FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Dijital alanda meslek için 6 teklif

Dijital teknolojilerdeki gelişmelerin beraberinde getirdiği yenilikler iktisadın her alanını etkiliyor. Günümüzde artık eser ve hizmetlerin …

Dijital alanda meslek için 6 teklif

Dijital teknolojilerdeki gelişmelerin beraberinde getirdiği yenilikler iktisadın her alanını etkiliyor. Günümüzde artık eser ve hizmetlerin dijital ortamlardan tüketicilere ulaşmasından bahsediyoruz. Her geçen gün büyüyen e-ticaret bölümü, girişimcilerin ve bu alanda meslek yapmak isteyenlerin iştahlarını kabartıyor. E-ticaretin dijitalleşen dünyada iktisadın itici güçlerinden biri olmaya hakikat adım adım ilerlediğini belirten Dijital Dönüşüm Danışmanı Murat Erdör, bu alanda meslek yapmak isteyenleri için olmazsa olmaz noktaları paylaştı.

Birinci ve en kıymetli adım: “Sektör ve maksat kitle analizi”

Günümüzde e-ticaret sitesi oluşturan ya da Instagram üzerinden eser ve hizmet satan teşebbüsçüler yahut bu alanda meslek yapmak isteyenlerin temel yanlışlarından biri, adım attıkları dal ve maksat kitleleri ile ilgili gerçek tahlil yapmamalarıdır. Dijital kozmosta iş kurmak ve meslek yapmak isteyen teşebbüsçüler, öncelikle ortaya koydukları fikir ile iş kolunu hakikat tahlil etmeleri gerekiyor. Gerçek gaye kitle tahlili de, iş kolu ve kesim tahlili kadar hayati ehemmiyete sahip bir öteki noktadır. Hitap edilecek kitle ya da kitlelerin belirlenmesi ve tüm çalışma planının ve yol haritasının belirlenen maksat kitlelere baz alarak oluşturulması, başarılı olma yolunda atılacak birinci ve en kıymetli adımlardır.

Kullanıcı tecrübesi kıymetli

E-ticaret sitelerini ve taşınabilir uygulamaları tasarlamak, marka kimliğine uygun dizaynlar oluşturmak değerlidir. Fakat sadece dizaynlı sonla kalmak, e-ticaret sitesine giren kişinin dizayndan etkilenerek tekrar alışveriş yapacağını düşünmek günümüzde sıkça düşülen yanılgılardan biri. Tasarım değerlidir lakin asıl kıymetli olan kullanıcı tecrübesidir. Kullanıcı tecrübelerini dikkate almak ve uygunlaştırmak güzel bir e-ticaret geleceği için asıl ehemmiyet arz eden noktadır.

İçerik her vakit önde

Pazarlama çalışanlarının %80’i özel içeriği pazarlamanın geleceği ve her daim kesimi olarak görüyor. Her alanda olduğu üzere gerçek ve şahsileştirilmiş içerik, e-ticaretin geleceğinde de değerli bir yere sahip olmayı sürdürecek. Münasebetiyle e-ticaret sitelerine dahil edilen tüm mesajların şimdiki, özgün ve amaç kitleye uygun olması hayli ehemmiyet taşıyor.

İnternetin algoritmasına hakim olun

Makine öğrenin sistemi üzerine kurulan algoritmalar, tüketici davranışlarını takip eden ve ölçen algoritmalar, dijital dünya reklamları, tahliller ve raporlar dijital teşebbüsçüler ve bu alanda meslek yapmak isteyenler tarafından nizamlı olarak takip edilmelidir. Çabucak çabucak her ay farklılaşan bir yapıya sahip olan internetin algoritması olarak özetleyebileceğimiz yapının ve gelişmelerin takibi, mümkün olduğu kadar öğrenme süreçlerinin bir modülü haline getirilmelidir.

Özgün projeler ortaya koyun

Günümüzde birçok şeyin benzerini görmek artık çok kolay. Yapılacak çalışmaların duyurabilmesi için en değerli faktörlerden biri de tüketiciyle buluşan iş ve projelerin ‘özgün’ olmasıdır. İnsanların farklı ve kaliteli olanı aradıkları, münasebetiyle özgün işler ve projeler ortaya çıkarmanın dijital girişimcinin ismini ve şirketini çarçabuk muvaffakiyete ulaştırdığı unutulmamalıdır.

Takviye alın

Dijital dünya artık rekabetin süratle arttığı ortamlardan bir tanesi haline geldiğinden girişimcilere ve e-ticaret alanında meslek yapmak isteyenlere takviye sağlayan birçok merkez bulunuyor. Bu merkezlerden faydalanmak fikrinize ve iş süreçlerinize artı bedel sağlayacaktır.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi