FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Bebeklerin Cildinde Neden Kızarık Oluşur?

Kadinnews

Yeni doğmuş bebeklerin ciddi duyarlı, duyarlı ve az yağlı olduğundan kızarıklık oluşması kaçınılmazdır. Bunların sonucu olarak sivilce ve buna benzer lekeler ortaya çıkabilir. Bu sebeple bebeklerin cildi tahrişe ve mikroplara karşı direnci az olduğu kabul edilir. Doğumu geçmiş bebeklerin cildi buruşuk ve haftalarca pul pul dökülebilir. Bu bir sorun değildir. Normal bir durumdur.Bebekleriniz bıyıklı sakallı ve ıslak öpen kişilerden uzak tutulması gerekir. Çünkü bu durumlarda kolaylıkla enfeksiyon kapmasına ve ciltlerinde kızarık oluşmasına yol açabilir. Kızarıklıklar genellikle ciddi bir sorun teşhir etmediği düşünülebilir fakat bu algı yanlıştır. Bebeğinizde en ufak bir kızarıklık oluştuğunda mutlaka cilt doktorunuza başvurmalısınız.

Kızarıklık Nedenleri:

* Bebeklerin çok fazla kişi tarafından öpülmesi ve dokunulması sonucunda yüzde kızarıklıklar oluşur.
* Islak mendillere karşı bebeklerin alerjisi olduğunda
* Bunun yanı sıra süt alerjisi ve cildi çok fazla ıslak kaldığı zamanlarda
* Ailede egzama olan kişiler varsa ve bebekle temas ederlerse bu nedenle de oluşabilir.
* Bebekler uyuduğu esnada bir tarafa sürekli yan yatıyorsa ağız suyu devamlı akar ve nem oluşturur. Bu da kızarıklığa sebebiyet verebilir.
* Doğum sonrası bebeklerde doğum lekesi oluşabilir. Bu kızarıklıklar geçicidir.
* Bebek sivilceside kızarık görüntüsü verebilir. Bu annenin aldığı hormonlar sayesindedir.

Diğer Nedenler;

* Ateşli hastalıklar
* Alerji
* Mantar enfeksiyonu
* Mongol lekesi
* Beşinci hastalık

Kızarık Çeşitleri;

İsilik: Özellikle yaz aylarında aşırı terleme ve sıvı kaybına bağlı olarak meydana çıkar. Vücutta, yüzde, yanakta, tüm ciltte kırmızı lekeler oluşmasına neden olur. İsiliklerin bebeğinizi fazla giydirmeniz sonucunda da meydana gelebilir. Daha sonra kaşıntı şeklinde devam eder. Bunun önlemenin yolu, bebeğinizi sık yıkamak ve serin yerlerde tutmaktır. Ayrıca pamuklu ve bol kıyaetler tercih edilmelidir. Bebeğinizi güneşten korumakta isilik oluşmasını önleyebilirsiniz. Bu arada kalamin losyon da isiliğe iyi gelecektir.

Kurdeşen: Vücudunun her yerinde görülen kırmızı kabartı şeklinde oluşan alerjik bir durumdur. Kurdeşenin en belirgin özelliği ise bebekte nefes darlığı yaratması, baş dönmesi ve dudakların şişmesi gibi durumlar gözlenir. Bunu önlemenin yolu ise antihistaminikler ve kortikosteroidler kullanmalısınız.

Çilek Lekeleri: Bu lekeler doğum esnasında olup tedavi gerektirmeyen cilt altında yer alan damarların büyümesiyle belirginleşen bir durumdur. Bebeğin 1 yaşına girmesi durumunda bu lekeler kaybolur ve kalıcı iz bırakmaz.

Egzama: Genellikle bebeklerde çok görülen bir sulu kızarıklıklardır. Bunun en belirgin durumu ise elde, yüzde ve kolda kızarıklıklar oluşur ve kabuklanma ve dökülme şeklinde görülür. Ev tozu ve besin alerjisi yine bebekte egzamaya yol açar. Bunu önlemek için doktorunuzla görüşebilir vereceği kaşıntı giderici kremler sayesinde egzama önlenir.

Su Çiçeği: Bebekte başta, boyunda, göğüste kırmızı noktalar ve dökülme sonucu ortaya çıkar. aşı ile bu kızarıklıklar önlenebilir.

Bebek Sivilcesi: Doğumdan önce annenin aldığı hormonlarla sayesinde meydana gelir. Bebek sivilcileri 5 – 7 gün içerisinde kendiliğinden geçer. Bazen ise birkaç ay sürebilir. Eğer 3 ay sonra geçmezse mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Sivilce Geçirmenin En İyi Yolu:

* Bebeğinizi kurutmayan bir süt sabunu ile yıkayabilirsiniz.
* Bebeğin yüzünü yıkayıp kurulayın. Ardından bebeğinizin sivilce olan yeri kaşımamasına özen gösterin.
* Bebek pudrası kullanın. Bu sayede sivilce oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Kızarıkların Önlenmesi:

* İlk önce bebeğinize çok özen göstermelisiniz. Kimseyle temas ettirmeyiniz.
* Cilt her zaman nemden uzak tutmanız gerekir.
* Kişilerin ellerini yıkamadan bebeğinize dokunmasına izin vermeyiniz. Siz dahil ellerinizi çok güzel yıkamalı ve hijyenik olmasına özen göstererek bu şekilde bebeğinize dokunma sağlamalısınız.
* Her zaman bebeğinizin cildini temizlemelisiniz. Bunu yaparken de alkolsüz ıslak mendiller, özel cilt losyonları kullanmanız önerilmektedir. Ayrıca bebek şampuanları ile bebeğinizi yıkamalısınız. Bu şekilde kızarık oluşmasını önleyebilirsiniz.

Kızarıklık Tedavisi:

Cilt temizliğine özen gösteriyorsanız ve yinede kızarıklıklar 2 – 3 günde geçmiyorsa mutlaka bebeğinizde alerji olup olmadığını öğrenmek için mutlaka bebeğinizin bir cildiyeye görünmesi önerilir. Kızarıklıkların bir çok çeşidi vardır. Dikkate alınması gerekebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi