FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Damar Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

Kadinnews

Damar Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir? Damarların iç yüzeyinde kalsiyum ve yağların birikmesi sonucu ve damarlarda damarların daralması sonucu oluşmaktadır. Bazı damarların daralması doğumdan itibaren başladığı gibi bazı daralmalar ise sigara, stres gibi durumlarda daha hızlı gelişmektedir. Bu damarların daralması ile damarlar tıkanır ve kalp krizi meydana gelmektedir. Damarlarda daralma ve kalp krizi riski olmadan damar tıkanıklığı riskini azaltmak için her yıl düzenli olarak testlere girilmesi gerekmektedir.

Damar Tıkanıklığı Nasıl Anlaşılmaktadır?

Kan ve oksijen eksikliği sebebi ile göğse, kol ve çene bölgelerine giren ağrılar ile damar tıkanıklığı belirtileri neler olduğuna bir örnektir. Bu belirtiler sonucu kalp hemen ağrı yapmaz. Damarlarda daralma oluşmaya bir hastada vücut uyarı vermez ama damar tıkanıklığı sonucunda kalp krizi geçirilmektedir.

Damar tıkanıklığı belirtileri neler olduğunu anlatan bir başka sebep ise Tansiyon düşüklüğü ve tıkalı damarın üzerinde pıhtı oluşmasıdır. Tıkalı damarların üzerine pıhtı oluşması sonucu kalp krizi oluşmaktadır. Damar tıkanıklığı hemen oluşan bir durum değildir. Genellikle çocukluk döneminde başlayan damar tıkanıkları çok fazla abur cubur tüketimi sonucunda kalp ve damar hastalıklarını tetiklemektedir.

Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Damar tıkanıklığı belirtilerinden biride diyabet hastalığıdır. Diyabet hasta olan bir kişi de damar tıkanıklığı çok sık görülmektedir. Cildin solması, kan bağışık sistemlerinin uyuşması ve nabzın düşmesi damar tıkanıkları belirtilerinden bazılarıdır. Ellerde ayaklarda uyuşukluk, tuvalet ihtiyacının tutulması, nabız atışı, görüş bozukluğu gibi belirtiler görüldüğünde doktora başvurulması gerekmektedir.

Damar Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir? KadinNews.Com

Damar tıkanıklığı hastalığına tedavi geç kalındığı zaman felç gibi riskli tehlikeli sorunlara yol açmaktadır. Damar tıkanıklığı belirtileri neler olduğu anlaşıldığı takdirde kan uyuşturucular kullanılarak tedavi edilmesi mümkündür. Damar içinde pıhtılaşan kana kan sulandırıcı ilacı yapıldığında kandaki pıhtı çözülmektedir. Damar tıkanıklığı önlemek için de sigara ve alkolü bırakmak, dengeli beslenmek damar tıkanıklığını önlemektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi