FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

B12 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

B12 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Eksikliği halinde çok mühim sıhhat problemlerine yol açabilen B12 vitamini ihtiyacınızı, natural yöntemlerle da basitlıkla karşılayabilirsiniz.

B12 Vitamini Hangi Besinlerde Var?

Kırmızı kan ve sinir hücrelerinin doğru şekilde çalışmasından mesul olan B12 vitamini amacıyla kısaca beynin besini diyebiliriz. Eksikliği ise ciddi kansızlık sorunları, hafıza kaybı, duygu hali değişimi, konsantrasyon ve uyku bozukluğu, yürümekte zorluk, soluk alma güçlüğü, bağışıklık düzeneğinin zayıflaması, yorgunluk, kalp rahatsızlıkları, erkeklerde üreme problemlerine yol açıyor. Astım, alerji, diyabet, gastrit, ülser, alzheimer ve hem de kanser gibi hastalıkların meydana çıkmasını basitlaştırıyor. Yetişkinlerde günlük ihtiyaç 2.4 mcg olan B12 vitamini suda çözünerek vücuttan atılan vitamin grubundan bulunduğu amacıyla her gün yeterli miktarda alınması gerekiyor.

Şimdi de iyi habere gelelim. Eğer ciddi bir rahatsızlığınız yoksa ya da vegan değilseniz beslenme alışkanlığınızda gerçekleştireceğiniz ufak değişikliklerle, B12 vitamini ihtiyacınızı çok basit ve natural yöntemlerle tamamlayabilirsiniz.

B12 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? Kadinnews.Com

B12 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? Kadinnews.Com

1-Yumurta: Zaman vakit ile ilgili ateşli tartışmalar çıksa da, yumurta varlıklı içeriği nedeniyle vazgeçemeyeceğimiz gıdalarden. Kahvaltınıza ekleyeceğiniz 100 gr. yumurta sarısı ile günlük B12 ihtiyacınızın kadarını karşılayabilirsiniz.

2-Kırmızı Et; 100 gr. kırmızı et aşağı yukarı olarak 1.3 mcg. B12 içerir. Ama bu, vitamin ihtiyacınızın tümünü et tüketerek karşılayabileceğiniz manasına gelmez. ‘Azı karar fazlası zarar’ diyerek kolesterol düzeyini de öneme almakta yarar var.

3-Hindi; Düşük yağ seviyesi ile diyet yapan ya da sağlığına özen gösterenlerin menülerinden eksik etmediği, hindi etinin değerini her gün biraz daha çok anlıyoruz. Hindi, kolesterol ya da kalp rahatsızlıklarında basitlıkla tüketilebilen bir protein kaynağı olmasının yanı sıra B12 vitamini yönünden da son derece varlıklı. 100 gr hindi eti günlük B12 ihtiyacınızın ’ini karşılıyor.

4-Ciğer; En varlıklı B12 kaynaklarından biri olan ciğerin bir porsiyonunda aşağı yukarı 30 mcg. B12 vitamini bulunuyor.

5-Deniz Ürünleri; Çok mühim Omega 3 kaynaklarından olan somon, ton balığı, karides ve bilhassa sardalya, B12 vitamini ihtiyacınızı da çoksıyla karşılayabileceğiniz gıdalar arasında. Yaklaşık 100 gr. sardalya ile günlük olarak almanız gereken miktarın 3, 100 gr. somon ile de 2,5 katı kadar B12 vitamini alabilirsiniz.

6-Süt ve Süt Ürünleri; Kalsiyum deposu olarak herkezin bildiği süt, peynir ve yoğurt aynı vakitte B12 vitamini yönünden da varlıklı ürünler. 100 gr. inek sütü günlük ihtiyacınızın #’ünü, yoğurt 8’ini, peynir ise kadar bir sayısını karşılıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi