Categories: Genel

Hibe Desteği Almanın Ayrıntıları Nelerdir?

Hibe Desteği Almanın Ayrıntıları

            Hibe destek ülkemizde birçok sektör alanına sunulmaktadır. Hibe destek kredileri küçükbaş, büyük baş hayvancılık sektörün de uğraşmakta olan insanlara ve ya kendisine ait bir işletme kurmak isteyen girişimci insanlara verilebilir. Hibe sadece bu işleri kurmak isteyen kişilere değil var olan bu iş yerlerini daha da büyültmek isteyen girişimcilere de verilmektedir. Ülkemiz de devlet hibe kredisi devlete bağlı kurumlar ve kosgeb tarafından verilmektedir.

           Destek kredileri sayesinde girişimciler hayallerini kurdukları işin başına geçme imkânı bulacaklardır. Hibe desteği nasıl alınır sorusuna uygun cevaplar vererek çözüm sağlanacaktır. Hibe desteğini almak için önce istediğiniz işin ne olduğuna karar vermek gerekir. Bu zamana kadar her insanın aklına binlerce iş kurma fikri gelmiştir. Fakat hiç birini gerçekleştiremedikleri için hayaller sönmüştür. Gerçekleşmemesinin de en büyük kaynağı yetecek sermayelerinin olmamasıdır. Ülkemiz de birçok kurumu hibe desteği sağlanarak iş imkânlarının gerçekleşmesini sağlamaktadır. Ülkemiz hibe kredi sistemini gerçekleştirmesinde ki amaç ülkemizin kalkınması ve işsizlik seviyesini en alt seviyelere kadar indirmeyi amaçlamaktadır.

Geri ödemesiz olan bu hibe kredi desteğini almak için Kosgeb tarafından verilen girişimcilik adına açılmış kurslara gitmeleridir. Devlet hibe desteğini gerçekten işe yarayacak bir iş kurmak için vermeyi amaçlar. En önemli adım ise kuracağınız işin projesini hazırlamaktır. Projeniz onaylandığı takdir de iş yeri açma işlemlerinize girişimcilik sertifikasını alarak başlayabilirsiniz. Kobi beyannamesi ve Kobi bilgisi dokümanınızı hazırladıktan sonra geriye kalan Faaliyet Belgesi, iş yeri projesi, imza beyannamesi sirküleri, ticari veya esnaf Sicil Gazetesi ile başvurunuzu ilgili birimin müdürlüğüne yapılabilir.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago