FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Hamilelikte Kabızlık ve Tedavisi

Hamilelikte Kabızlık ve Tedavisi

Hamilelikte kabızlık, hamile bayanların sıkça yaşadığı bir rahatsızlıktır. Kabızlık, gebelik hormonunun bağırsak kaslarını gevşeterek bağırsakların yavaş çalışmasına neden olması, sonrasında uterusun büyümesi ve bağırsaklara yaptığı baskının artması sonucu ortaya çıkan rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık hamileliğin son dönemlerinde basur oluşumunu hızlandırır.

Dolayısı ile hamilelikte kabızlığı önlemek, öncelikle kabızlıktan kaynaklanan rahatsızlıkları gidermek, sonrasında ise basur oluşumunun hızlanmaması için tedbirli olmak adına hamile bayanlar için gereklidir.

Hamilelikte Kabızlık Nasıl Önlenir

Hamilelikte Kabızlık ve Tedavisi

Hamilelikte Kabızlık ve Tedavisi

Gebelikte kabızlık önlemek için, öncelikle sıvı tüketimini artırmak, sonrasında lifli yiyecekleri tercih etmek alınacak en büyük önlemlerin başında gelir. Meyve ve sebzeler vücudun ihtiyacı olan lifler mevcuttur ve hamile bayanlar ihtiyacı olan lifleri bu meyve ve sebzelerden sağlayabilirler.

Diğer yandan egzersiz yapmak da kabızlığın atlatılması veya azaltılması için gerekli olan hususların başında gelir. Yani hem şartlar elverdikçe spor yapılmalı hem de yeme içme durumlarına dikkat ederek mideye iyi bakılmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi