FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Baba olmak zorlaşıyor

Son yıllarda doğal yollarla gebeliği önleyen sıhhat sıkıntılarının arttığını söyleyen ve dünyada nüfus artış suratı yavaşlayan pek çok ülke …

Kadinnews

Son yıllarda doğal yollarla gebeliği önleyen sıhhat sıkıntılarının arttığını söyleyen ve dünyada nüfus artış suratı yavaşlayan pek çok ülke bulunduğuna dikkat çeken Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Urman, nüfusun sağlıklı halde artışını sağlamak, doğanlarla ölenlerin sayısını dengelemek için bir ailedeki çocuk sayısının en az 2 olması gerektiğini söyledi.

Sperm sayısı azalıyor

Tüm dünyada erkeklerin sperm sayılarında azalma olduğunun altını çizen Urman, şunları kaydetti: “1950 yılında İngiltere’de sperm bankalarına bağış yapan erkeklerdeki sperm sayısı ile bugünkü ortasında yarı yarıya fark var. 110 milyondan 50 milyona indi lakin şimdi gebelik olmayacak kadar düşmüş değil. Bu bu türlü devam ederse tahminen önümüzdeki 50 yıl içinde erkeklerin pek birçok olağan yollarla çocuk sahibi olamayacak seviyede sperm sorunu yaşayabilir. 15 milyonun altına indiği vakit çocuk sahibi olmakta zorlanıyor erkekler.”

Gelişen teknoloji sağlıktan çalıyor

Urman, gebeliği engelleyebilecek ölçüde sperm azlığının günümüzde daha sık görülmeye başlandığına dikkati çekerek, “Bu durum pek çok faktöre bağlı gelişebiliyor. Yediklerimiz, içtiklerimizdeki hormonlar, çevresel faktörler, kirleticiler… Hepsi sperm üretimini etkiliyor. Sigara içilmesi, uyuşturucu kullanımı, gerilimli ömür, manyetik alanlar, cep telefonları, bilgisayarlar. Gelişen teknolojinin kimi yerlerde bize kolaylıklar getirirken sağlığımızdan da kıymetli çalıntılar yaptığını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi