FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Adet Döneminde Psikoloji

Adet Döneminde Psikoloji

Bu yazımızda ise adet döneminde psikoloji üstünde duracağız. Ruhsal ve fiziksel değişiklıklar adet devresininin 1-2 gün evvel başlar. Aşırı hassasiyet, depresyon, alınganlık ,sinirlilik durumu ve yeri vakti belli olmayan duygusal iniş çıkışlar bu devresinin en ilgi çekici psikolojik bulgularidir. Kasık, bel, sırt ağrısı, aşırı iştahlılık, göğüslerde şişkinlik ve halsizlik ise bu devresinin fizyolojik bulgularidir.

Her bayanda adet döneminde psikoloji aynı şekilde görülmemektedir. Bulguların derecesine ve günlük yaşamını etkileyişine göre her kadın üstünde ruhsal ve fiziksel olarak değişik bulgular gösterir. O yüzden bayanların bu devresininde yakınındaki şahıslara büyük bir rol düşmektedir. Bulguları zaman amacıylade gözlemlemeli ve bu devresi en rahat şekilde atlatması amacıyla yardımcı olmalıdırlar.

Adet Döneminde Psikoloji

Adet Döneminde Psikoloji

Adet Döneminde Psikoloji

Adet devresininde psikoloji amacıyla bilinen tıbbi bir tedavi yoktur. Fiziksel sendromların tedavisi amacıyla ağrı kesiciler, doğum denetim hapları ve antidepresanlar kullanılabilir. Ruhsal sendromların tedavisi amacıyla ise beslenme şekline ilgi edilmeli, egzersiz yapılmalı, tuz, şeker, karbonhidrat, kafein ve alkol alımı azaltılmalıdır.

Bu dönemde yaşanılan yoğun duygularla kötü bir şekilde etrafa yansıtılmaktadır. Bu dönemde yaşanılan kötü psikolojiyi etrafındakilere anlatabilen bayan hem gündelik yaşamını zora sokmaz, hem de şahıslar arası ilişkilerini olagan durumuyla devam ettirebilir. Bu dönemdeki psikoloji normalden daha yoğun yaşanıyorsa hayatımızı olumsuz şekilde etkiliyorsa bir hekime görünmekte yarar var.

Sağlığınız Emanetinizdir!

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi