FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Gripten Korunmak İçin Öneriler

Kadinnews

Bu mevsimi en çok hastalandığımız bir mevsimdir, hava ne sıcak nede soğuk olacağına karar veremez mevsim çok değişkenlikler gösterir ve bizlerde hasta olmaya müsait bir durumda oluruz. Eğer sizde bu mevsimi az hasarla mı atlatmak istiyorsunuz, işte o zaman bu önerilere kulak verin. Önerileri KBB uzmanlarından yararlanarak bir araya getirdik..

Gripten Korunmak İçin Öneriler

  1. Ellerinizi sık sık yıkayarak bunu alışkanlık haline getirmeniz dıştan gelen virüslere karşı en iyi korunma yoludur.. Hapşurduğunuz ve elinizi ağzınıza kapadınız doğal olarak elinizle evdeki eşyalara temas ettiğinizde virüsler eşyalara bulaşır ve günlerce canlı kalabilir.. Özellikle bu mevsimde kalabalık ortamlardan ve grip olan kişilerden mümkün mertebe uzak durun ve yakın temasta bulunmaktan sakının tokalaşmışsanızda ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin..
  2. Bol bol özellikle de C vitamini alın. BU vitaminleri ilaç olarak almaktansa koyu yeşil, kırmızı ve sarı renkli meyve ve sebzelerden sağlayın.. Turunçgiller, domates, kivi, brokoli, maydanoz gibi C vitamini deposu olan yiyecekleri masanızdan eksik etmeyin.
  3. Çorba tüketin, sıcak içildiğinde burun ve boğaz şikayetlerini azaltır. Tavuk suyuna hazırlayacağınız bir çorba aynı zamanda protein bakımındanda zengin olacaktır..
  4. Bazı araştırmalar sonucunda yoğurt soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonları % 25 azalttığı tesbit edilmiştir bu yüzden hergün kaymağı alınmış bir kase yoğurt yiyin.
  5. Sigara kullanan kişiler daha sık grip ve soğuk algınlığına yakalandığından sigara ve alkol alıyorsanız en aza indirin..
  6. Bağışıklık sisteminizi zayıflatan etkenlerden uzak durun, yorulmayın ve aşaırı strese girmeyin..
  7. Terlemek için egzersiz yapın böylelikle hem sıvı alımınızı artırır hemde toksinlerinizi atarsınız, düzenli bir şekilde egzersiz yaptığınızda grip ve soğuk algınlığına daha az yakalanırsınız.
  8. Hastalanmışsanız eğer çabuk atlatabilmek için ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri bol bol tüketin ve bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.. Süt, sütlü içecekler vücuttaki salgıları koyulaştıracağından grip ve soğuk algınlığı durumlarında tüketmeyin..
  9. Hastalandığınızda hemen antibiyotik almayın bir hafta gibi bir sürede düzelmediğinizde hekim kontrolünde uygun bir antibiyotik malabilirsinizbakteriyel enfeksiyonlar gelişmemesi açısından..
  10. Eylül-Kasım ayları arasında mutlaka kendinize ve çocuklarınıza grip aşılarını yaptırın, bilhassa kronik hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar kesinlikle ihmal etmemeli..
Gripten Korunmak İçin Öneriler

Gripten Korunmak İçin Öneriler

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi