FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Ayak Mantarının Bitkisel Tedavisi, Doğal Tahlili

Ayak mantarının bitkisel tedavisi ‘nde , konutta çarçabuk uygulanabilecek olan yollardan kimileri şunlardır: Elma Sirkesi: Ayak mantarının …

Kadinnews

Ayak mantarının bitkisel tedavisi ‘nde, konutta çarçabuk uygulanabilecek olan yollardan kimileri şunlardır:

  • Elma Sirkesi: Ayak mantarının oluşturduğu ağrıyı azaltmada tesirlidir. Tıpkı vakitte ayak mantarını geçirebilmek için günde 2 defa; 2 bardak sıcak su ve yarım fincan elma sirkesinin bulunduğu bir kapta 10-15 dakika üzere bir müddet ayakları bekletmek gereklidir.
  • Kabartma Tozu: Antiseptik özelliği vardır. İkincil mantar enfeksiyonlarının oluşmasını önler. Su ile kabartma tozu macun kıvamına gelene kadar karıştırılmalıdır. Bu karışım mantarın olduğu bölgeye sürülüp, bekletilmelidir. Günde 2 kez uygulanabilir.
  • Hindistan Cevizi Yağı: Antifungal özelliği olmasından ötürü ayaktaki mantarı çok kısa müddette ortadan kaldırabilme özelliğine sahip. Hindistan cevizi yağı, mantarın olduğu bölgeye 20 dakika boyunca masaj yaparak sürülebilir. Günde 3-4 defa uygulanabilecek bir yoldur.
  • Sarımsak: 2 diş ezilmiş sarımsak ile 2-3 damla zeytinyağı karıştırılır. Mantarlı bölgeye sürülerek 20-30 dakika bekletilir. Günde 1-2 defa uygulanabilecek bir yoldur.

Ayak Mantarını Önlemek İçin Ne Yapılır?

Ayak mantarını önlemek için yapılabilecekler şunlardır:

  • Her gün tertipli olarak ayaklar yıkanmalıdır.
  • Çoraplar her gün sistemli olarak değiştirilmelidir.
  • Ortak kullanım alanlarında ıslak yerlere çıplak ayak ile basılmamalıdır.
  • Ayağı sıkan ayakkabılar uzun mühlet giyilmemelidir.
  • Terlik üzere ferdî eşyalar ortak kullanılmamalıdır.

Ayak Mantarı Bulaşıcı Mıdır?

Ayak mantarı bulaşıcıdır. Dolayısı ile rastgele birinden bu enfeksiyonu kapmamak için; bilhassa ortak alanların paylaşımının olduğu yerlerde, şahsî eşyalar ortak kullanılmamalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi