FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Farklı salon tipleri için dekorasyon fikirleri

Konut projelerinde yerin işlevsel kullanımı ile kullanıcının hayat alışkanlıklarını vakitsiz bir estetik anlayışla bütünleştiren dizaynlara imza …

Konut projelerinde yerin işlevsel kullanımı ile kullanıcının hayat alışkanlıklarını vakitsiz bir estetik anlayışla bütünleştiren dizaynlara imza atan EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, hayat alanlarını yenilemek isteyen konut sahipleri için dikdörtgen, L yahut kare üzere farklı plan şemalarına sahip olan salon tiplerinde dikkat edilmesi gereken dekorasyon inceliklerini aktardı.

Alanları ayırırken bütünlüğü bozmayın
İç Mimar Eda Tahmaz’a nazaran farklı tipteki salonları dekore etmek bir epey sıkıntı gözükse de birkaç püf noktasıyla yeri olduğundan daha ferah bir hale getirebilirsiniz.

– “L” formunda bir salona sahipseniz yerin genişliğini dikkate alarak işlevsel bir yerleşim planı oluşturmalısınız.

– Büyük bir salondaysanız, geniş alanı oturma kısmı olarak kıymetlendirebilir, dar alanı ise yemek odası olarak düşünebilirsiniz.

– Daha farklı bir tarz oluşturma arayışındaysanız, küçük bir halı ve yeniden küçük bir kitaplıkla bu dar alanı kendiniz için özel bir alan haline getirebilir yahut çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz keyifli bir oyun alanına dönüştürebilirsiniz.


Görünümde bir kaos yaratmamak için L tipi salonlara en çok yakışan tarzın minimalist anlayış olduğunu vurgulayan Eda Tahmaz, mobilyalarda ve aksesuarlarda daha yalın bir görünüme gidilmesi gerektiğini, renk cümbüşünden mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini şu sözlerle vurguluyor: “Bu tip salonlarda değerli olan dar ve geniş alanı birbirinden ayırmak, lakin bunu yaparken iki alan ortasındaki ahengi da gözden kaçırmamaktır.

Bu bütünlüğü yakalamak için de tüm duvarları tek renk boyayabilir, daha uyumlu ve akışkan bir alan edebilirsiniz.

Halı ve taban kaplama seçimlerinde ise birbirlerinden çok uzak olmayan tonlar, birbirini tamamlayan desenler kullanmak, salonun bütünündeki ahengi güçlendirecektir. Ayrıyeten birkaç ayna yardımıyla, “L” tipi salonlara derinlik ve ferahlık katmak mümkün.”

Yere derinlik algısı vererek, olduğundan daha geniş gösterin
Eda Tahmaz’a nazaran dikdörtgen salona sahip olanların işi biraz daha kolay.

Birbiri arkasına dizilen eşyalar yerine L oturma kümelerinin yanlışsız seçim olacağını aktaran iç mimar, salon içerisinde yemek alanı oluşturmak isteyenler için oval biçimli bir masa ile fonksiyonel bir dekorasyon anlayışı yakalamayı, odanın uzun kenarlarında kullanılacak aynalar ile de derinlik algısını güçlendirmeyi tavsiye ediyor. Tahmaz, derinlik algısını engelleyecek faktörün duvarlarda koyu renk kullanımı olduğunu lisana getiriyor ve ekliyor: “İdeal olan mobilyalarda beyaz, bej, krem, vanilya ve açık gri üzere soft renkleri kullanmak, duvarlarda ise saten bitişli boyalar ile yer içerisine giren gün ışığını duvarlarda yansıtarak daha geniş bir alan algısı oluşturmak. Uzun duvarları bölmek için tablolardan faydalanabilir, bitkiler ile salonunuzun keskin köşelerini yumuşatabilirsiniz.” Eda Tahmaz, kare salon tiplerinde ise fazla eşyanın yarattığı karmaşadan kaçınmak gerektiğini şu sözlerle vurguluyor: “Eşyalar hareket alanını ve mesken içerisindeki trafiği etkilememeli.

Mobilya yerleşimini, kapının yanında değil karşısında kalacak halde yapmalısınız. Birebir vakitte mobilyaları da karşılıklı olarak yerleştirerek daha sıcak bir atmosfer elde edebilirsiniz.

Şayet salonunuz az ışık alıyorsa duvarlarda daha soğuk ve açık renkler kullanabilir, çok ışık alıyorsa da sıcak renkler ile kutu üzere bir görünüm yaratabilirsiniz.”

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi