FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Hamilelikte Sırt Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir

Hamilelikte Sırt Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir

Hamilelikte Sırt Ağrısı; Gebelik hormonu olan progesteron hormonunun kasları doğuma hazırlık için yumuşatması özellikle de leğen bölgesi çevresinde meydana gelen bu yumuşama omurgaya destek olan kısımlarda da yumuşamaya neden olur ve omurga üzerindeki baskıyı artırır.

Gebelik sırasındaki duruş şekli, sırtın alt ve yan tarafını ağrıtır. Bu rahatsızlığın en çok kendini gösterdiği yer ise sırt altından kuyruk sokumuna kadar olan bölgedir.

Sırt ve bel ağrısına neden olan bir diğer durum da siyatiğe uygulanan baskıdır. Siyatik bacaklara ve vücudun alt taraflara uzanması ile beraber vücuttaki en büyük sinirdir.

Omurgada meydana gelebilecek bir çatlak ya da yarıkta siyatik dışarı çıkar ve içindeki yumuşak doku sarkar. Sarkan yumuşak doku kemik kanallarına baskı yapar ve siyatik bacaklara bağlı olduğu için ortaya çıkan ağrı bacaklara doğru yayılır.

Gebelikte Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Sırt Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir

Hamilelikte Sırt Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir

Mümkün olduğunca fazla kilo almaktan kaçınmalı, topukları yüksek olan ayakkabılar giymemeye çalışılmalı, oturup kalkarken dikkat edilmeli, ağır birşeyler taşımamalı, şayet taşınacak ise öne doğru eğilmek yerine dizler bükülmeli ondan sonra eğilmeli, yüksekçe bir yerdeki birşeyi almak için uzanmak yerine tabureye çıkmalı, oturarak yapılması gereken bir iş varsa sırt iyice desteklenmeli ve bu şekilde oturulmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi