FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

İki ayda 10 kilo verebilirsiniz

Yaz mevsiminin yaklaştığı periyotlarda insanların diyet yapma isteği da artış gösteriyor. Bilhassa bu devirlerde yeni diyet tipleri ortaya …

İki ayda 10 kilo verebilirsiniz

Yaz mevsiminin yaklaştığı periyotlarda insanların diyet yapma isteği da artış gösteriyor. Bilhassa bu devirlerde yeni diyet tipleri ortaya çıkarken, beşerler kilo verebilmek için bu tip diyetlere yönelebiliyor. Lakin uzmanlar, bilinçsizce yapılan bu diyetlerin sıhhat problemlerini da beraberinde getirebileceği istikametinde ihtarda bulunuyor.

Dyt. Tuğbanur Şaşmaz, kilo vermek için en kıymetli ögelerden birinin bedeni şaşırtmak ve sağlıklı beslenmeyi hayat şekli haline getirmek olduğunu söyledi. Son vakitlerde ketojenik diyetlerin moda olduğunu belirten Şaşmaz, “Bu tip diyetler birinci başlarda kilo verdirebiliyor fakat ileriki vakitlerde sıhhat sıkıntıları ortaya çıkabiliyor ve tıkanma yaşanıyor. Tekrar kilo verilmesi için denetimli bir uzman eşliğinde devam edilmesi daha hakikat. Bilinçsizce ve konutta kendi kendine yapılmamalı. Yalnızca proteinle yahut yalnızca zerzevat ile zayıflama olamaz. Tek tip bir beslenme nizamı işe yaramaz. Bu bedeni tıkar, metabolizmayı yavaşlatır ve kilo vermeyi zorlaştırır. Bedeni şaşırtmak ve bir mühlet sonra yeni beslenme tipine geçmek gerekiyor.” dedi.

Bedenin nizamını bozarak kilo verilir

İki ay içerisinde sağlıklı bir insanın 10 kilo verebileceğine işaret eden Şaşmaz, şunları söyledi:

“Bunun için hayatımıza 2-3 gün spor sokmalıyız. Spor sirkülasyonu hızlandırıp kilo vermeye ve sıkılaşmaya yardımcı olur. Çok ağır spor yapmaya da gerek yok. 30 dakikayı geçecek formda hafif tempolu yürüyüşler kâfi olacaktır. Ayrıyeten kişinin klasik beslenme tipini değiştirmesi ve bedeninin tertibini bozması gerekiyor. Yediğimiz meyveleri bile değiştirerek kilo verebiliriz. Örneğin kahvaltınızı yulafla yapıp kilo veremiyorsanız bunu zeytin peynire döndürün. Daima protein yüklü besleniyorsanız biraz zerzevat yemeye başlayın. Her öğün birebir yiyecekleri tüketmeyin. Bu sayede metabolizma hızlanabilir. Bize hem 2 ay boyunca uygulayabileceğimiz hem de aç kalmayacağımız diyetler gerekiyor ki bu müddette 10 kilo verebilelim. Bu müddette porsiyonların küçültülmesi de büyük kıymet taşıyor.”

Orta öğün konusunun bireyden şahsa nazaran değiştiğini belirten Şaşmaz, bunu gün içinde kaçamak yapanlar için önerdiklerini belirtti.

İnternet diyetlerinin sonu hüsran oluyor

İnsanların son periyotta internette çıkan diyetlere, tanınan eserlere ve zayıflama çayları üzere eserlere fazla yöneldiğini belirten Şaşmaz, “Ama bunlar daima hüsranla sonuçlanıyor. Bilinçsiz yapılan diyetler insanı diyetten soğutuyor. Kısa vadede işe yarasa bile uzun vadede yapılamıyor ve verilen kilonun çok daha fazlası geri alınıyor. Kendimize olan inancımız da bu diyetler yüzünden yıkılıyor. İnternette çok bilgi kirliliği var ve insanları yanlış tercihlere götürüyor. İnternet diyetlerine prestij etmeyin. Sağlıklı beslenmeyi hayat biçimi haline getirmek çok kıymetli.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi