FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Ani Yüz Kızarması Ve Tedavisi

Kadinnews

Ani Yüz Kızarması nedir?Kişinin kendi kontrolünün dışında meydana gelen ve beden ısısının yükselmesinden ötürü damarların daha çok genişlemesinden ötürü meydana çıkan semtapik sinir düzeneğinin bir bozukluğudur.

YÜZ KIZARMASININ NEDENLERİ NEDİR?

  • Vücut ısınan kanı soğutmak amacıyla dış yüzeye yakın olan kısımlara daha çok kan pompalar ve kanın soğumasını bu şekilde sağlar. Buna numune verecek olursak sohbet içerisinde konuştuğumuzda yada bizi terletecek derecede efor sarf ettiğimizde yüzümüz, yanaklarımız ve kulaklarımız kızarması.
  • Kış aylarda yüz kızarması ya da başka bedenin dışarıda kalan bölgelerde kızarmaların görülmesinin namacıylai ise soğuyan bedenimizi ve derimizi ısıtmak amacıyla dış yüzeylere daha çok kan pompalaması.
  • Psikolojik kaynaklı yüz kızarması ise Alerjik amaçlare bağlıdır. Yakınlarımızda yada kendimizde meydana gelen ani yüz kızarmaların bir namacıylai de psikolojik etkenlere bağlıdır ve esasında psikolojik amaçlar vardır. Yaşanan yüz kızarması durduk yere anlamsız bir şekilde meydana çıkan yüz kızarması ise şahıstan meydana gelen yüz kızarması korkusu (ERİTROFOBYA) ya da başka isim ile sosyal bir fobinin oluşumuna bağlıdır.Buda şahıslarda eleştirilme korkusu ile meydana çıkan psikolojik faktördür ve tedavi olması önerilir.
  • Diğer bir yüz kızarma türü ise şahıslarda görülen KAYGI (ANKSİYETE) bozukluğudur ve bu halde yüz kızarmasına namacıyla olmaktadır.
  • Menopoz yaşam sürdüren kadınlarda en süregelen haldur yüz kızarması.Menopoz devresine giren kadınların çoğunda ani sıcak basmalar, kalp atış hızının yükselmesi ve yüz kızarmalara namacıyla olmakta.
  • Rosacea olarak adlandırılan süreğen cilt problemi olarak tanınan Rosacea yüzde kızarıklıklara ve küçücük içi sıvı dolu şişliklerin meydana gelmesine namacıyla olmakta.
Ani Yüz Kızarması ve Tedavisi - Kadinnews.Com

Ani Yüz Kızarması ve Tedavisi – Kadinnews.Com

YÜZ KIZARMASININ DİĞER NEDENLERİ İSE:

  • Sıcak ya da baharatlı yiyeceklerin tüketimi
  • Alkol kullanımı
  • Karsinoid Sendromu
  • Diyabet ve kolesterol tedavisinde sarfedilen birtakım ilaçların yan etkilerinden kaynaklanan yüz kızarmaları
  • Yüksek ateşle ortaya çıkan yüz kızarmaları
  • Sinir sistemindeki bir bozukluktan kaynaklanan ani yüz kızarmaları bu hal ani olarak da meydana çıkabilir ya da sosyal bir ortamlarda da kendini gösterebilir.
  • Yüz kızarması daha çok psikolojik faktörlere dayanmakta.Yüz kızarması şikayeti teşhis edilen bir çok hastada oluşturulan gözlemlerde, hastalarda sosyal fobi görülmekte. Sosyal fobi ise ani yüz kızarmasına namacıyla olabilmekte bu amaçla de yüz kızarıklığı sosyal fobiyi tetiklemekte.

ANİ YÜZ KIZARMASI TEDAVİSİ

Öncelikle tedavi olabilmek amacıyla yüz kızarmasının amaçlari teşhis edilmelidir.Kişide sosyal fobi var ise, sosyal fobiyi yenmesini sağlamak ani yüz kızarmasın da çok önemli. Bir seçenek ise yüzdeki kızarıklığa namacıyla olan sinirlerin ameliyatla yakılması, bu teknik ise detaylı yan etkilere namacıyla olabilmekte ve bu ameliyatın geri dönüşü de yok bu yüzden önerilmemekte. Diğer bir teknik ise KLİPS tekniki, bu teknik ile sinirleri baskı altına alarak kızarıklığın önüne geçmeye çalışılır.

AMELİYAT VE KLİPS tedavileri, yüz kızarmasına namacıyla olan amaçlare yönelik değil daha çok sonuca yönelik oluşturulan bir tedavi şeklidir. Yüz kızarma rahatsızlığı yaşam sürdüren şahıslarda şayet sosyal fobi varsa bunu yenmesi çok önemli.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi