FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Gece Bile Yenmesi Sağlıklı 9 Atıştırmalık Yiyecek

Sizin için şahane, sağlıklı gece atıştırmalık listesi hazırladık. Yeterli bir gece uykusu için elimizden gelen en uygun uğraşlarımıza karşın …

Kadinnews


Sizin için şahane, sağlıklı gece atıştırmalık listesi hazırladık. Yeterli bir gece uykusu için elimizden gelen en uygun uğraşlarımıza karşın geceleri çok sık dönmemizi sağlayan kıymetli bir faktör var. : Açız. Bu yüzden, bulabildiğimiz artıklar için mutfağa baskın yapmaktan ve buzdolabının ışığında yemek yemeye kendimizi teslim etmek yerine sağlıklı gece atıştırmalıklarımıza göz atın. Sonuçta, gece geç saatte yemek yemenin kilo denetimini zorlaştırabileceğine dair artan bilimsel ispatlar var. Neyse ki, sahiden acıktıysanız, 200 kalorinin altında küçük, besin açısından varlıklı bir atıştırmalık çoklukla geceleri uygundur.

Bilhassa geceleri her vakit sağlıklı beslenme seçimleri yapmak zordur. Lakin olay şu: Kilo vermeye çalışıyorsanız, yatmadan evvel atıştırmak tam olarak en sağlıklı hareket değildir.

Sağlıklı Gece Atıştırmalıkları​

1. Peynir​


Harvard’dan bilim adamları, çok fazla yemenin uyku için açlık kadar sorun olabileceği konusunda uyarıyorlar, bu yüzden geceleri hafif bir şeyler yemeyi tavsiye ediyorlar. Örneğin, tat reseptörlerini tatmin etmek için kâfi tada sahip olan ve bedenin sindirmesi çok sıkıntı olmayan birkaç dilim peynir yemeyi tavsiye ediyorlar.

2. Yoğurt​


Beslenme uzmanlarına nazaran konut üretimi yoğurt, çok fazla yağ içermediğinden lakin çok fazla protein içerdiğinden gece atıştırması için harikadır. Yapılan araştırmalara nazaran yoğurttaki protein sizi tok hissettirmekle kalmaz, birebir vakitte bedenin gündüzleri daha fazla kalori yakmasına da yardımcı olur.

3. Kraker​


Kepekli krakerler (tüm olağan krakerler değil) sağlıklı uykuya çok fazla ziyan vermeden yenebilir. Sizi daha uzun mühlet tok tutan kelamda yavaş karbonhidratlar içerirler.

4. Patlamış Mısır​


Gece atıştırmalıkları sevenlere tuzsuz bir kase patlamış mısır yemelerini tavsiye ediyor. Bu tıp atıştırmalıklar beden biçimini hiç etkilemeyecektir. Üzerine karabiber yahut sarımsak ekleyerek patlamış mısırı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

5. Yumurtalar​


Haşlanmış yumurta yalnızca 75 kcal içerir ve bir gece atıştırması için mükemmeldir. Bu türlü bir atıştırmalık, sabaha kadar açlığı unutmanıza müsaade verecek ve belinizde ekstra yağlara dönüşmeyecektir.

6. Sebzeler​


Zerzevat salatası üzere evvelden bir tabak çeşit hazırlar. Sizi sabaha kadar tok tutacak tipten karbonhidratlar içerdikleri için yeşil sebzeler yemenizi öneririz.

7. Tarçınlı elma püresi​


Geceleri tatlı yemek yemek isteyenlere tarçınlı elma püresi yemeyi öneriyoruz. Bir avuç kuru üzüm de ekleyebilirsiniz. Bu atıştırmalık yalnızca çörek ve çörekler için hasretinizi öldürmekle kalmayacak, birebir vakitte yemeye başlamanızı sağlayan oreksin düzeyini de azaltacaktır.

Oku: Elma ve Fıstık Ezmesi Sağlıklı Bir Atıştırmalık mı?

8. Bir bardak vişne suyu​


Natürel ki doğal vişne suyunu kastediyoruz. Sizi hakikaten doyurmayabilir, fakat araştırmalar bu meyve suyunun uyku kalitesi üzerinde olumlu bir tesire sahip olduğunu, daha derin ve uzun hale getirdiğini göstermektedir.

9. Muz​


Bu meyve epeyce süratli sindirilmesine karşın gece boyunca sizi ikinci sefer uyandırması pek mümkün değildir. Problem şu ki muz, rahatlamamıza yardımcı olan çok ölçüde potasyum ve magnezyum içerir. Ayrıyeten farklı araştırmalara nazaran uyku kalitesini artıran melatonin içerir.

En Makus Gece Atıştırmalıkları​

  • Unlu mamuller ve tatlılar üzere kolay karbonhidratlar sizi katiyen sabahları üzecek ve ekstra kilolara dönüşeceklerdir.
  • Alkol bedeni kurutur ve ateşe neden olabilir. Ayrıyeten gece tuvalete gitmek için kalkmanız gerekecek.
  • Tuzlu ve baharatlı yiyecekler geceleri bir bardak su içmek için uyanmanızı sağlayabilir. Ve bundan sonra tekrar uyumak güç olabilir.

Gece atıştırmak için kalkar mısın? Şayet gece kalkarsan, hangi yiyecekleri yersin? Aşağıdaki yorum kısmında bize anlatın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi