FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Kulakta egzaması sebepleri nelerdir, nasıl geçer?

Kulakta egzama sebepleri hayli çeşitlidir. Egzama genel manada kulakların içinde ya da bedenin her yerinde meydana gelebilir. Kulak egzaması …

Kadinnews

Kulakta egzama sebepleri hayli çeşitlidir. Egzama genel manada kulakların içinde ya da bedenin her yerinde meydana gelebilir. Kulak egzaması genel manada kulak içinde meydana gelen, kaşıntılı deri oluşmasına yol açan bir deri döküntüsüdür. Kulak egzamasında tüm kulaklar, kulak zarına kadar etkilenebilir. Kulak egzaması bilhassa kaşıntı vermesi sebebiyle rahatsızlık verebilir.

Kulak Egzaması Nasıl Belirti Verir?

Kulak egzaması belirtileri bedenin öbür kısımlarında görülen egzamalarla benzerlik göstermektedir. Egzama belirtileri ise:

  • Kulak etrafında kuru ve pul pul deri döküntüleri meydana gelebilir,
  • Kulak kanalı içinde pul pul deri döküntüleri görülebilir,
  • Kulak etrafında kızarıklıklar ve şişmeler meydana gelebilir,
  • Kulak kanalında ve kulak etrafında sık sık kaşınmalar meydana gelir,
  • Kulaktan gelen akıntılar da egzamaların en yaygın belirtileri ortasındadır.

Kulak egzaması için kelam konusu belirtiler, bilhassa soğuk havalarda daha da sık biçimde görülür. Sigara kullanan bireylerde kulak egzaması yaygın halde görülmektedir. Bunun yanı sıra kulak egzamasına yol açan sebepler ortasında bulunan gerilim ve alkol tüketimi, egzamanın geçmesi için kesinlikle bırakılmalıdır.

Kulak Egzaması Neden Olur?

Kulak egzaması nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Lakin birtakım durumların egzama için risk faktörlerini arttırdığı bilinmektedir. Kulak egzamasına yol açan birtakım sebepler ise:

  • Genetik yatkınlık egzamada epey tesirlidir. Kalıtsal olduğu düşünülen egzama, tüm ailede görülebilir.
  • Alerjik tepkiler da kulak egzamasına yol açan sebeplerden biridir. Bilhassa kuruyemiş çeşitleri, süt, balık üzere özel besinlere alerjisi olan şahısların kulaklarında egzamalar gözlemlenebilir.
  • Nem oranı bakımından düşük yerlerde yaşayan şahıslar de egzama için risk altındadır.
  • Kullanılan yanlış sabunlar, deterjanlar egzama için en kıymetli risk ögeleri ortasındadır.

Kulak egzamasının tedavisi için hekim tarafından tavsiye edilen ilaçlar kullanılmalıdır. Kulak egzaması için verilen ilaçlar ekseriyetle kulak damlaları, mantar önleyici kremler, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ilaçlar verilebilir. Bu ilaçların yanı sıra sirke ve zeytinyağı da kulak egzamasına düzgün gelen usuller ortasındadır. Kulak egzaması için başvurulması gereken hekim ise cilt hekimleridir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi