FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

MASAJ, UYKUNUZU GELİŞTİRİR Mİ?

“Of, bugün neden bu kadar uykuluyum?” diye kendinize soruyorsanız, bugün dünya uyku günü! Kaliteli bir uyku birçok sıhhat probleminin tahlili …

Kadinnews

“Of, bugün neden bu kadar uykuluyum?” diye kendinize soruyorsanız, bugün dünya uyku günü! Kaliteli bir uyku birçok sıhhat probleminin tahlili üzere kalitesiz uykularda sıhhat sorunlarının sebeplerini oluşturuyor.

Yaşınızı, neler yediğinizi ve gündelik geriliminizi göz önünde bulundurursanız aslında hiçbirimiz kaliteli bir uyku nizamına sahip değiliz…Az yahut çok uyumanız birden fazla vakit uyku kalitesini belirlemiyor.

Aralıksız 2 saat uyku, daima uyandığınız 8 saat bir uykudan daha kaliteli olabilir. Masaj, uyku hormonlarını dengeliyor mu?Bunun masajla münasebetini sorguluyorsanız, araştırmalara nazaran ileti terapisi ve uyku nizamı direkt bir temasa sahip. Gerçek yapılan masajlar, bedendeki serotonin ve melatonin salgısını teşvik ederek, kaliteli bir uyku uyumanıza sebep oluyor. Kortizol hormonu gerilimli insanlarda çok daha yüksek oranlarda oluyor ve insomnia yani uyku tertibi bozukluğuna sebep oluyor. Masaj ise bu hormon sisteminin istikrara girmesini sağlıyor ve kortizol hormonunu olması gereken orana, %30’a indiriyor. Serotonine gelirsek, halk ortasında memnunluk hormonu olarak anılan bu hormon, sağlığınızdan, yeme sisteminize kadar birçok faktöre bağlı. Masaj terapisi serotonin düzeyini %28’e kadar artırabiliyor ve bu nedenle kesintisiz ve ‘mutlu’ bir uykuya erişebiliyorsunuz.Aydınlık bir odada uyuyorsanız, melatonin hormonunun yüksek oranda olması neredeyse imkansız. Karanlığa nazaran artan bu hormon birebir vakitte masajın baskı oranı ile de artabiliyor. Masaj randevusu almak için bu kadar neden yetmiyorsa, bir faktör daha var! Bir saatlik bir masaj, bedeninize sağlıklı ve uzun bir ‘şekerlemeye’ eşit bir tesir yaratıyor. “Peki nasıl bir masaj yapmalıyız?” sorusunun yanıtını fotogaleride inceleyebilirsiniz….

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi