FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Kınanın Cilde, Saçlara ve Sağlığa Faydaları

Kınanın Cilde, Saçlara ve Sağlığa Faydaları

Kına hem düğün adetlerinde, hem de güzellik amacıyla sarfedilen natural bir üründür. Kınanın sıhhat yönünden yararları sınırlıdır. Daha çok cilt, saç ve tırnak sağlığı amacıyla kullanılır. Fakat faydaları bulunduğu gibi, zararları da mevcut!

Kınanın cilde faydaları:

Bazı cilt hastalıklarının tedavisinde sarfedilen kına, cildin kalınlaşmasını sağlar. İnce ciltlerde ortaya gelen dökülmelere karşı kına yararlıdır. Ayrıca, kına deri hücrelerinin sağlığının korunmasında dolaylı yer alıyor.

Kınanın saçlara faydaları:

Saçlar amacıyla kınanın en mühim yararı dökülen saçlara karşı natural deva kaynağı olmasıdır. Kına saçlarda uzun vakit kullanılınca, saçlarda meydana gelen kırılmaları yok olur. Kına saçlarda yumUşaklık yardır, saç köklerinin sağlamlaşmasına yardımcı olur.

Ağrı kesici özelliği

Kınanın Cilde, Saçlara ve Sağlığa Faydaları

Kınanın Cilde, Saçlara ve Sağlığa Faydaları

Kınanın ağrı kesici özelliği var, rastgele bir sebepten kaynaklanan ağrılara karşı etkilidir. Kına yanık yaralarına yararlıdır. Kınanın açık yaralara da yararlı bulunduğu söylenir. Yarada olan ağrıyı hafifletir.

Tırnaklara faydaları:

Tırnak tedavisinde kına daha çok kullanılıyor. Kına kırılmaya eğilimi olan tırnak yapısının ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Karaciğere faydaları:

Sağlık yönünden kına çok mühimdir. Kına bitkisinin kabuğu karaciğer amacıyla yararlıdır. Kına bitkisinin kabuğu aynı vakitte sarılık hastalığının tedavisinde de kullanılır.

İltihap:

Yanıklar amacıyla etkili bir deva kaynağı olan kına aynı vakitte gargara yapıldığında dilde ya da ağız boşluğunda meydana gelen iltihap hastalıklarına iyidir.

KINANIN ZARARLARI

Kına yetişkin yaştaki bayanlar doğrulusunda saç ve cilt amacıyla kullanılır. Kına deride kızarma, şişme, yanma gibi problemlere namacıyla olabilir. Hassas ciltlerde alerji oluşturabiliyor. Ayrıca, solunum yollarında alerji, öksürme ve astım gibi hastalıklar oluşturabiliyor. Kınanın ağıza düşürülmesi tavsiye edilmez. Kınanın hata sonucu yutulması acil tıbbi muayeneye namacıyla olabilir. Çocuklarda ve bebeklerde kına birtakım cilt problemlerine namacıyla olabilir. Kına karşı alerjiniz varsa ondan uzak durmalısınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi