FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir? Boyun Fıtığı İdmanları

Boyun fıtığının anlaşılmasının yolu tek omuzdan başlayan ve kola kadar yayılan ağrıdır. Boyun fıtığı belirtileri omur ilik ve hudutları etkileyen …

Kadinnews

Boyun fıtığının anlaşılmasının yolu tek omuzdan başlayan ve kola kadar yayılan ağrıdır. Boyun fıtığı belirtileri omur ilik ve hudutları etkileyen bir rahatsızlıktır. Ekseriyetle orta yaşlarda ortaya çıksa da birtakım faktörlerin tesiriyle erken yaşlarda da çıkabilir. Boyun fıtığı belirtileri fıtığın durumuna nazaran değişebilir.

Boyun Fıtığı Belirtileri Genel

Örneğin ileri derece boyun fıtığı belirtisi olarak cisimleri tutmakta zorlanılması ve elden düşürülmesi gösterilebilir. Bunun dışında boyun fıtığının genel belirtileri şunlardır:

  • Kolda güç kaybının yaşanması,
  • Koldan parmaklara kadar yayılan uyuşma,
  • Kas spazmları,
  • Baş dönmesi,
  • Kulakta çınlama.
boyun fıtığı belirtileri

Boyun Fıtığı Riskini Arttıran Faktörler

Boyun fıtığının nedenleri ortasında farklı pek çok şey gösterilebilir. Ama bilhassa erken yaşta boyun fıtığı görülüyorsa bunun temel sebebi uzunluğunda deformasyonun oluşmasıdır. Bu deformasyon da trafik kazası, travma ya da sakatlık geçirme sonucunda ortaya çıkabilir. Bunların dışında kimi meslekleri icra etmek de boyun fıtığına yol açabilir. Boyun fıtığı riskini arttıran öbür faktörler ise şunlardır:

  • Uzun mühletler bilgisayar kullanma,
  • Duruş bozukluğu,
  • Ruhsal rahatsızlıklar, gerilim,
  • Uzunluğuna yanlış bir hareket yapılması.
Boyun Fıtığı Belirtileri Nasıl Anlaşılır

Boyun Fıtığı İçin Hangi Antrenmanlar Yapılmalıdır?

Boyun fıtığı tedavisi için farklı teknikler kullanılıyor. Boyun fıtığı tanısı konmuş bir şahsa çoklukla birinci olarak fizik tedavi öneriliyor. Fizik tedavinin yanı sıra ilaç ve dinlenme ile pek çok boyun fıtığı tedavi edilebilir. Lakin bu tedavilere karşın rastgele bir güzelleşme olmazsa da ameliyat olunması koşuldur. Boyun fıtığı tedavisinde idmanın de büyük kıymeti var. Boyun fıtığı idmanları ortasında en çok tavsiye edileni boynu sağa ve sola bükmektir. Lakin yanlış bir hareketin yapılması çok daha önemli meselelere yol açabilir. Bu yüzden de boyun fıtığı olan bireylerin idman yapmadan evvel bir uzmana istişaresi gerekir.

boyun fıtığı antrenmanları yapılışı

Boyun Fıtığı İdmanları Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle başımızı sağ tarafa dikkatlice çevirip 4 saniye bekleyiniz. Daha sonra başımızı sol tarafa yavaşca çevirip 4 saniye bekleyiniz. Bu baş çevirme antrenmanlarını 10 kez tekrarlayın.
  • Başka idman ise başımızı öne gögüse temas edecek formda (çene-gögüs) 4 saniye beklenmeli. bu hakareti 6 kere tekrarlayın. Daha sonra başımızı geriye yavaşca yatırın ve rahatlayın. Bu hareketi yaparken dikkat edin çenenizi gögüse değdirmeye çalışırken fazla zorlamayın. !
  • Son boyun fıtığı egzersizimiz ise başımızı sağ omza gerçek yatırmak. ve birebir hareketi sol tarafada uygulamak bu hareketi yaparken de her iki tarafda 4 saniye bekleyin. karşılıklı olarak 10 tekrar yapın.

Not: Bu boyun idmanlarını yaparken zorlamadan yapmaya ihtimam gösterin.

Fıtık ile ilgili Yararlı Hususlar;

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi