FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Hamilelikte Cilt Bakım Ürünleri Kullanılır Mı?

Hamilelikte Cilt Bakım Ürünleri Kullanılır Mı?

Hamilelikte cilt bakım ürünleri kullanılır mı? Biz hamile bayanlar hamileliğimizin ilk zaman içinderından başlayarak hayatımızın derhal derhal tüm alanlarında çok ilgili oluruz. Çünkü bundan sonra bir can taşıdığımızın bilincindeyizdir. Buna ilaç tüketimi ve yeme içme de dâhildir. Fakat ilgi etmediğimiz bir mevzu bulunmaktadır o da kozmetik mamüllerdir. Mevzuu kozmetik mamüller bulunduğunda onlara masum muamelesi yapar ve gönül rahatlığıyla kullanırız. Fakat bilmediğimiz ya da daha doğrusu aklımıza gelmeyen mühim bir hal da bu kozmetik mamüllerden bazılarının en az ilaçlar kadar tehlikeli tesirlerinin bulunduğudur.

İlaçlar ağız, damar, kas ya da başka yöntemlerle bedene alınırlar. İlaçlar buradan kana geçerek hamilede tüm bedene yayılır. Sonrasında da tesir gösterirler. Bu ilaçlar yalnızca gebenin bedenine değil aynı vakitte bebeğin bedenine da tesir gösterir ve bu tesir genelde olumsuz olur. Bundan ötürü ilaç tüketimi gebelik zamanı içinde kesilir ya da hekim kontrolünde en aza indirilir.

Gebelikte Kozmetik Ürün Kullanımı Tehlikeli midir?

Hamilelikte Cilt Bakımı

hamilelikte-cilt-bakim-urunleri-kullanilir-mi

Kozmetik ürünler deri yüzeyine uygulanarak sarfedilen kimyasallardır. Bu kimyasallar zaman içinde deri doğrulusunda emilerek kana karışırlar. Buradan da bebeğin kanına geçerler.

Özellikle cilt bakım mamülleri bayanların vazgeçemediği kozmetik maddelerdir. Bu mamüller içinde detaylı kimyasallar barındıran kremler şeklinde bulunurlar bu losyonların içinde sarfedilen kimyasallara göre cilt bakım ürünü tehlikeli olabilmektedir.

Yaşlanmayı Geciktirici Kremler Gebelikte kullanılır mı?

Kırışıklık engelleyici kremler şeklinde satılan bu mamüller kimyasal bileşiminde retinoid bulundurmaktadır. Retinoidler cildin kuvvetli bir a vitamini türevleridir. Bu maddelerin bilhassa kırışıklıklar üzerindeki azaltıcı tesiri övgüyü hak eder. Fakat bu maddeler yüksek dozda A vitamini manasına gelmektedir. Yüksek dozdaki A vitamini ise bebeğe ciddi zararları olan bir haldur. Bu retinoidlerin doğum kusurlarına niçin bulunduğu tanınan bir haldur.

Değerli hamile bayanlar bilhassa bünyesinde ( Differin (adapelene) Retin-A, Renova (tretinoin) Retinoik asit Retinol Retinyl linoleattırRetinyl palmitat Tazorac ve avage (Tazaroten) tespit edilen nemelendiriciler, anti Aging kremler ve kırışıklık engelleyici mamüllerden uzak durmanız çok mühimdir.

Akne Önleyici Kremler Gebelik Sırasında Kullanılır mı?

Yağlı ciltlerin baş belaları aknelerdir. Deri gözeneklerine biriken pis ve kirler burada enfeksiyonlara niçin olur. Bu iltihaplı deri gözeneklerine halk dilinde sivilce tıp dilinde ise Akne denmektedir. Akne engelleyici kremler genelde yapılarında salisilik asit bulundurur. Salisilik asit sizin de bildiğiniz gibi aspirinin faktör maddesidir.

Salisilik asit ağızdan yüksek doslarda alındığında ciddi gebelik problemlerine niçin olan bir faktör maddedir. Fakat bu maddeler yeter miktarda az dozlarda bedene alınırsa rastgele bir meseleye niçin olmadığı da bilinmektedir. Fakat ihtiyat çok mühimdir. Zira söz hususu olan bebeğimizdir.

Reçetesinde-bünyesinde “Salisilik asit Beta hidroksi asitBHA Not: kimi zaman AHA, glikolik asit ya da laktik asit olarak listelenen Alfa hidroksi asitler, güvenlidir

Tüy Dökücü Kremler Hamilelik Sırasında Kullanılır mı?

Tüy dökücü kremler genel olarak hamileliğe yada hamilelik esnasında çocuğa zararlı bileşenler içermezler. Bu mamüllerde sarfedilen kimyasalların deri doğrulusunda emilip kana geçirilme olasılıkları azdır. Vücudunuza alerjik zararı dokunmadığı prosese bu mamülleri bol suyla durulamak kaydıyla kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi