FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Anksiyete Endişe Bozukluğu

Kadinnews

Endişe doğru dozda olduğu sürece gerekli bir duygudur, tıpkı hüzün, keder, mutluluk kadar doğaldır. Anksiyete bozukluğu ise, birşeyleri hep olduğu gibi koruma ve hayatta sürekli güven içinde olma beklentisinin ürünüdür.

Hastalanmamalıyız, sevdiklerimiz de hastalanmamalı, ölmemeliyiz, sevdiklerimiz de ölmemeli, maddi kaynaklarımız hep yeterli olmalı asla sıkıntı çekmemeliyiz. Sevgilimiz eşimiz bizi terk etmemeli, tatile çıktığımız günde asla yağmur yağmamalı, trafikte takılmamalıyız, hep neşeli ve mutlu olmalı ve öyle kalmalıyız gibi…

Değişimin ana kural olduğu, her şeyin değiştiği ve eskidiği, yaşayan her canlının bir gün öldüğü bu dünyada değişmeden güven içinde elimizde tutmak ve korumak, yani bu beklenti çocuğunu büyütmek mümkün müdür ?

Anksiyete Endişe Bozukluğu

Kimimiz hayatın bu gerçekliğini kabul eder, kimimiz ise yarın olabilecek kötü şeyler için çaresiz çırpınışlar içinde bu gününü feda eder. Oysa insanı geliştiren yegane şey, yeni deneyimler ve bu deneyimler için aldığı risklerdir. Burada sözü edilen şey cahil cesareti ile delice şeyler yapmak değil, bir ayağımız bilginin karasında, diğeri bilinmezin sularında yürüyebilme becerisi gösterebilmektir. Çünkü bu insanlar yarın için aşırı güvence arama mücadelesinde, endişeye esir düştüklerinden, bu günü yaşamayı reddetmişlerdir. Aksiyete bozukluğu sadece sadece keyfimizi kaçırmakla kalmaz, fiziksel etkiler de oluşturur.

Anksiyete Endişe Bozukluğu

Anksiyete Endişe Bozukluğu

Anksiyete Endişe Bozukluğu Belirtileri

  • Mide bulantısı
  • Göğüs sıkışması ve ağrısı
  • Nefes daralması
  • Boğaz düğümlenmesi
  • Titreme, ağrı ve sızılar

Endişeye sıklıkla eşlik eder. Kliniklere bu şikayetle başvuran hastaların üçte ikisinin rahatsızlığı endişe bozukluğuna bağlıdır. Bunun yanında uykusuzluk, verimli çalışamama, araç kullanamama gibi sorunlarda bu hastalıkta sıkça görülür. Belki de bu hastalık türüne en iyi cevabı verenlerden biridir Edith Armstrong ”Ben aklımın telefonunu barış, sevgi, uyum ve huzur açık bırakırım. Ne zaman ki endişe, şüphe, huzursuzluk ve korku numaramı arayıp da ulaşmaya çalışır; İşte o zaman akımın telefonu, meşgul sinyali verir. Onlar da zaten bir süre sonra telefon numaramı unutur ve beni aramaktan vazgeçer”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi