FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Anne Sütü Nasıl Artar?

Anne Sütü Nasıl Artar?

Anne Sütü Nasıl Artar? Doğumevinde olası bulunduğu kadar sık meme ver­diğiniz ve her seferinde iki memeyi aniden emzirdiğiniz durumda yeteri kadar süt elde edemediğinizi farz edelim. Doktor birkaç bibe­ron verilmesini istedi. Bebek, iki memeden 50 gram süt alabili­yor ve her seferinde 50 gram süte İhtiyacı oluyor diyelim. Ço­cuğunuzu yalnız kendi sütünüzle besleyebileceğinizi düşünerek ve hekiminizle da mutabık kalarak meme vermeye devam kararıyla doğumevinden ayrıldınız.

Bazen, evinize dönmekten duyduğunuz mutluluk sütün art­masına yol açar. Bu durumda bundan sonra bebeğin de doyması ve bibe­rona İhtiyaç duymaması lüzumir. Ancak genellikle, bebek bibe­rondan o kadar hoşnut kalmıştır ki, meme amacıyla hevesli görünmez. Böyle durumlarda biberon miktarını yavaş yavaş azaltarak bebeğin memeye alışmasını sağlayabilirsiniz. Bas vurabileceğiniz yollar­dan biri budur.

İkinci usulde ise, eve döndüğünüzün birinci ve ikinci gün­leri, memeden sonra bebeğe hastanedeki gibi biberon vermeye devam edersiniz. Ancak bebeğin ihtiyacından bir damla çok ol­mamak şartıyla. Eve dönen annenin sütü, ilk iki gün artmayabileceği gibi kimi vakit yorgunluk yüzünden geçici olarak azalabilir de.

Anne Sütü Nasıl Artar?

Anne Sütü Nasıl Artar?

Anne Sütü Nasıl Artar?

Eve döndüğünüz andan itibaren, biberonları her gün 10 gram azaltın. Öyle bir an gelir ki, biberona hiç lüzum kalmaz. O vakit ne olur? Biberonları kaldırdığınız amacıyla çocuk, daha sık yemek ister. Acıktıkça, 3-4 saatte hem de 2,5 saatte bir emzirin. Bu çok ağır bir iş gibi gelir size, ancak endişelenmeyin, uzun sürmez. Çok sık boşalan göğüsler ikaz edilir ve daha çok süt vermeye başlar. Süt arttıkça da, bebeğin beslenmeler arasında daha uzun vakit uyuduğunu göreceksiniz. Bir ya da iki hafta sonra, dört saatte bir meme emmekle yetinecektir.

Doğumevinde her öğün 30 gramdan çok süt emmeyen, ancak 15 gün sonra evde, her öğün 150 gram emmeye başlayan bir bebek bilirim. Tabiî her vakit bu başarı sağlanamaz. Dolayısıyle bebek, beş-altı gün sonra kilo kaybeder ve doymadığı anlaşılırsa, tekrar biberonla takviye yoluna gitmek lüzumir.

Sebat etmekte devam kararındaysanız, her emzirmeden sonra bebeğe 50 gram biberon verin ve kendinizi dinlenmiş hissettiğiniz vakit biberonları kaldırmak amacıyla tekrar teşebbüse geçin. Kimi doktorlar, süt üretimini yükseltmek amacıyla, her emzirmeden sonra memelerde kalan sütün elle sağılmasını tavsiye ederler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi