FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Bütün Gün Oturduğunuzda Bedeninize Ne Olur? Tüm Gün Oturmanın 10 Ziyanı

Bütün gün oturarak çalışmak ve bütün gün oturmak sonucunda bedenimize ziyanları nelerdir diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. Faal bir …

Kadinnews

Bütün gün oturarak çalışmak ve bütün gün oturmak sonucunda bedenimize ziyanları nelerdir diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. Faal bir hayat stiliniz varsa, kısa bir müddet oturmak güzel bir mola olabilir. Lakin tüm gün oturmak, sıhhatinizin birçok tarafını olumsuz etkileyebilir.

En âlâ niyetlere sahip olsak ve fizikî olarak etkin olmayı hedeflesek bile, işimizin, eğitimimizin yahut öbür yükümlülüklerimizin tabiatı, fizikî olarak etkin bir ömür üslubuna sahip olmayı zorlaştırabilir. Ve 2020 bize kilitlenme ve meskenden çalışma durumları getirdiğinden beri, televizyonumuzun, telefonumuzun ve bilgisayar ekranlarımızın önünde oturmak her zamankinden daha sıradan görünüyor. COVID-19 dan ötürü hareketsiz olan insan sayısı dünya çapında arttı.

Bütün Gün Oturmak Sonucu Bedeninizde Olabilecek 10 Şey

Pekala, bütün gün boyunca bilgisayarınızın önünde oturduğunuzda yahut koltuğunuza çöktüğünüzde bedeninize tam olarak ne olabilir? Aşağıda, gün boyunca koltuğunuzdan yahut koltuğunuzdan kalkmazsanız bedeninizin yaşayabileceği 10 şey var.

Kilo Alabilirsiniz

bütün gün oturmak ziyanları

Bu kolay bir matematiktir; Bütün gün oturursanız, hareket ediyormuş üzere kalori yakmazsınız. Tükettiğinizden daha fazla kalori yakmazsanız kilo alabilirsiniz. Bu nedenle, tüm gün oturuyorsanız, bilhassa sağlıklı beslenme alışkanlıkları uygulamıyorsanız, ölçekteki sayıların yavaşça arttığını fark edebilirsiniz.

Sırt yahut Omuz Ağrısı Yaşayabilirsiniz

bütün gün oturmak ziyanları

Bilhassa makus duruşunuz varsa, bütün gün oturmak sırt yahut omuz ağrısına neden olabilir. Bilgisayar ekranınızın üzerinde kamburlaşmak yahut gün uzunluğu garip bir durumda eğilmek, bedeninizin hissetmesini istemediğiniz şeyleri hissetmesine neden olabilir.

Ruh Sıhhatiniz Üzerinde Olumsuz Bir Tesir Hissedebilirsiniz

tüm gün oturmak ziyanları

Kanepede yatmak ve her gün bütün gün Netflix’in tekrar gösterimlerini izlemek alımlı gelebilir, lakin aslında uzun vadede daha âlâ olmak yerine daha makûs hissetmenize neden olabilir. Hareketsiz davranıştaki artış, daha berbat zihinsel sıhhatle bağlı olduğundan, uzaktan kumandadan uzaklaşmak, refahınız için uygun bir şey olabilir.

Uyumakta Zorlanabilirsiniz

bütün gün oturmanın ziyanları

Birtakım beşerler bütün gün oturuyorlarsa gereğince uyku yakalamakta zorlanabilirler. Kaliteli uyku, ekran kullanımı, gerilim ve alkol kullanımı üzere birçok faktörden etkilenebilse de, bütün gün uzanmak, erteleme kısmında size rastgele bir yarar sağlamayabilir.

Kalp Hastalığının Gelişmesi İçin Risk Altında Olabilirsiniz

bütün gün bilgisayar başında oturmak

Kardiyovasküler idman, kalp kaslarınızın güçlü kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle, her gün uzun müddet oturmak yahut uzanmak, kalbin gereksinim duyduğu kuvvet idmanını almasına müsaade vermez. Ve özgür yük buklelerinizi yapmayı bırakırsanız, zayıf pazı alacağınız üzere, bedeninizi hareket ettirmezseniz daha zayıf bir kalbe sahip olabilirsiniz.

Diabetologica’da yayınlanan datalara nazaran, en azına kıyasla en fazla hareketsiz vakit geçiren şahıslar, izafi kardiyovasküler olay riskinde% 147 artış ve kardiyovasküler mevt riskinde% 90 artışla ilişkilendirildi.

Bebek Hamile Kalmada Sorun Yaşayabilirsiniz

daima oturmanın ziyanları

Hem erkekler hem de bayanlar gün uzunluğu otururlarsa doğurganlık zorlukları yaşayabilir. Bilhassa erkekler için hareketsiz bir iş, yüksek seviyede sperm DNA hasarı riskini iki katına çıkardı.

Hemoroid olma nedeni

uzun mühlet oturarak çalışmanın ziyanları

Poponuzun üzerine çok oturmak birtakım büyük rahatsızlıklara neden olabilir ve hatta rektumunuzda istenmeyen şişliklere, hemoroitlerine yol açabilir. Kimi uzmanlar hareketsiz ömür şeklinin hemoroid gelişimiyle örtüştüğünü öne sürerken, birtakım datalar hareketsiz davranışların bir risk faktörü olmadığını öne sürüyor.

Diyabet Geliştirme Riski Daha Yüksek Olabilir

Günün büyük bir kısmında oturmak bedeninizi tip 2 diyabet geliştirme riskine sokabilir. Spesifik olarak, daha fazla hareketsizlik müddeti, hareketsiz olmayanlara kıyasla bu durumu geliştirme bağıntılı riskinde % 112’lik bir artışla ilişkilendirilmiştir.

Gebeyseniz, Gebelik Diyabeti Geliştirme Riskiniz Daha Yüksek Olabilir

Bir çalışmada, günde 2 saatten fazla meskende oturan gebe bayanlar, kıymetli ölçüde artmış gestasyonel diyabet riski ile ilişkilendirildi. Hamilelik sırasında bedeninizi hareket ettirmek, sağlıklı kilonuzu korumanıza yardımcı olabilir ve olumsuz hislerle çaba etmenize yardımcı olabilir.

Artan Kanser Vefatı Riskiniz Olabilir

Journal of the American Medical Association’da yayınlanan datalara nazaran, yalnızca oturma mühletini 30 dakikalık aktiviteyle değiştirmek, daha düşük kanser mevti riski ile alakalı görünüyor. Bu durumda, daha az oturmak ve daha fazla hareket etmek, sözün tam manasıyla bir mevt kalım problemi olabilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi