FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Çocuk odalarında dikkat edilmesi gerekenler

Çocuk odalarında tercih edilen renkler, desenler, oda sıcaklığı ve kullanılan dokumacılık eserleri ise çocukların verimli uyku uyumaları ve …

Çocuk odalarında tercih edilen renkler, desenler, oda sıcaklığı ve kullanılan dokumacılık eserleri ise çocukların verimli uyku uyumaları ve sağlıklı büyümeleri açısından kıymet taşıyor. Çocukları için yatak odası hazırlamanın heyecanını yaşayan ebeveynlerin, bu faktörleri göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Cotton Box tasarım takımı, çocuk odası hazırlarken birinci adımın ‘sağlıklı uyku atmosferi oluşturmak’ olduğuna vurgu yapıyor.

Sağlıklı uyku için gerçek atmosfer yaratılmalı
Çocuk odalarının sıcaklığı, odanın nem oranını ve çocukların teneffüsünü etkiliyor. Odanın çok sıcak olması nem oranının azalmasına ve solunan havanın kuru olmasına neden oluyor. Bu durum çocuklarda burun tıkanıklığı, buna bağlı huzursuzluk ve uykusuzluk üzere problemlerin yaşanmasına yer hazırlıyor. Çocuk odalarının ülkü sıcaklığının gündüzleri 20-24 derece, gece ise 20-22 derece ortasında olması gerekiyor. Nem oranın ise %50 civarında olması ve bu oranın %35’in altına düşmemesi, çocukların sağlıklı uyku uyuması açısından büyük değer arz ediyor.

Doğal ve pamuklu dokumacılık eserleri tercih edilmeli
Çocuk odalarında tercih edilen dokumacılık eserleri sıhhat açısından büyük değer taşıyor. Doğal ve pamuklu eserlerin seçilmesi, çocukların daha konforlu ve rahat bir uyku uyumasına yardımcı oluyor.

Cotton Box, Yüzde yüz pamuk dokusuyla çocukların sıhhatlerini muhafaza altına alıyor. Üretimde kimyasal hiçbir unsura yer vermeyen marka, çocukların hassas cildinde alerji oluşumuna mahzur oluyor. Nefes alıp veren kumaş yapısı sayesinde terlemenin önüne geçerek, her mevsim çocukların beden ısısını istikrarda tutuyor.

Farklı yaş kümesine uygun eserler tasarlayan marka, birbirinden eğlenceli ve şirin desenleriyle çocuk odalarına renk katıyor.

Sakinleştirici renkler kullanılmalı
Hayat alanlarında kullanılan renklerin, insan psikolojisine tesir ettiği biliniyor. Mavi üzere uykuya kolay dalmayı sağlayan renklerin çocuk odası dekorasyonunda kullanılması, çocukların kaliteli bir uyku uyumalarına yardımcı oluyor.

Mavinin sakinleştirici özelliği uykuya dalış mühletini kısaltırken, kalp ritmi ve teneffüsü yavaşlatarak, çocukların beden ısısını gece uzunluğu sabit tutmaya yardımcı oluyor. Bulunduğu ortama olumlu bir hava katan ve psikoloji üzerine olumlu tesir yaratan mavi, çocukların gücünü yükselterek yeni güne zinde uyanmasını sağlıyor.

Desenler çocukların ruhunu şekillendiriyor
Çocuk odalarında aydınlatma, perde, halı ve dokuma eserleri üzere alanlarda dinamik ve hareketli desenlerin kullanılması çocukların daha enerjik ve canlı olmasını sağlıyor. Sık kullanılan çizgi sinema karakterlerinin dışında hayvanlar, bitkiler, harfler ve sayılar üzere eğitici desenlerde çocukların algılama ve öğrenme gelişimini destekliyor.

Kendi odalarının mimarı çocuklar
Uzmanlar 5 yaşından itibaren çocukların kendi odalarının dekorasyonunda kelam sahibi olmaları gerektiğini belirtiyor. Çocukların kişiliklerinin ve kendi beğenilerinin oluşmaya başladığı yaşlarda, fikirlerinin alınması ve isteklerinin sorulması kendilerine olan inancının artmasını sağlıyor. Çocuklar, kendi zevklerine nazaran dekore edilen odalarda daha keyifli vakit geçiriyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi