FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Balık Yağı İle İlgili En Çok Merak Edilen 3 Madde!

1- Balık yağında oksidasyon nedir, nasıl önlenir? Çeşitli formlarda balık yağları tüketici kullanımına sunulmaktadır. Seçerken oksidasyon …

Kadinnews

1- Balık yağında oksidasyon nedir, nasıl önlenir?

Çeşitli formlarda balık yağları tüketici kullanımına sunulmaktadır. Seçerken oksidasyon ihtimalini de düşünmek gerekir. Balık yağları, ambalajları açıldığı andan itibaren oksijenle tepkiye girmeye başlar, tat ve kokuları bozulabilir. *

balık yağı

GOED (Bağımsız EPA ve DHA Omega3’leri Küresel Organizasyonu) tarafından 2017 yılında hazırlanan Oksidasyon Denetimi – En Güzel Uygulamalar Raporunda oksidasyonu belirleyen faktörler havaya(oksijene) maruz kalma, sıcaklık, mühlet, ışık, metal içeriği (özellikle demir ve bakır), su içeriği, antioksidanlar ve başka faktörler olarak listelenmiştir.

Avrupa Besin Güvenliği Otoritesi’ne nazaran (2010 yayını Kılavuz EFSA) balık yağları için, oksidasyondan korunma, soğuk ve karanlıkta saklayarak, antioksidan ekleyerek ve oksijene maruz bırakmadan saklayarak sağlanabilir.

Tek tek paketli formlar açılana kadar oksijenle temas etmediği için oksidasyona maruz kalmamaktadır.

*GOED Oxidation in Omega-3 Oils: An Overwiev

2- Balık yağı desteği ne kadar müddet ve kaç doz kullanılmalıdır?

Bedenimiz Omega-3’ü kendisi üretemez, bu nedenle dışarıdan besin yoluyla destek edilmesi gerekir.

Omega-3’ün içeriğindeki DHA; olağan beyin işlevlerinin korunmasına katkıda bulunur. *

Yapılan bilimsel çalışmalar, kullanım müddetinin sınırlanmasına dair bir aralık vermemekle birlikte nizamlı kullanımın yararlı olacağına işaret ediyor.

Avrupa Besin Güvenliği Otoritesi (EFSA) 2-18 yaş ortasında çocuklar için günlük 250mg EPA+DHA ölçüsünde Omega3 alımını önermektedir.

*26.01.2017 tarih 29960 sayılı Türk Besin Kodeksi Beslenme ve Sıhhat Beyanları Yönetmeliği

3- Yaz aylarında balık yağı desteği almak gerçek mu?

Balık yağı desteğinin mevsimi yoktur.

Yaz aylarında sıcaklıkla birlikte oksidasyonun da tesiriyle tat ve koku değişimi ile birlikte besin kıymetlerinde de azalma görülebilir. Yaz aylarında, oksidasyona karşı tek tek paketli eserleri tüketmenin ve soğukta saklama tedbirlerinin değeri artmaktadır.

Yararlı tesir günlük 250 mg DHA alındığında sağlanmaktadır. İstikrarlı ve çeşitli beslenme sağlıklı ömür için kıymetlidir.

EasyFishoil’i kullanan her 10 anneden 9’u EasyFishoil’den mutlu.

Patentli formülüyle Norveç’te üretilen EasyFishoil, tek kullanımlık ambalajıyla açılana kadar oksijenle temas etmez. Böylelikle oksidasyona karşı muhafaza sağlar, tadı ve kokusu bozulmaz.

Çiğnenebilir jel formda olduğu için çarçabuk kullanabilmektedir.
Üstelik dökülmeden, bulaşmadan, paketi her yere rahatlıkla götürebilirsiniz.

EasyFishoil doğal portakal ve limon aromalı olup içeriğinde ek şeker bulunmamaktadır.
Yetişkin formu dahil tüm EasyFishoil eserlerini eczanelerden bulabilirsiniz.

İKAZLAR

Tavsiye edilen günlük porsiyonu aşmayın.
Destek edici besinler olağan beslenmenin yerine geçemez. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın.
İlaç değildir. Hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilmesi maksadıyla kullanılmaz. Hamilelik ve emzirme devri ile hastalık yahut ilaç kullanılması durumlarında hekiminize danışın. Ambalajı bozuk eserleri kullanmayın. Çok tüketimi laksatif tesir yaratabilir.
Alerjen: Balık yağı içerir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi