FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Depresyon

Kadinnews

Etrafınızda sürekli depresyonda olduğunu söyleyen insanlar var değil mi? Benim var. Peki, gerçekten depresyondalar mı? Ya da belki de sizde kendinizi kötü hissettiğinizde depresyondayım diyorsunuz. Zaman zaman hepimiz kendimizi kötü hissederiz. Ama bu gerçekten de depresyon mudur? Ya da merak ettiniz mi depresyon neye denir diye?

Merak etmemiş olabilisiniz ne de olsa bu psikolog ve psikiyatristlerin işi değil mi?

Depresyon

Depresyon kendini uzun süre bitkin hayattan zevk almaz şekilde hissettirebilir. Üzüntüler ve sıkıntılar insan hayatında hep karşılaşılan şeylerdir. Ama bu durum nedensiz yere ve uzun süreli ise endişe etmeliyiz. En az 2 hafta boyunca gözle görülür bir bıkkınlık ve üzüntü hali içinde olmanız çevreniz ve uzmanları şüphelendirecektir. Yalnız bu durumu yas sürecinden ayırmamız gereklidir. Bir yakınınız kaybetmeniz veya işinizi kaybetmeniz sizde üzüntü ve değişim yaratacaktır. Sizin kayıp olarak nitelendirebileceğiniz her şey önemlidir.

Acil müdahale gerekir. Kayıplarınız karşısında bir süre üzülmeniz yas tutmanız son derece normaldir. Zaman içinde yasınızı yaşayacak ve gündelik hayatınıza geri döneceksiniz. Uzmanlara göre bunu sınırı 1 yıl, 1 yıl içinde tüm yas sürecini yaşamanız ve tekrar topluma kazanmanız beklenmektedir. Depresyon ise birden bire otaya çıkmış ve yaşamınızda değişikler yaratmış durumdur. Artık işe veya okula gitmek istemiyor olabilirsiniz. Evden çıkmak istemiyor olabilirsiniz. Uzmanların depresyonu anlamak için sorduğu soruların başında kendinizi son 2 hafta içerisinde mutsuz ve üzüntülü hissettiniz mi sorusu gelir.

Depresyon

Depresyon

Bir diğer soruda ortada hiçbir sebep yokken ağlama ihtiyacı hissediyor musunuz sorusudur. Yine de kişinin kendi kendisine depresyon teşhisini koyamayacağını bilmek ve bu konuda bir uzmana müracaat etmek gereklidir.

Alkol ya da türevi maddelere başlamış ya da tüketiminiz artmış olabilir. Kendinizi üzüntülü dengesiz içinizde bir boşluk varmış gibi hissedebilirsiniz. Daha önce sevdiğiniz şeyleri yapmak istemeyebilirsiniz. Yemek yeme isteğiniz azalabilir veya az vakada da olsa artabilir. Bu durumlarda bir uzmandan yardım almanız ve ilaç tedavisine başlamanız gerekir. Ayrıca ilaçlar beyindeki hormonlara etki ettiği için en az 3 hafta sonra etki etmeye başlar. Tam manasıyla etkisinin görülmesi ise 6 haftayı bulmaktadır. İlk kullanımda ilacı bırakmak doğru değildir. Pskiyatristler ortalama ilaç kullanım süresi olarak 6 ayı vermektedir.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi