FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Küçük yerlerde depolama ve nizam tahlilleri

İç Mimar Eda Tahmaz, değişen ve gelişen kent hayatının bir sonucu olarak küçülen ömür alanları için yer ve işlevlerin planlanmasında dikkat …

İç Mimar Eda Tahmaz, değişen ve gelişen kent hayatının bir sonucu olarak küçülen ömür alanları için yer ve işlevlerin planlanmasında dikkat edilmesi gereken püf noktalar ile depolama ve tertip muhtaçlığına yönelik tahlil tekliflerini paylaştı. Yerin planlanmasında daha verimli bir kullanım için, daha az yer kaplayan, iç içe tahliller sunabilen eserlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Tahmaz’a nazaran, depolama ve nizam muhtaçlığına yönelik olarak akla birinci gelen alternatiflerden birisi, mobilyaların üzerine ek çekmece ve dolap yerleşimiyle şahsa daha ferah ve aydınlık bir ortam sunmak. Koridorların kör bölgeleri, kolon ve kirişlerle sonlandırılmış alanlar da gömme dolap sistemleri ile fonksiyon kazanarak depolama alanlarına dönüştürülebilir.

Bölme duvarlar içerisinde oluşturulacak gömme dolaplar ya da varsa merdiven altında yapılacak çekmece yahut dolaplar ile yer içerisindeki estetik görünümü de bozmadan depolama işlevini karşılamak mümkün.

Daha çağdaş bir tarz yaratmak isteyen mesken sahipleri için iç mimarın önerisi ise, kapaklı depolama alanları yerine farklı kotlarda seperasyonlar oluşturmak.

Açık ve kapaksız kullanım alanlarının yer içerisinde bireye daha fazla yer kazandırırken birebir vakitte daha çağdaş bir görünüm de sunduğunu vurgulayan Tahmaz, “Mobilyalarda katlanabilir, dönüştürülebilir dizaynların tercih edilmesi bireye epeyce fonksiyonel bir kullanım sağlayacaktır” diyor.

Nizama en çok gereksinim duyulan yerlerin başında gelen bebek odalarında depolama muhtaçlığına karşılık verebilmek için farklı yükseklik ve kullanım biçimlerinde dolapların tercih edilebileceğini söz eden iç mimar, bunun dışında bezler, çamaşırlar, çoraplar, önlükler için tasarlanacak olan farklı bölmeler ve şifonyer ile anne için konfor ve nizamın sağlanacağının da altını çiziyor.

Giyinme odalarında ise üst kısımda askıların olduğu, alt kısımların de raf ve çekmecelerden oluştuğu fonksiyonel bir dolap kullanılabileceğini aktaran Tahmaz, dolapların kapaksız yahut şeffaf cam olmasının, şahsa kıyafetlerini bulma konusunda epey vakit kazandıracağını da ekliyor.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi