FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Fıstık Ezmesi Kilo Aldırır Mı? Kilo Verdirir Mi? Yararları Nelerdir?

Fıstık ezmesi tanınan ve lezzetli bir ezmedir. Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar üzere temel besinlerle doludur. Yüksek yağ içeriği …

Kadinnews


Fıstık ezmesi tanınan ve lezzetli bir ezmedir. Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar üzere temel besinlerle doludur. Yüksek yağ içeriği nedeniyle fıstık ezmesi kalori bakımından ağırdır. Bu kimileri için değerlidir, zira fazla kalori vakitle kilo alımına neden olabilir.

Fıstık Ezmesi Kilo Aldırır Mı?​

Bununla birlikte, kimi araştırmalar, fıstık ezmesinin ölçülü olarak yenildiğinde kilo kaybını artırabileceğini düşündürmektedir. Bu makale, fıstık ezmesi yemenin beden yükünü nasıl etkilediğini incelemektedir.

Yağ ve kalori bakımından yüksek​

Yaktığınızdan daha fazla kalori aldığınızda kilo alımının gerçekleşebileceği âlâ bilinmektedir. Bu nedenle, kimi diyet yapanlar fıstık ezmesine karşı ihtiyatlıdır zira yağ ve kalorisi yüksektir.

Her 2 yemek kaşığı (32 gram) fıstık ezmesi porsiyonunda;

  • Kalori: 191
  • Toplam yağ: 16 gram
  • Doymuş yağ: 3 gram
  • Tekli doymamış yağ: 8 gram
  • Çoklu doymamış yağ: 4 gram

Bununla birlikte, yüksek yağlı yahut yüksek kalorili yiyeceklerin hepsi sıhhatsiz değildir. Aslında fıstık ezmesi son derece besleyicidir. Fıstık ezmesi yağının% 75’i doymamış. Araştırmalar, doymuş yağ yerine doymamış yağ yemenin LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Fıstık ezmesi ayrıyeten protein, lif ve manganez, magnezyum , fosfor, E vitamini ve B vitaminleri dahil olmak üzere birçok temel vitamin ve mineralle doludur.

ÖZET: Fıstık ezmesi kalorisi yüksektir lakin sağlıklı yağlar, lif ve gerekli vitamin ve minerallerle yüklüdür.

Fıstık Ezmesi Ölçülü olarak Tüketilirse Kilo Aldırmaz​

Kilo alımı, yaktığınızdan daha fazla kalori aldığınızda ortaya çıkar. Bu nedenle, fıstık ezmesinin ölçülü bir halde yenildiğinde kilo almaya yol açma mümkünlüğü düşüktür, diğer bir deyişle, günlük kalori gereksiniminizin bir kesimi olarak tüketirseniz.

Aslında birden fazla araştırma, fıstık ezmesi, yer fıstığı ve öbür kuruyemiş alımını beden tartısını düşürmekle ilişkilendirir.

Araştırma: 370.000’den fazla yetişkin üzerinde yapılan bir gözlemsel çalışma, tertipli olarak fındık yemenin daha az kilo alımı ile alakalı olduğunu buldu. İştirakçiler ayrıyeten 5 yıllık bir mühlet boyunca çok kilo alma yahut obez olma riskinde% 5 daha düşük riske sahipti.

Bununla birlikte, fındık yiyen beşerler genel olarak daha sağlıklı ömür biçimlerine sahiptir. Örneğin, bu çalışmada kuruyemiş yiyen beşerler, yemeyenlere nazaran daha fazla idman yaptıklarını ve daha fazla meyve ve zerzevat yeme eğiliminde olduklarını bildirdi.

Bu çalışma, istenmeyen kilo alma riski olmadan sağlıklı bir diyete fıstık ezmesini dahil edebileceğinizi önermektedir.

Öte yandan, maksadınız kilo almaksa, yaktığınızdan daha fazla, tercihen besleyici besinlerden daha fazla kalori almalısınız. Fıstık ezmesi eksiksiz bir seçenektir zira besleyici unsurlarla doludur, ucuzdur ve diyetinize eklenmesi kolaydır.

ÖZET: Fıstık ezmesi günlük kalori gereksinimleriniz dahilinde yenildiğinde istenmeyen kilo alımına yol açması pek mümkün değildir. Tekrar de sağlıklı kilo almak istiyorsanız besleyici bir seçenektir.

Fıstık Ezmesi Kilo Verdirir Mi?​


Fıstık ezmesi, tokluğu teşvik ederek, kas kütlesini koruyarak ve uzun vadede kilo vermeyi sürdürerek kilo verme planınıza yarar sağlayabilir.

şekersiz fıstık ezmesi kalori

Daha uzun müddet tok kalmanıza yardımcı olabilir​

Fıstık ezmesi çok doyurucudur. Obezitesi olan 15 bayanda yapılan bir çalışmada, yüksek karbonhidratlı bir kahvaltının 3 yemek kaşığı (48 gram) eklenmesi iştahı tek başına yüksek karbonhidratlı bir kahvaltıdan daha fazla düşürdü. Dahası, fıstık ezmesi yiyenler daha stabil kan şekeri düzeylerine sahipti ve bu da iştahı düşürmede rol oynayabilir.

Bu fıstık ezmesi yağı ayrıyeten yüksek ölçüde protein ve lif içerir. Farklı bir formda, araştırmalar bütün yer fıstığının ve başka kuru yemişlerin en az fıstık ezmesi kadar doyurucu olabileceğini belirtmektedir. Bu nedenle, çeşitli kabuklu yemişler ve fındık ezmesi yemek en büyük faydayı sağlayabilir.

Protein kas kütlesini muhafazaya yardımcı olur​

Kas kaybı ve kilo kaybı çoklukla el ele sarfiyat. Bununla birlikte, araştırmalar, fıstık ezmesi üzere besinlerden kâfi ölçüde protein tüketmenin diyet sırasında kas kütlesini korumanıza yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Kasları korumak, gücünüzü korumak için değerli olmakla kalmaz, birebir vakitte metabolizmanızı sürdürmeye de yardımcı olur. Genel olarak, ne kadar çok kasınız varsa, dinlenirken bile gün boyunca o kadar çok kalori yakarsınız.

Kilo verme planınıza bağlı kalmanıza yardımcı olabilir​

En başarılı kilo verme planları, uzun vadede koruyabileceğiniz planlardır.

Diyetinizle esnek olmak muhtemelen âlâ bir yaklaşımdır. Araştırmaya nazaran, zevk aldığınız yiyecekleri içerecek biçimde şahsileştirilmiş kilo verme planlarını takip etmek vakitle daha kolay olabilir.

Araştırmalar diyet yapanların fıstık ezmesi de dahil olmak üzere fındığa müsaade veren kilo verme planlarına daha âlâ uyabileceğini gösteriyor. Genel olarak, fıstık ezmesi diyetinize ölçülü bir halde eklenmeye paha olabilir, bilhassa de en sevdiğiniz yiyeceklerden biriyse.

ÖZET: Fıstık ezmesi üzere en sevdiğiniz yiyecekleri içeren kilo verme planlarını uzun vadede takip etmek daha kolay olabilir.

Diyetinize Fıstık Ezmesi Nasıl Eklenir?​

Fıstık ezmesi çabucak hemen her şeyle yeterli masraf. Kolay bir atıştırmalık olarak tostun üzerine serpebilir yahut elma dilimleri için daldırma olarak kullanabilirsiniz. Elma ve Fıstık Ezmesi Sağlıklı Bir Atıştırmalık mı?

Market alışverişi yaparken, ek şeker içermeyen ve asgarî katkı unsuru içermeyen fıstık ezmesi eserleri hedefleyin.

Sağlıklı yağ ve proteinin lezzetli bir halde arttırılması için bu ezmeyi meyve tatlılarına, yulaf ezmesine, keklere ve başka yemeklere de ekleyebilirsiniz.

Günlük kalori gereksinimlerinizi aşmamak için porsiyon boyutlarına dikkat edin. Birçok insan için bu, günde 1-2 yemek kaşığı (16-32 gram) tüketmek manasına gelir. Görsel olarak, 1 çorba kaşığı (16 gram) baş parmağınızın büyüklüğünde, 2 (32 gram) ise bir golf topu büyüklüğündedir.

Birçok diyetisyen, yağ ve kalorisi yüksek olduğu için fıstık ezmesinden kaçınır. Tekrar de, orta seviyede alımın kilo alımına yol açma mümkünlüğü düşüktür. Aslında epeyce besleyicidir. Diyet sırasında kas kütlesini koruyarak kilo kaybını destekleyebilir. Ayrıyeten, fıstık ezmesi üzere lezzetli yiyecekler içeren esnek diyetlerin uzun vadede takip edilmesi daha kolay olabilir.

Fıstık Ezmesinin Faydaları​

Yer fıstığı ezmesi epeyce besleyicidir ve buna kıyasla güzel bir protein kaynağıdır. Fıstık ezmesi da birtakım sıhhat faydaları olduğu varsayılmıştır.

Kalp hastalığı riskinizi azaltabilirsiniz.​

Yer fıstığı kalp sıhhatine uygun tekli doymamış yağlarla dolu olduğundan, bel etrafınız kadar kalbiniz için de yararlıdır. JAMA Internal Medicine’de 2015 yılında yapılan bir araştırma, her hafta 30 gram kadar az yer fıstığı yahut fıstık ezmesi tüketmenin, kardiyovasküler hastalıklardan toplam vefat ve vefat riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Adet öncesi sendromuna Güzel gelir​

Yer fıstığının tek ve çoklu doymamış yağları, E vitamini üzere yağda çözünen vitaminlerin beden tarafından emilmesine yardımcı olur. E Vitamini, hava kirliliği üzere toksinlere karşı korur ve adet öncesi sendromu yatıştırır. Birebir vakitte katarakt üzere göz bozuklukları ve Alzheimer hastalığı ve diyabet üzere nörolojik hastalıklarla da uğraş eder.

Cilt sıhhatinizi güzelleştirebilirsiniz.​

E vitamininden bahsetmişken, bedeninizin yağda çözünen vitaminleri emmesine yardımcı olan sağlıklı yağlara ek olarak, fıstık ezmesi de E vitamini açısından yüksektir. E vitamini, kalp hastalığı, kanser, göz bozuklukları ve bilişsel gerilemeyi önlemek için değerlidir. En kıymetlisi, antioksidan E vitamini, cildinizi UV ışınlarının ziyanlı tesirlerinden muhafazaya yardımcı olabilir. Dahası, fıstık ezmesindeki tekli doymamış yağlar cildinizin esnek ve doğal olarak ışıltılı kalmasına yardımcı olacaktır.

Hamilelikte fıstık ezmesi yemek doğum kusurlarını önler.​

Gebe bayanlar ayrıyeten, tuzlu ve tatlı yayılmanın 28 miligram yahut RDI folatınızın yüzde 7’si olduğunu doğum kusurlarını önlemeye ve fetüsün büyümesini ve gelişimini teşvik etmeye yardımcı olduğu gösterilen bir prenatal vitamindir.

Tuzsuz fıstık ezmesi kan basıncını düşürür.​

Amerikan Kalp Derneği’ne nazaran potasyum yalnızca kas kasılması için gerekli değil, tıpkı vakitte kan basıncını düşürmede de kıymetli bir rol oynuyor . Aslında, potasyum eksiklikleri kardiyovasküler hastalık, böbrek hastalığı, osteoporoz ve tip 2 diyabet ile irtibatlıdır. Fıstık ezmesinin kan basıncını düşürmek için âlâ bir besin olmasını sağlamak için tuzsuz fıstık ezmesi bir eseri tercih ettiğinizden emin olun.

Kemik sıhhatine yardımcı olacaksınız.​

K vitamini, yağda çözünen bir öteki yer fıstığının sağlıklı yağlarıdır ve bedeninizin emmesine yardımcı olur. K vitamini, olağan kan pıhtılaşması için gereklidir ve kalsiyumun bedende taşınmasına yardımcı olur, bu da kemik sıhhati için faydalıdır.

Uyku problemini çözer.​

Koyun saymaya gerek yok! İki yemek kaşığı fıstık ezmesi, uyku hormonları serotonin ve melatoninin öncüsü olan 74 miligram amino asit triptofanı içerir ve bu da onu birtakım tatlı uykuları yakalamak için ülkü gece atıştırmalığı yapar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi