FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

İnkontinansın Cinsleri Ve Nedenleri

İstemeden idrar sızdırma. İnkontinans sorunu bu halde özetlenebilir. Ama farklı idrar kaçırma cinslerinin yanı sıra bunun farklı nedenleri …

Kadinnews


İstemeden idrar sızdırma. İnkontinans sorunu bu halde özetlenebilir. Ama farklı idrar kaçırma cinslerinin yanı sıra bunun farklı nedenleri olduğunu da biliyor muydunuz?

Hastalığınızı tanıyın
Milyonlarca insan istemeden idrar kaçırır. Ne var ki pek çok insan bundan habersizdir. Bu maalesef şanssız bir durumdur. İnkontinans nedenlerini ve çeşitlerini anlamak bu durumu ele almayı kolaylaştırabilir ve hayatı aksamadan sürdürebilmenize yardımcı olabilir.

Örneğin, gerilim inkontinansı sıkıntınız olduğunun farkına varırsanız, sistemli olarak “hızlı sıkıp bırakma” antrenmanları yapmanın çok yararı olacaktır. Sıkışma inkontinansı meseleniz varsa, mesanenin idrar tutma yetisini geliştirebilir, bu halde mesanenin tutabileceği idrar ölçüsünü artırabilir ve idrara çıkma aralıklarını adım adım uzatabilirsiniz (idrar geciktirme).

Farklı inkontinans cinsleri
Deneyimlediğiniz inkontinans çeşidinin ne olduğunu belirlemek, bu problemle daha düzgün başa çıkmanızı sağlar.

Üç ana idrar tutamama tipi

Hassas mesane, idrar sızdırma, mesane zayıflığı İdrar tutamamayı tanım etmenin pek çok yolu var. Bunların hepsi istemeden idrar sızdırmaya yol açsa da bayanların yaşayabileceği üç temel idrar tutamama çeşidini anlamanın yararlı olabilir: gerilim, sıkışma ve karma.

Bayanlarda sıkışma nedeniyle idrar tutamama

Kendinizi gittiğiniz her yerde en yakın tuvaleti ararken mi buluyorsunuz? Yeni tuvalete gitmiş olsanız da daima olarak idrara çıkma muhtaçlığı mı duyuyorsunuz? Her gece tuvalete gitmek için tekraren uyanıyor musunuz?

Sık sık ve bazen de apansız meydana gelen ve bazen istemeden idrar sızdırmaya yol açan idrara çıkma isteğine sıkışma nedeniyle idrar tutamama ismi verilir. Bu durum, kazara sızdırmaların yaşandığı faal bir mesane sahibi olmak olarak da açıklanabilir. Kimi durumlarda bu tıp bir mesane zayıflığının ana nedeni bilinemese de, bu duruma neden olan şeyin mesane kaslarındaki reseptörlerin beyne yanlış sinyaller göndermesi olduğu kestirim ediliyor.

Sıkışma nedeniyle idrar tutamamayı etkileyebilecek pek çok etmen bulunur; örneğin çok fazla yahut çok az sıvı almak, idrar yolu enfeksiyonu, kabızlık ve ilaç alımı vb.

Sıkışma nedeniyle idrar tutamamayı denetim altına almak için şunları deneyebilirsiniz:

Olağanda olduğundan daha fazla yahut daha az sıvı almak

Mesaneyi irite edebilecek olan kahve, siyah çay ve güç içecekleri üzere sıvıları almaktan kaçınmak

Bayanlarda gerilim nedeniyle idrar tutamama

Beklenmedik bir sızıntı nedeniyle gülmenizi yarıda kestiğiniz oldu mu? Öksürürken, hapşırırken, zıplarken yahut ağır bir şey kaldırırken idrar kaçırma sorunu yaşıyor musunuz? Bu durum, bayanlarda en sık görülen idrar tutamama sorunu olan gerilim kökenli idrar tutamama yaşamakta olduğunuz manasına gelir.

Bayanlarda gerilim kökenli idrar tutamama, mesaneyi destekleyen pelvik taban kaslarının zayıflaması durumunda ortaya çıkar. Güldüğümüzde, zıpladığımızda, öksürdüğümüzde ya da ağır bir şey kaldırdığımızda pelvik taban kaslarımızdaki baskı artarak idrarın tamamını içinde tutacak kadara kasılamaz hale gelir. Ekseriyetle küçük ölçülerde idrar sızar.

Karma kökenli idrar tutamama

Karma kökenli idrar tutamama, hem karın bölgesinde baskıyla idrar sızdırmaya yol açan gerilim nedeniyle idrar tutamama, hem de mesanenizin fazla etkin olduğu manasına gelen sıkışma nedeniyle idrar tutamama yaşamanız durumuna denir. Ancak büyük olasılıkla bunlardan biri daha baskındır.

Rastgele bir idrar tutamama çeşidinin tesirini azaltmak için yapabileceğiniz en yeterli şey, pelvik tabanınızı güçlendirmektir. Günde beş dakika üzere kısa bir vakit ayırmak bile, sızdırmaların meydana gelme riskini azaltarak büyük bir fark yaratabilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi