FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Bebeklerde Göz Akması ve Çapaklanma

Kadinnews

Bebeklerde Göz Akması ve Çapaklanma; Yeni dünyaya gelen bebeklerde göz çapaklanması fazlası vakit göz yayınlarının tıkanması neticesinde sıkça meydana gelen bir sıhhat sorunudur. Bebeklerin göz kanalları küçük bulunduğu amacıyla sık tıkanma bu yüzden gerçekleşir. Buda kirpik üzerinde çapaklanma oluşturmasına imkân sağlar. Bunun yanı sıra kirpik kökü iltihabı namacıylaiyle de oluşabilmektedir. Bakteriyel ve viral enfeksiyonları yardımıyla de meydana çıkabilmektedir. Çapaklanma 5 ile 8 ay arasında kendi kendine geçer. Hem de sezaryen ile doğan bebeklerde daha sık karşılaşılır.

Göz Çapaklanması Nasıl Anlaşılır?

Bebeğinizin gözünde sarı tonlarında akıntı oluşuyorsa, gözde kızarıklık varsa, göz kapaklarının şişmesi ve kabarma hallerı, uykuda göz kapaklarının birbirine yapışması, kirpiklerde kurumuş iltihap görülmesi, gözün iç taraflarında şişkinlik ve göz sulanması gibi haller oluşuyorsa bilin ki göz çapaklanma hali oluşmuştur.

Çapak Oluşma Nedenleri

Bebeklerde Göz Akması ve Çapaklanma

Bebeklerde Göz Akması ve Çapaklanma

1) Göz Yaşı Kanalının Tıkanması: Bebeklerin bazıları göz yaşı kanalları ile doğarlar. Bazıların da ise bu kanal yoktur. Göz yaşının oluşum safhası aynen şu şekilde gözlemlenir. Doğumdan 2 hafta sonra kaşlarının altında lakrimal bezden salgılardan göz yaşı meydana gelir. akmaya başladığında göz kapaklarının kenarlarından küçük kanalcıklardan geçerek burna doğru akarlar. Bu kanalları örten zarlar kendi kendine açılmamışsa orada birikmeye başlar. Bunun neticesinde gözlerde sarımsı yada beyaz akıntı görülür. Uyku sırasında bu akıntılar kabuklaşır ve bebeğin gözünün açılmamasına engel olur. Bu namacıyladen ötürü tıkanma neticesinde gözlerinin sıksık ıslak olması ve gözlerinden sürekli yaş gelmesine namacıyla olur. Bu halde bebeğiniz huzursuzlaşır ve kaşıntılar başlar.

Tıkalı Göz Yaşı kanalını Açmak İçin;

* Kollarınızı iyice temizledikten sonra işaret parmağınızla göz kapağının birleşimi olan yere koyun ve hafifçe yarım daire şeklinde masaj yapmalısınız. Bu prosedürü günde 5 defa uygulayabilirsiniz. Bebek altı atlık bulunduğunda bu tıkanıklık kendi kendine açılacaktır. Açılmama hallerinde 1 yaşına kadar hekim doğrulusunda açılması sağlanır.

2) Göz Nezlesi: Bebeklerde sıkça karşılaşılan bir başka sendrom ise göz nezlesidir. Bulguları gözlerde şişkinlik yapar, gözde çapaklanma ve kızarıklık oluşumuna namacıyla olur. Viral hastalık şeklinde olan bu sendrom bulaşıcıdır. Böyle hallerde hekiminizle görüşmelisiniz. Doktorunun önerdiği antibiyotik göz damlasını kullanarak gözlerinizi temizleyebilirsiniz. Fakat ilgi edilmesi gereken bir sendromdir. En küçük bir hal gözlendiğinde hekiminizle etkileşim sağlamanız önerilmektedir.

Tedavisi:

Bazı anneler bu hali gördüğünde direk anne sütünü çapağın bulunduğu yere doğru akıtmaya başlarlar. Bu hal bebeğinize zarar verebilir. Çünkü bebeğiniz çapak halinde bir enfeksiyon kapmışsa anne sütü ile orayı temizlemek daha kötü hallere yol açabilir. Bunu öneme alarak ona göre davranmanız ideal olacaktır. En iyisi bu gibi hallerde hekimunuzu arayarak onun verilen bulgular tarafında bebeğinizle ilgilenebilirsiniz. Hem de bebekte göz kapağı şişmişse, göz ağrısı varsa, ateşi varsa kesinlikle hekiminizle etkileşime geçmeyi öneriyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi