FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir? Adet Gecikmesi Kaç Gün Olur?

Adet gecikmesinin nedenleri nelerdir? Doğum denetim hapları adet gecikmesine neden olur mu? Adet gecikmesi kaç gün sürer? Erken menopoza giren …

Kadinnews

Adet gecikmesinin nedenleri nelerdir? Doğum denetim hapları adet gecikmesine neden olur mu? Adet gecikmesi kaç gün sürer? Erken menopoza giren kadınlarda…

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Adet gecikmesinin nedenleri şunlardır:

  1. Kişinin gerilim devrinde yaşadığı durumlar beynin hipotalamus bölgesini etkilediği için ve bu bölge tıpkı vakitte adet periyodunu düzenleyen bölge olduğu için; gerilim yaşayan bireylerde adet düzensizliği meydana gelir.
  2. Kişi kendisi için olağan kabul edilen kilonun %10 altında ise bu durum bedeninin çalışma formunu tesirler ve tıpkı vakitte yumurtlama periyodu üzerinde de olumsuz tesir bırakır. Dolayısı ile düşük beden tartısına sahip olan bireylerde ae meydana gelebilir.
  3. Fazla kilonun hormonal değişikliğe sebep olması sonucu bu şahıslarda adet gecikmesi meydana gelebilir.
  4. Yumurtalıkların üzerinde bulunan kistlerin erkeklik hormonlarını daha fazla üretmesi yani kişinin polikistik over sendromu yaşaması sonucu adet düzensizliği meydana gelebilir.
  5. Doğum denetim haplarının içerisinde östrojen ve progesteron hormonları bulunduğu için adet düzensizliğine neden olabilir.
  6. Kişinin rastgele bir kronik hastalığının olması adet düzensizliğine neden olabilir.
  7. Erken menopoza giren bayanlarda evvel adet düzensizliği görülmeye başlar.
  8. Tiroid sorunu olan bireylerde adet düzensizliği olabilir.

Adet Gecikmesi Kaç Gün Olur?

Sağlıklı bir beşerde olağan bir menstrüel döngü; 21 ile 35 gün ortasında bir müddette gerçekleşir ve bu bireyden bireye nazaran değişebilir. Bu mühletten sonra adet olan şahıslarda adet gecikmesi olmuş demektir. Bir bayanın senede 2-3 sefer adet gecikmesi yaşaması durumu olağan karşılanabilir. Lakin adet gecikmesi daha fazla yaşanıyor ise kişinin bu mevzuda yardım alması gereklidir.

Adet Gecikmesi Durumunun Başka Nedenleri Nelerdir?

Adet gecikmesi durumunun başka nedenleri şunlardır:

  • Cinsel açıdan faal olan bayanlar, gebe kalmaları durumunda adet görmezler.
  • Hekimlerin neden olabileceği kimi hastalıklarda rahim ağzının tıkanması sonucu menstrual kan bedenden dışarıya çıkamayabilir.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi