FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

5 Adımda Mutfağınızı Yenileyin

Sonbahar ayları meskende değişiklikler yapmak için ülkü bir vakittir. İşe, tasarımcıların meskenin kalbi olarak isimlendirdikleri mutfaktan …

Sonbahar ayları meskende değişiklikler yapmak için ülkü bir vakittir. İşe, tasarımcıların meskenin kalbi olarak isimlendirdikleri mutfaktan başlayabilir, yeni pratik düzenlemeler yaparak işlevselliği artırılmış tahliller yaratabilirsiniz. Yeni jenerasyon mutfaklar daha doğal ve özgür seçimlerle şahsiliği artırılmış bir nizama sahip. Siz de en sevdiğiniz mavi tonuyla bir duvarı boyatmaktan, açık raf sistemleri yaptırarak el işi seramik tabaklarınızı sergilemekten çekinmeyin. Anneannenizden kalan ahşap Thonet sandalyeleriniz, bakır aksesuarlar ve canlı bitkiler mutfağınızı kişiselleştiren cazibesi yüksek ipuçlarından yalnızca kimileri…

Aydınlatma ve kiliminizi değiştirin
Mutfakların konutun toplumsallaşma alanlarına dönüştüğünün işaretini veriyor trend guruları. Ailecek etrafında toplanabileceğiniz keyifli bir yemek masanız varsa, buranın yerdeki ilgi odağı olacağını unutmayın. Bu sene yaz dönemine damgasını vuran bohem hasır örgü aydınlatmalar, tabana koyacağınız jüt bir kilimle uyumlu bir bütün oluşturarak buranın samimi ve doğal kurgusunu pekiştirecektir. Tekrar mutfağınızın tüm havasını değiştirecek bir öteki fikir de eskimiş mutfak karolarını daha rafine ve sade seçimlerle değiştirmek olabilir.

Karmaşık ve göz yoran görünümlerden kaçının, doğal materyallerle yalınlığın süzgecinden geçirilmiş seçimler yapın.

Duvar boyasını yine düşünün
Duvarlarda ton sür ton farklı renkler kullanmak yerdeki enerjiyi yükseltir, diyor uzmanlar. Tek renk monoton mutfak duvarlarınıza mavinin tonlarından seçeceğiniz iki farklı rengi uygulayarak dinamik ve estetik bir görünüm yaratabilir hatta ahşap yemek sandalyelerinizi de tıpkı mavi tonlarına boyatarak mutfağınızdaki görsel dengeyi yakalayabilirsiniz. Kiremit tonları ve hardal sarıları ortasında değişen renk skalaları da bu yılın mutfak tercihleri ortasında.

Duvar kağıtlarıyla hareket katın
Daima İngiliz country şekli konutların mutfaklarına özeniyor lakin kendi mutfağınıza o havayı nasıl verebileceğinizi bilmiyorsanız işe duvar kağıdı seçiminden başlayabilirsiniz. Dikey çizgili soft renklerin hakim olduğu bir duvar kağıdı yeri daha samimi ve sıcak kılacaktır. Anneannenizden kalan eski ahşap Thonet sandalyelerinizi mutfak masanızda kıymetlendirebilir, ahşap materyallere tartı vererek country tarzını destekleyebilirsiniz.

Hygge’yi mutfağınıza taşıyın
Geçtiğimiz yıllarda trendsetter’ların lisanından düşmeyen Danimarkalıların Hygge akımı yeni kuşak mutfak kurgularında kendini gösteriyor. Pekala siz kendi Hygge’nizi nasıl mı yaratacaksınız? Mutfağınızda pencere önünde fesleğen, nane, kekik üzere ortada ucundan koparıp yemeklerinize lezzet katabileceğiniz mutfak otlarına yer verebilirsiniz.

Mutfak sandalyelerinizi rahatlığı estetikle birleştiren ergonomik modeller ortasından seçebilir, minik kır çiçeği desenli duvar kağıtlarıyla doğayı lezzet üssünüze taşıyabilirsiniz. Sabah kahvaltısı yaparken fonda çalan Miles Davis tınıları, akşam sofralarınızı süsleyen mumlar, vazolar içine yerleştirilmiş lavantalar meskende keyif yapma hüneri olarak tanımlanan Hygge akımının mutfaktan geçen sırları ortasında…

Aydınlık ve işlevsel seçimler yapın
Retro tarzın tabandaki temsilcilerinden dama deseni, siyah beyaz karolar geri dönüyor.

Yerde baskın bir görünüm yaratan bu karolara mutfakta en yakışan dekorasyon anlayışı ise Nordik tarza mahsus işlev odaklı seçimler.

Son yıllarda popülerliğini artıran nostaljik metro karolar ise duvar yüzeylerinde mutfak tasarımcılarının başrol oyuncuları ortasında. Tekerlekli şık bir servis masası yahut hatta tekerlekli bir raf sistemi mutfaktaki hayatınızı kolaylaştıracak bir öğedir. Bulaşık makinesinden çıkanları üzerine koyup sırayla yerlerine yerleştirebilir, teras yahut balkon sofrasına götürülecekleri onun sayesinde bir seferde taşıyabilirsiniz.

(Bu yazı birinci evvel oggusto.com’da yayınlanmıştır.)

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi