FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar

Hamilelik devresinde yanlış oluşturulan yada doğru tanınan yanlış oluşturulan yöntemler hamilelik sürecinde cansıkıcı hallere yol açabilir.Şimdi sizlere bunlardan konuşmak istiyorum.Hamilelik devresinde iki kişilik yemek yeme düşüncesi, az hareket etmek yada seyahatleri iptal etmek, sporu bırakmak gibi bir çok namacıyla hamilelik devresinde oluşturulan büyük yanlışlardandır.Tüm bu uygulamalar anneyede bebeğede zarar vermektedir.Riskli bir doğum, sancılı bir hayat, doğum ardından bebekte ve annede sıhhat sorunları, fiziksel rahatsızlıklar gibi bir çok hayati risk taşımaktadır.

Hamilelik ve Kadın

Hamilelikte doğru tanınan yanlışları sizlerle paylaşmak istiyorum. Gebelik dönemi adet devresinin son gününe göre hesaplanmakta ve son adet devresine 7 gün eklenip aydan 3 gün çıkartılır.Yani ortalama 40 hafta olarak hesaplanır. Yani 9 ay değildir. Erken doğum amacıyla 10 da 1 saatinde doğum ise 10 da 7 dir.

Anne adayının beslenmesinde en mühim etkenlerden biride çok yemek yemektir. Çoğunlukla 2 kişilik yemek tercih ederler. Bu hal yanlış beslenme namacıylalerinden biridir.Hamilelik sürecinde anne adayları sıksık tartılmalı ve 10-15 kilo arası kilo almalıdırlar. Gıda kalitesininde önemini gözardı etmemeliler, dengeli ve derli toplu gıda alan anne adayları sıhhatli bir hamilelik geçireceklerdir.

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar

Hamilelikte Cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi? Anne adaylarının ilgi etmesi gereken bir diğer özellikte gebelik sırasında cinsel temasdir. Gebelik Cinsel temas amacıyla bir engel değildir. Ancak doğru pozisyonlarda temasa girmek çok mühim ve sıhhatlidır. Anne adayında erken doğum riski varsa cinsel temasden uzak durmalıdır.

Anne karnındaki bebeğin çok saçlı olması miğde bulantısı yapar mı? Bu hal bilimsel olarak doğru değildir. Bebek anne karnındayken saçları çıkmaya başlıyor ve bu an gerçekçeşmeye başlayınca bebeğin miğde bulantısına yol açmaması gerekir. Anne adayının çok yemek yemesi ve mide diyaframı neticesinde mide bulantıları artar.Mide yanması yaşam sürdüren anne adaylarıda yüksek yastık kullanmalı ve demli çay, kahve, asitli içeceklerden uzak durmalıdırlar.

Hamilelikte uçağa binmek düşük etkisi yaratır mı?Gebelik zaman amacıyladerında anne adayları seyahat etmekte özgürdürler. Araba yolculuğundan çok uçak yolculuğu gerçekleştirmek en doğrusudur.

Erken doğan bebek sağlıksız mı olur? Erken doğum yapan anneler bilhassa tam donanımsal hastanelerde doğum yapmaları mühimdir. Artık bu teknolojik hastanalerde bebeğinizin hayata tutunması daha süratli ve daha sıhhatli olmaktadır. Anne karnında 38 hafta kalması beklenir. Erken doğan bebekler kısa sürede hem fiziki hem akılsal sağlığa derli toplu bir şekilde zaman amacıylade kavuşabilir.

Hamileler x-ray cihazından geçebilir mi? Ciğer filmleri çektirebilir mi? Hamilelikte X-ray; Radyon anne adayları amacıyla riskl ive tehlikelidir. X-ray cihazları ise o kdar riskli değildir. Çekilen röntgene mazur kalmak ve radyosyonun düşük olması gebelikte herhangi bir olumsuz risk oluşturmaz.

Anne adayı aşerdiğinde o gıdayı tüketmesi tamamıyla psikolojik bir haldur. Önemli olan dengeli ve doğru beslenmektir. Annenin istediği her gıdai tüketmemesi bebekte organ eksikliğine yol açmaz.

Hamileler Spor Yapar mı? Elbette yapar, gebelik devresinde anneler sıksık egzersiz yapmalı ve hareketli olmalıdırlar. Hareketsizlik anneye de bebeğe de zarar vermektedir. Yüzme,yürüyüş gibi sporları yapabilirler. Süzenli spor yapmaları bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlar.

Hamilelikte saç boyatmak.Hamilelikte Makyaj yapmak. Hamilelikte saç boyatmak.Hamilelikte Makyaj gerçekleştirmek.Bu yazdıklarımın bebeğe zarar verdiğini mi düşünüyorsunuz. Önemli olan sarfedilen kimyasallardır. Güvenilir kimyasallar ile oluşturulan boya hamilelik sürecinde bebeği etkilemez. Az miktarda kullanmak en doğrusu olacaktır.Anne adayının bakımlı olması kendisini psikolojik olarak daha iyi hissetmesi mühim olup yarar sağlamaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi