FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Canlı dokular ile yaşayan bir bahar dekorasyonu

Sürdürülebilir bir dekorasyon teması doğrultusunda doğal materyaller ile ham gereçler daha çok ehemmiyet kazanırken, farklı renkleri …

Sürdürülebilir bir dekorasyon teması doğrultusunda doğal materyaller ile ham gereçler daha çok ehemmiyet kazanırken, farklı renkleri benimseyeceğimiz ve vakitsiz kesimlere odaklanacağımız bir bahar mevsimi bizleri bekliyor. İç Mimar Eda Tahmaz, baharın ‘yeniden doğuş’ teması doğrultusunda meskenlerini yenilemek isteyen, ömür alanlarına yaşayan bir doku katmak isteyen konut sahipleri için mevsimin öne çıkan trendlerini, gereç ve renklerdeki değişiklikleri, yükselişe geçen akımları tahlil etti. Sıklıkla tercih edilen İskandinav tarzında 1970’lere geri dönüşün başladığını belirten Tahmaz, bu tarzın birebir vakitte daha canlı, keyifli bir renk paletiyle yorumlanması gerektiği görüşünde. Yılın de rengi olan canlı mercanın yanı sıra mandalina sarısı, turkuaz, yeşil renkler, 70’lerin o kendine has geometrik formlarına epeyce yakışıyor. Eşsiz manzarası ile çok beğenilerek kullanılan hardal renginin bu mevsime de hoş bir ahenk sağladığını aktaran iç mimar, bu sene hardal renginin tek bir koltukta ya da aksesuarlar üzere küçük ayrıntılarda yer almak yerine daha büyük alanlarda kullanılacağının sinyallerini veriyor. Bu renk ile bir arada kullanılabilecek en göz alıcı sonucu veren alternatif ise indigo mavisi. Tahmaz’a nazaran, minimalist akımın destekçilerine dekorasyonda yeni bir alan açacak olan tarz, ‘mid-century çağdaş‘, bahar aylarında uygulamak için ülkü.

Daha net ve düz çizgilerin hakim olduğu bu tarzda, bir renk paleti içerisinden seçeceğiniz 3 renk ile tüm konutunuzu dekore edebilirsiniz, sade ve düz formların ön planda olması kâfi. Materyallerde ise yükselen sürdürülebilir tasarım mottosu ile birlikte dönüştürülmüş malzemelere yer verileceğini vurgulayan Tahmaz, kağıt, tel, plastik üzere unsurların tekrar dönüştürülerek kullanılabileceği kanaatinde. Dönüştürülmüş pet şişelerden üretilen plastik folyo üzere gereçlerin kullanımı ile tabiata verilen pahası dekorasyona yansıtmak mümkün. Yeniden ahşabın da dönüştürülmüş biçimde yer verilebileceği iç yerlere, canlı bitkiler ile de küçük dokunuşlar yapılabilir.

Bireylerin kendi sanatsal görüşlerini yansıtabildiği el emeği eserlerin revaçta olduğu bu periyotta, ham gereçlerden meydana getirilen dokuma kumaşlara da bahar dekorasyonumuzda kesinlikle yer açmamız gerektiğini aktaran Tahmaz’a nazaran, dokuma kumaşların verdiği his, baharın verdiği canlanma tesiri ile birebir.

Revaçta olan minimalist akıma bir rakip olarak doğan trend, ‘karıştır ve eşleştir’, desenlerde kendini göstererek farklı desenlerin kombinasyonlarına yanlışsız bir yönelim başlatıyor. Bunu yaparken birtakım püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğini lisana getiren iç mimar, tıpkı renk paletinin farklı tonlarını kullanmak gerektiğini söylüyor.

Toprak tonları ile dekore edilen bir iç yerde, tekrar bu tonlara ters olmayan, fakat farklı birkaç desenin bir ortaya geldiği bir kombin tercih edilirse, içerisinde farklılıkları barındıran bir ahenk yakalanabiliyor.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi