FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Bebeklerde İshale Ne İyi Gelir? İshal Nasıl Geçer?

Kadinnews

Yetişkinlerde de sık gördüğüm ishal hastalığı, bebeklerde de sıkça görülmektedir. Her insanda ara ara göründüğü gibi bebekler ve yenidoğan veya 1-2 yaş aralığındaki bebeklerde de ishal en sık rastlanan rahatsızlıktır. İshal dışkının normal katılığından daha cıvık ve sıvı durumda bulunma halidur. Renklerinde değişiklikler oluşmaktadır. Renklerin açık ya da koyu olmasına göre ciddiyet hali değişmektedir. Bebeğinize verdiğiniz yiyecek ve içeceklerden oluşabildiği gibi bebeğinizin bedeninde meydana gelen bakteri ve virüsler de zarar sunarak ishal olmasına sebep olabilir.

Bitkisel Çözümlerle İyileşmek

Bebeğiniz eğer daha mamaya geçmemiş, anne sütü ile besleniyorsa annenin derli toplu beslenerek ve yararlı bitki çayları içerek çocuğuna sütünden bunu aktarabilmelidir. İshal sıvı kayıbına sebep bulunduğu amacıyla sık sık emzirilerek sıvı gereksinimi tamamlanmalıdır. Bebeğiniz mama tükettiği devreye geldiği vakit ise lifli sebzelerden kaçınılmalıdır. Lifli sebzeler ishali daha da artıracaktır. Daha çok haşlama patates, havuç türevi sebzeler edilmelidir. Yoğurt tüketimi da ishalin durmasına iyi gelecektir. Baharat türevi şeylerden kaçınılmalıdır. Papatya çayını da bebeğinize ılıtıp verebilirsiniz. Meyve olarak da muz bebeğinizin ishalina iyi gelecektir.

İshal Nasıl Geçer?

Bebeklerde İshale Ne İyi Gelir? İshal Nasıl Geçer? Kadınnews.Com

Bebeklerde İshale Ne İyi Gelir? İshal Nasıl Geçer? Kadınnews.Com

Temizlik kurallarına uyulmalıdır. Bebeğinizin kullanıyorsa bezini çok temiz tutmanız önemlidir. Hem de yalnızca bezini ve ellerinizi temiz tutmak yeterli değildir. Çocuğunuzun mama kaplarını da kaynatıp çok temiz tutmalısınız. İshal su kayıbına sebep bulunduğu amacıyla, bol bol sıvı tüketilmelidir. Pirinç ya da pirinç gevreğini mama halina getirerek verebilirsiniz. Evde kendinizin hazırladığı limon ve ayran da ishalina iyi gelecektir. Hem de makarna gibi nişastalı mamüller bebeğinizin ishalina iyi gelecektir. Bebeğinizin poposunun tahriş olmaması amacıyla sıkça pişik kremi de kullanılmalıdır. Eğer ishal geçmiyorsa ve dışkısında kan varsa derhal bir hekime görülmelidir.

Protein miktarı en az da olan mamüller de kullanılması ishalin geçip gitmesini sağlayacaktır. Bebeğinizin su kayıbı yaşadığını, aşırı uykusuz ve halsiz durmasıyla beraber uzunca vakit idrara çıkmaması ve idrar renginde koyu renkten de anlayabilirsiniz. Geç kalındığı taktirde ölümlere yol açabilecek kadar ciddi problemler yaratabilmektedir. Hastane de araya girmek edilerek ilaçlarla da tedavi olabilmektedir. Geç kalınmaması gereken durumlardan biridir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi