Categories: GenelGenel Sağlık

Kuru ve çatlamış dudaklar için konut üretimi 7 tahlil

Mevsim değişikliği, dudak yalama üzere sıhhatsiz alışkanlıklar ve diyetimiz dahil olmak üzere dudaklarımız birçok sebepten ötürü nem kaybeder ve kurur. Uzmanlar, cildi asıl kurutanın bilhassa kış aylarında, kapalı ortamlardaki soğuk hava ve kuru sıcaklıkların olduğunu söylüyor. Lakin konutunuzda kolay kolay hazırlayabileceğiniz karışımlarla kuru ve çatlamış dudaklardan kurtulabilirsiniz.

Badem yağı

Badem yağı, kuru dudaklardan kurtulmak da dahil olmak üzere birçok fonksiyon için kullanılabilir. Uzmanlar, badem yağının egzemadan kuru dudaklara kadar birçok alanda kullanılabileceğini söylüyor. Bademe karşı bir alerjiniz olmadıüı sürece rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yalnızca dudaklarınıza birkaç damla uygulayın. Ayrıyeten, badem yağı kuru ve yıpranmış saçlar için de düzgün bir dermandır.

Hindistancevizi yağı

Uzmanlar, hindistancevizi yağını cildin kuru kalmasını önleyen yeterli bir nemlendirici olarak tanımlıyor. Hindistancevizi yağı birebir vakitte çok çatlamış dudakların, bakteriyel enfeksiyondan korunmasını sağlıyor.

Salatalık

Kuru dudaklardan nasıl kurtulacağınıza ait tahliller, buzdolabınızın tam ortasında duruyor. Salatalık kuru ve çatlak dudaklar için kusursuz bir tedavi usulüdür. Bu yeşil sebzeler dudaklarınızı nazikçe nemlendirirken, cildinize dudaklarınızın kusursuz görünmesini sağlamak için gereken vitamin ve mineralleri de sağlıyor.

Hava nemlendiricisi

Siz uyurken dudaklarınız çok kuruyabilir. Kuruyan dudaklar sonraki günlerde çatlamış ve enfeksiyon kapmış hale gelebilir. Tahlil; odanızda bir hava nemlendiricisi tutmak. Ortamın havasına nem ekleyen bu aygıtlar sayesinde dudaklarınız kurumaktan kurtulabilir.

Bal ve şeker

Dudaklarınız âlâ bir karışımla peeling yaparak dudaklarınızdaki meyyit cildi atabilir ve pürüzsüz hissedebilirsiniz. Daima çatlamış dudaklarınızdan muzdaripseniz, dudaklarınıza peeling yapabilirsiniz. Şeker, onu harika bir doğal eksfoliyan yapan aşındırıcı nitelikler içeriyor. Tıpkı vakitte, ortamdan cildinize nem çeken bir nemlendiricidir. Balda bulunan doğal şekerler, cildinizdeki su denetimini artıran nemlendirici ve yumuşatıcı olarak hareket eder. Şeker ve bal karışımı ile bir fırça yardımıyla dudaklarınızı nazikçe ovalayın ve daha sonra dudaklarınızı yalamamaya dikkat edin.

Yeşil çay

Yeşil çay uygulamaları, kuru dudaklardan nasıl kurtulacağınız konusunda en eski ve en tesirli sistemlerden biridir. Yeşil çay tanelerini dudağınıza nazikçe uygulayın. Yeşil çay antioksidanlar ve mineraller bakımından zengindir ve tıpkı vakitte iltihabı azaltan polifenoller içerir.

E Vitamini yağı

E vitamini yağda çözünür olduğu için suda çözünür eserlerden daha ağır bir nem bariyeri sağlar. Bu, kuru dudaklarınıza bir nem bariyeri sağlamak için direkt dudaklarınıza uygulayabileceğiniz manasına gelir. Ayrıyeten cildin yenilenmesini teşvik eden kolajen bakımından da zengindir.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago