FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Kanser Tedavisinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Birinci duyduğumuz an hafif irkilmemize neden olan kanser; hücrelerin denetimsiz formda bölünüp çoğalmasıyla oluşan makus huylu tümör ve urları …

Kadinnews

Birinci duyduğumuz an hafif irkilmemize neden olan kanser; hücrelerin denetimsiz formda bölünüp çoğalmasıyla oluşan makus huylu tümör ve urları tabir eder. Yakın bir vakte kadar hem hastayı hem de hasta yakınlarını hayli zorlayan bu hastalık; her geçen gün ilerleyen tıbbi teknoloji, uygulanan farklı tedavi formülleri ve en kıymetlisi de erken teşhis sayesinde muvaffakiyetle atlatılabiliyor. Pekala, bu süreçte nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar…

En başta moral şart!

Kansere yakalanan kişinin, her şeyden evvel bunun bir süreç olduğunu bilmesi ve bu süreci yeneceğine dair bir motivasyonunun olması çok kıymetlidir. Bu manada hastanelerin “hasta navigatörü” uygulamaları hayli kolaylık sağlar. Hastanın hastaneye adımını attığı andan itibaren rehberlik eden bu uygulama; her türlü tetkik ve tedavinin yanı sıra süreç içerisinde hastanın muhtaçlık duyduğu her mevzuda köprü olarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirir.

Uygulanan tedavi hasta odaklı olmalıdır

Kanser tedavisinde istenilen muvaffakiyetin elde edilmesinde kanser tipi ve uygulanan tedavi yolu epey kıymetli faktörlerdir. Lakin tüm bunlardan daha değerli bir faktör var ki, o da hastanın kendisidir. Zira her hasta farklıdır ve hasebiyle uygulanacak tedavi yolları de şahsa nazaran farklılıklar gösterebilir. Bu yüzden farklı disiplinlerden tabiplerin ortak kararıyla hasta için en uygun tedavinin seçilmesi hayati kıymet taşır.

İkinci görüş, tedaviden emin olmayı sağlar

Yurt dışındaki tıbbi yenilikler ve kanser tedavisinde uygulanan farklı prosedürler; hastanın kendisine önerilen tedavinin doğruluğunu sorgulamasına neden olabilir. Bu türlü bir durumda “ikinci görüş” almak, yaşanılan bu kararsızlığı sonlandırmaya yardımcı olurken hastanın tedaviye olan motivasyonunu artırabilir.

En kıymetli kriter: Tam donanımlı bir hastane ve uzman hekimler…

Gerçek teşhis ve tedavi için muhtaçlık duyulan bütün uygulamaları bünyesinde barındıran bir hastane, tüm bu süreçlerin aksamadan sürmesinde son derece tesirlidir. Kemoterapi ve hormonoterapi üzere kanser tedavisinde uygulanan standart uygulamaların yanı sıra kanser cerrahisi, immünoterapi, aşı tedavisi, akıllı ilaçlar ve biyolojik casuslar üzere en gelişmiş sistemlerin de uygulandığı bir hastane ve uzman takım, bu manada büyük avantaj sağlar.

Ömür kalitesini yükseltecek değerler unutulmamalı!

Kanser tedavisi denildiğinde akla yalnızca tıbbi tedavi gelmemelidir. Tedavi sırasında; hastanın beslenme sistemi, fizikî ve ruhsal sıhhati da unutulmamalıdır. Bu manada diyet, spor, nefes farkındalığı, kemoterapi sonrası saç bakımı üzere birçok destekleyici tedavi ve uygulamalar da dikkate alınmalıdır.

Houston Methodist ile birlikte daha güçlüyüz!

Kent Onkoloji Merkezi, 100 yıllık tecrübesiyle dünyanın önde gelen kanser merkezlerinden biri olan Houston Methodist Hospital işbirliği ile kansere karşı şahsa özel, yeni ve faal tedavi yaklaşımlarını sunabilmek için hizmetinizde!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi