FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Kadınların en büyük endişelerinden biri de ağaran-beyazlayan saçlardır. Saçına boyamak istemeyen kadınlar birtakım natural yollarla saç beyazlaşmanın önünü alabilirler. Bu tekniklerden biri de saça soğan suyu sürtmektir.

Yapılan bilimsel incelemeler saç beyazlaşmasının saç diplerinde hidrojen peroksidin birikmesiyle meydana yaklaştığını kanıtlamıştır. Bu ise katalaz enziminin azalması neticesi oluşur. Soğan suyu katalaz bakımından son derece varlıklıdır ve yüzyıllardır saç beyazlaması amacıyla doğal tedavi teknikleri arasında bulunuyor. Soğan suyu saç derisinde katalaz üretimini artırarak saçların ağarmasını-beyazlamasını engeller.

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Araştırmalarda soğanın katalaz enzimi yardımıyla saç köklerinde biriken ve rengini kaybetmeye yol açan hidrojen peroksidi ortadan kaldırdığı teşhis edildi. Hem de soğanı saça sürdükçe saçlar daha sıhhatli ve süratli bir biçimde uzuyor.

Soğan suyu ağaran saçların natural rengine dönmesi amacıyla çok etkilidir. Saç köklerini besler, mikropları ve parazitleri öldürerek saç derisine bakım yapar.

Soğan sülfür içeriği yardımıyla saç derisindeki iltihap ve mantar gibi problemleri tedavi etmeye de yardımcı olur. Böylece saçlar daha sıhhatli olmaktadır. Sağlıklı saçlar da daha gür olur. Soğan suyu kürü ile saçlarınıza bakım yaptığınızda saçlarda ve saç derisinde bir çok problemlerin meydana çıkmasını engeller.

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Soğan suyu kürü hazırlama yöntemleri:

soğanın suyu nasıl çıkartılır

Soğan suyu kürü hazırlanışı

* 1 Baş soğanı ortadan ikiye bölerek limon sıkar gibi sıkarak suyunu çıkartın. Veya soğanı dilimleyerek katı meyve sıkacağına atarak suyunu çıkarabilirsiniz.

* Soğanları 3-4 parçaya bölüp blenderden ya da rendeden geçirin. Sonra süzgeçten geçirip suyunu çıkarın.

* Evde katı meyve sıkacağı, blender ya da rende yoksa, soğanı ortadan kesip ezin, süzgeçten geçirip suyunu çıkarın.

 

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Ağaran ve Beyazlayan Saçlara Doğal Çözüm

Soğan suyu natural teknik olsa da, alerjiden korunmak amacıyla ilk olarak boyun bölgesine çekerek alerji testi yapın. Eğer kızarma, yanma gibi bulgular yoksa soğan suyunu saç diplerine sürebilirsiniz.

Yukarıda belirti edilen natural tekniklerden biri ile soğanın suyunu çıkarın. Çıkan suyu bir pamuk aracılığı ile batırarak saç diplerine ve saçlarınıza sürün. 30 dakika ya da en geç 1 saat sonra yıkayın. Haftada 3 kez bu teknikden yararlanın. Faydasını göreceksiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi