek isteyebileceğinizi düşünüyorsanız, bu planı sıhhat uzmanınızla görüşmeyi unutmayın. Artan kalp krizi, felç, gastrointestinal kanama ve ülser riski dahil olmak üzere NSAID almanın potansiyel riskleri vardır. Kesinlikle hekiminize danışın.

Oral Kontraseptifler Menstrüel Migren Sıklığını Azaltabilir

Birtakım oral doğum denetim haplarının menstrüel migren ve menstrüel migren sıklığını hakikaten azaltabileceğini gösteren kimi ispatlar var.

doğum denetim hapı migren

Bu her türlü oral kontrasepsiyon için geçerli değildir, bu nedenle jinekoloğunuzla, hekiminizle yahut nörologunuzla hangilerini göz önünde bulundurmak istediğinizi konuşmalısınız. Kesinlikle hekiminize danışın !

Doğum denetim usulü olarak oral kontraseptifleri ( hap olarak da bilinir ) almayı yahut migren semptomlarınızı güzelleştirmeyi düşünüyorsanız, hekiminize migren geçmişinizden bahsedin.

Oku: Doğum Denetim Hapının 7 Yararı

Amerikan Migren Vakfı’na nazaran birden fazla baş ağrısı uzmanı, oral kontrasepsiyonun migrenli bayanların birçok için inançlı olduğu konusunda hemfikir olsa da, inme, kardiyovasküler hastalık yahut derin ven trombozu (kan pıhtısı) riskini artırabileceği durumlar vardır.

Öz Bakım Migren Sıklığında Fark Yaratır

Menstrüel migren tedavisi

Menstrüel migreniniz varsa, kendinize güzel bakmanız ve regl periyodunuz boyunca gerilim düzeyinizi azaltmaya çalışmanız bilhassa kıymetlidir. Sistemli bir uyku programı uygulayın , bu da her gün yaklaşık birebir saatlerde uyanmak ve yatmak manasına gelir. Öğün atlamayın, her öğünde protein yemeye çalışın ve her gün yaklaşık 20 ila 30 dakika aerobik antrenman yapın. Bu alışkanlıkları bir öncelik haline getirmek, migren ataklarınızın sıklığını ve şiddetini azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Oku: Meskende Migrene Acil Çözüm

Günlük Magnezyum Önleyici Bir Tesire Sahiptir

Menstrüel migreni önlemeye yardımcı olmak için her gün doğal bir destek olarak magnezyum almalısınız. Hekiminize istişareden almayın. Magnezyum kullanımını destekleyen ispatlar var, fakat tesir sistemi yahut migreni nasıl iyileştirdiğinin ardındaki “neden” tam olarak anlaşılmamıştır. Hücreleri dengelemek yahut çok uyarılabilirliği yahut nöronal ateşlemeyi azaltmak olabilir, lakin bu noktada hepsi teoriktir.

magnezyum migrene güzel gelirmi

Cephalalgia’da yayınlanan bir çalışma , 12 hafta boyunca magnezyum alan bireylerin, plasebo kümesi için yüzde 15,8 daha az atak ile karşılaştırıldığında yüzde 41,6 daha az migren atağı geçirdiğini buldu. Kaynak

Amerikan Migren Vakfı’na nazaran, günlük oral magnezyum desteğinin, bilhassa adet öncesi migrenli bayanlarda menstrüel migreni önlemede tesirli olduğu gösterilmiştir.

Dikkat: Takviyeler hakkında hekiminizle konuşmanın her vakit yeterli bir fikir olduğunu unutmayın.

Oku: Bayan sıhhati için magnezyum almak için 5 neden

Sistemli İdman Menstrüel Migreni Önlemeye Yardımcı Olabilir

Migren ataklarını önlemek için tüm stratejileri değerlendirdiğimizde, insanların gerçek bir fark yaratabilecek ömür usulü değişiklikleri yapmayı tercih etmeleri gerekmektedir. Nizamlı aerobik idmanın kendi başına önleyici bir ilaç olarak işe yarayabileceğini gösteren çok sayıda ispat var ve yoga ve yüksek yoğunluklu aralıklı idman da faydalı olabileceğini öne süren birtakım araştırmalar var.

Adet migreni

Cephalalgia’da yayınlanan bir araştırma, haftada en az üç kere aerobik idman yapan şahısların, migren ataklarının sıklığında, Topamax (topiramat) ilacını kullananlara eşit bir azalma olduğunu buldu.

Günlük ilaçlardan yarar görmeyen yahut almak istemeyen bireylerde migrenin önleyici tedavisinde antrenmanın bir seçenek olabileceği sonucuna varmışlardır.

Sistemli idman yalnızca kimi beşerler için migren ataklarını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, tıpkı vakitte baş ağrısı hafifse, kısa bir antrenman, hakikaten de baş ağrısını hafifletebilir. Öte yandan, kendinizi çok zorlamak migren için bir tetikleyici olabilir, bilhassa de aslında migren atağı geçiriyorsanız.

Migrenin temel tariflerinden ve özelliklerinden biri, olağan aktivitenin sizi daha berbat hissettirebilmesidir. Aslında şiddetli bir migren atağının ortasındaysanız, çok hareket etmek sizin için işleri daha da kötüleştirecektir. Muhtemelen koşuya çıkmak yahut aerobik aktivite yapmak için en uygun vakit değildir.

Migren Ataklarının Önlenmesi için Beta Bloker İlaçlar

Beta blokerleri, yüksek tansiyon ve öbür kardiyovasküler meseleleri tedavi etmek için en yeterli bilinen ilaçlardır. Sadece spesifik olarak adet migrenlerini değil genel olarak migren ataklarını önlemek için de kullanılabilir. Bu ilaçları kullanmadan kesinlikle hekiminize danışın.

Migren tedavisinde beta bloker

Propranolol üzere beta blokerler yaygın olarak migren için günlük esirgeyici olarak kullanılmaktadır. Migrenin şiddetini ve sıklığını azaltabileceklerine dair pek çok ispat var.

Neurotherapeutics mecmuasındaki bir incelemeye nazaran, beta blokerlerin migren ataklarını tam olarak nasıl önlediği bilinmemektedir. Temel olarak, kalbi yavaşlatan ve kan damarlarını gevşeten epinefrin ( adrenalin olarak da isimlendirilir ) ve norepinefrin (noradrenalin) hormonlarının tesirini bloke etme tesirleri olabilir. Kimi beta blokerlerin beyindeki ve bedenin öteki yerlerindeki belli serotonin reseptörlerini kapatmasıyla da ilgili olabilir. Beyindeki serotonin düzeylerindeki değişiklikler migren ataklarıyla ilişkilendirilmiştir. Lakin beta blokerlerin bedende öteki birçok tesiri vardır ve bunlar, migren üzerindeki terapötik tesirlerinin yalnızca iki olasılığından biridir. Kaynak

Amerikan Baş Ağrısı Derneği beta blokerleri Lopressor (metoprolol) , propranolol ve timolol’ün “etkinlik sağladığını ve migrenin önlenmesi için önerilmesi gerektiğini ” ve beta bloker Tenormin (atenolol) ve Corgard’ın (nadolol) muhtemelen tesirli olduğunu ve migren önlenmesi için düşünülmelidir. ” Kaynak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi