FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Aromaterapi ile meskeninize huzur getirin

Bitkilerin çiçek, kabuk, kök, sap, tohum, çekirdek, yaprak üzere kısımlarından bazen de tamamından çeşitli prosedürlerle elde edilen hoş kokulu …

Bitkilerin çiçek, kabuk, kök, sap, tohum, çekirdek, yaprak üzere kısımlarından bazen de tamamından çeşitli prosedürlerle elde edilen hoş kokulu yağlar aracılığı ile ‘ruh, vücut ve zihin’ istikrarı vermeyi amaçlayan aromaterapinin izinde bahar aylarında konutlarımızda uygulayabileceğimiz şifalı reçeteleri işin uzmanı Aslı Alim’den öğreniyoruz.

Doğal olmayan kokuları ömür alanınızdan çıkarın
Her yerin kendine ilişkin bir gücü vardır ve kokuyu, içerisinde nefes aldığımız bu alanların gücünü ve münasebetiyle kendi gücümüzü temizlemek ve yükseltmek, hastalıklardan korunmak, ruh halimizi dengelemek için kullanabiliriz. Bunu yaparken önceliğimiz, hayatımızdan ziyanlı olanları çıkarmak, sonrasında ise düzgün olanı hayatımıza almak olmak olmalı. Mesela parafin ve sentetik esanslarla hazırlanmış mumlardan sentetik tütsülere, ağır kimyasallarla üretilmiş oda spreylerinden kokulandırıcılara birçok şeyi hayatımızdan çıkarmamız lazım. Mum dediğimiz vakit soya mumu, ayçiçek mumu yahut balmumu ile hazırlanıp kesinlikle uçucu yağlar ile hazırlanmış olanlar olmalı.

Tütsüler ise yaşanılan alanların gücünü temizlemek için geçmişten günümüze tüm din ve kültürlerde var olmuştur.

Bunu bitkilerin sap, yaprak, reçine, tohum üzere kısımlarını yahut tamamını yakıp, dumanını ortamda gezdirerek yani ateş elementi ile yahut bitkinin ruhu olduğuna inanılan ve 5.element olarak kabul edilen uçucu yağlar ile de yapabilirsiniz.

Adaçayı tütsüsü yapın
Haftada en az bir kez konutu, tüm odaları, köşeleri, konutun merkezini ve varsa karanlıkta kalmış rutubetli alanları sap adaçayı ile tütsülemek ve ortada adaçayı yanına günlük ve üzerlik de ekleyerek yakmak sinerjik tesir yaratarak daha da tesirli olmasını sağlayacaktır.

Daha pratik olsun diyorsanız, günlük ve adaçayı uçucu yağlarını bir su ve alkolle karıştırıp sprey biçiminde sıkabilirsiniz.

Buhurdanlık ile kokulandırın
Ortamı kokulandırmanın en sevdiğimiz bir öbür yolu da buhurdanlıklardır, alttan t-light yakarak üst haznesindeki suya damlatacağınız uçucu yağlar ile ortamı kokulandırabilirsiniz.

– Sakinleşmek, rahatlamak, gevşemek, kolaylıkla uykuya geçmek için Lavanta
– Ruh-Beden-Zihin istikrarı, odaklanma, canlanma için Greyfurt

– Maksadına ulaşma gücü, kararlılık, köklenme, topraklanma için Patchouli
– Memnunluk için Bergamot

– Dişil ve eril gücümüzü dengelemek için afrodizyak tesirli Ylang-ylang

Bitki öz yağlarıyla enerjiyi artırın
Bir diğer teklifim de meskenin bolluk ve rahmetinin artması için, konutun en sevdiğiniz köşesine, kristal bir çanağın içerisine su koyup bunun içerisine de geçmişten günümüze bu enerjiyi artırdığına inanılan yağlardan damlatarak burada bir alan yaratmak.

Bu enerjiyi artırdığına inanılan bitki öz yağlarından günlük, mür, portakal, tarçın, patchouli, vetiver, karanfil, zencefil, ladin ile Bolluk Rahmet yağımız benim en sevdiklerimden.

Dolunay vakti taraflara nazaran mum yakın
Dolunay hem ruhsal hem de fizikî paklık için en kuvvetli vakitlerdir. Bu vakitlerde meskende birikmiş olan tüm negatifin, size artık güzel gelmeyenin konuttan gitmesi niyetini de koyarak konutun kuzey – güney – doğu ve batısında birer mum yakabilirsiniz.

Kantaron çiçeğinden yararlanın
Mevsiminde canlısını sonrasında da kurutulmuş sarı kantaron çiçeğini bir vazo içerisinde yahut asarak konutta tutmak, bilhassa de konutun giriş kapısına yakın bir yere koymak her vakit uygundur.

Yatak odanızda lavanta kokusu tercih edin
Yatak odanızı havalandırıp, çarşaflarınızı silkeledikten sonra üzerlerine lavanta uçucu yağı ile hazırlanmış çarşaf spreyi sıkmak sakinlik ve gevşeme duyularınızı harekete geçirirken sizi uykuya hazırlayacaktır.

Sirke ile temizleyin
Cam ve aynalarınızı sirke ile silmek, hem gücünün hem de kendisinin en kolay formda temizlenmesine yardımcı olur, benim bu bahisteki favorim Homemade Aromaterapi’nin gül sirkesi.

Dolaplarda naftalin yerine uçucu yağlar kullanın
Son bir sene içerisinde giymediğiniz kıyafetleri ayırarak vermek hem bir diğerini keyifli etmeye hem de yeni gelecekler için yer açmaya fayda. Dolap içleri için de benim favorim naftalin yerine kullanacağınız sedir uçucu yağı ile lavanta ve portakal…

(Bu yazı birinci evvel oggusto.com’da yayınlanmıştır.)

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi