Categories: GenelGenel Sağlık

Kupa Terapisi Nedir? İşte Bilmeniz Gereken Her Şey

Kupa terapisi, bardak çekme ve kupa çekme üzere isimlerle isimlendirilir. Kupa terapisi nasıl yapılır? Bardak çekmenin bedene yararları nelerdir nelere düzgün gelir hepsinin yanıtı yazımızda. Kupa terapisi, bir dizi küçük bardağın ısıtıldığı ve cildin üzerine yerleştirildiği eski bir alternatif tedavi formudur. Burada daha fazlasını öğrenin.

Kupa Terapisi Nedir?

Kupa terapisi, cildin o makul bölgesi üzerinde mahallî emme oluşturmak için camdan yahut bambudan yapılmış bir dizi küçük bardağın ısıtıldığı ve cildin üzerine yerleştirildiği ve tümde kan akışını tetiklediği eski bir alternatif tıp tedavi formudur. Bedende artan kan akışı, parasempatik hudut sistemini harekete geçirir ve ateş, kronik bel ağrısı, iştahsızlık, hazımsızlık, yüksek kan, burun tıkanıklığı, kısırlık, felç rehabilitasyonu ve adet devri krampları üzere çok çeşitli hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

kupa terapisi

Bu tedavi halinin kesin kökenleri bilinmemektedir, fakat şimdiye kadar Çin’de ve Avrupa’nın birtakım bölgelerinde uygulanıyordu ve uygulandı. Kupa terapisinin birtakım sıhhat faydalarına ve çalışmasının gerisindeki mekanizmayı anlamaya bir göz atalım.

Kupa Terapisi İle Korku Tedavisi

Birtakım bilimsel araştırmalara nazaran, kupa terapisi, depresyondan yahut çeşitli akıl sıhhati sıkıntılarından muzdarip hastalarda tasayı değerli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Kupa terapisti cilt üzerine vantuz yerleştirdiğinde, parasempatik hudut sistemi anında devreye girer ve bu da daha düzgün kan deveranını ve tüm bedeniniz boyunca kasların ve gerilimin derin gevşemesini sağlar.

Kupa çekme yararları (bardak çekme tedavisi)

Kupa Çekme İle Hudut Bozukluklarının Tedavisi

Parasempatik hudut sistemi ayrıyeten bedende bulunan daha yüksek adrenalin düzeylerini düşürmekten sorumludur ve kalp atış suratınızı olağana düşürür. Bu aksiyon, tasadan kurtulmaktan büsbütün sorumludur, fakat birebir vakitte daha güzel sindirime yardımcı olabilir ve genel bezi ve kasıtlı aktiviteyi artırabilir, bu da makus bağırsak aktivitesinden kaynaklanan çeşitli sıhhat sıkıntılarından kurtulmaya yardımcı olduğu manasına gelir. Ayrıntılı bilgi için; Kupa Çekme-Masaj (Tarihte Bilinen En Eski Tedavi Yöntemi)

Bardak Çekme Kan Akışını Arttırmaya Yardımcı Olur

bardak çekme tedavisi

Kupa terapisinin sağladığı emme, fincanın yerleştirildiği deri yahut organdaki muhakkak bölgedeki kan akışını artırabilir. Bu uygunlaştırılmış sirkülasyon, beden için birçok farklı açıdan çok yararlı olabilir. Ek kan akışı, bedenin muhakkak bölgelerindeki kas gerginliğini azaltmanın yanı sıra otomatik hücre tamirini ateşlemeye, meyyit olanlardan kurtulmaya ve yenilerini yine oluşturmaya yardımcı olabilir, bu da kanser üzere çok çeşitli önemli sıhhat rahatsızlıklarını önleyebileceği manasına gelir.

Kupa Terapisi Sistemdeki Toksinleri Dışarı Atar

Artan kan akışı, sistemin toksinlerden kurtulmasına, fazla sıvıyı atmasına ve lenfatik dolanımı geri kazanmasına ve bu da yara izlerinden ve çatlaklardan kurtulmaya yardımcı olur. Araştırmalar, ciltle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kupa terapisinin olumlu tesirlerini göstermektedir. Son olarak, daha evvel tartıştığımız üzere, kupa terapisi, bedendeki parasempatik hudut sistemini tetikleyerek, sindirim sistemine kan akışını arttırır. Sindirim sistemindeki bu artan kan akışı, kolon tıkanıklıklarını gidermeye, genel sindirimi güzelleştirmeye ve hazımsızlık nedeniyle yükselen sıhhat rahatsızlıklarından kurtulmaya yardımcı olabilir. Sonuç olarak, karın bölgesindeki nazik hacamat sindirim organlarını uyarır, bu da organlar boyunca kan deveranını teşvik eder ve hazımsızlığı gidermek için tıkanıklıkları gidermeye yardımcı olur.

Kupa Çekme Göğüs Tıkanıklığını ve Soğuk Algınlığı Tedavisi

Pek çok kupa terapisti, ciğerler üzerinde ve sırtta bardak kullanırsak, astım, soğuk algınlığı , bronşit ve zatürre üzere öbür önemli sıhhat rahatsızlıklarının tedavisinde kıymetli ölçüde yardımcı olabileceğine inanmaktadır. Bu problemlerin neden olduğu göğüs tıkanıklığından kurtulup bedenden dışarı atan bardakların emilmesi, bu çeşit durumlardan muzdarip olan ve hatta nefes almada zahmet çekebilen hastaya rahatlama sağlar. Hacamat terapisi, fazla sıvının parçalanması ve dışarı atılmasının yanı sıra, oksijen bakımından güçlü kanın akciğerlerinize ve öbür teneffüs kaslarınıza getirilmesine de yardımcı olur.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago