FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

2021’de İzlenecek Yiyecek ve Diyet Trendleri

2021’de daha fazlasını görmeyi bekleyebileceğiniz yiyecek ve diyet trendlerini merak mı ediyorsunuz? Araştırmayı, bu yıl daha fazlasını görmeyi …

Kadinnews

2021’de daha fazlasını görmeyi bekleyebileceğiniz yiyecek ve diyet trendlerini merak mı ediyorsunuz? Araştırmayı, bu yıl daha fazlasını görmeyi bekleyebileceğiniz yiyecek cinsleri ve diyet eğilimlerini azaltmak için yaptık!

Yiyecek ve Diyet Trendleri

Tüketicilerinin beklentilerini karşılama arayışında şirketler, satın alma kararlarına taraf verecek trendleri yıllık olarak kestirim ediyor. COVID-19’un bunlar üzerindeki tesiri dikkat cazipti. Bundan ötürü yüklü bağışıklık sistemi güçlendirme 2021 yılında trend olacak. Yediklerinizle hastalığı önleyin, doğal antienflamatuarlardan yararlanın, gerilimi azaltın ve korkuyu azaltın. Probiyotikler ve prebiyotikler 2021 yılına damga vuracak sağlıklı beslenme trendi olarak karşımıza çıkacaktır.

Bitki bazlı proteinler

diyet trendleri

Tüketiciler ete alternatif aramaya devam ediyor ve markalar ve perakendeciler bu seçeneklerin bulunmasını kolaylaştırıyor. 2020, bilhassa protein kaynakları kelam konusu olduğunda, her zamankinden daha fazla bitki bazlı seçenek gördü.

Yeni bir şey olmamakla birlikte, beşerler besin kaynakları konusunda daha şuurlu hale geliyor ve bu nedenle bitki bazlı proteinler bu yıl daha da fazla ivme kazanmaya hazırlanıyor.

Et taklit eden eserlerden vegan protein tozlarına ve bitki bazlı protein içeceklerine kadar, maş fasulyesi, kenevir tohumu, karpuz tohumu ve avokado üzere bitki proteini seçenekleri oluşturmak için kullanılan bir dizi yeni bileşen olacak.

Probiyotik içecekler (örneğin kombucha, kefir)

2021’in Beslenme Trendleri

Bağırsak sıhhati birkaç yıldır trend oluyor ve probiyotiklere (sizin için uygun olan bakteriler) çok fazla odaklanıldı. Bu yıl probiyotik içeceklerin popülerliğinin artmaya devam edeceğini varsayım ediyoruz. Kombu çayı (fermente çay) ve kefir (fermente süt) üzere içecekler, sıhhat faydaları ve lezzeti nedeniyle popülaritesini artırmaya devam edecek.

Prebiyotikler

diyet trendleri 2021

Prebiyotikler, probiyotiklerin (sağlıklı bakterilerin) büyümesini destekleyen bir lif çeşididir. İken prebiyotikler yaşayan bakterilerin kendileri gölgesinde olmuştur artık bağırsak mikrobiyomu uygunlaştırılması rolleri nedeniyle bu sahne gerisi oyuncular için büyük takdir var. Prebiyotikler, meyveler, sebzeler, baklagiller, tahıllar ve kabuklu yemişler üzere çok çeşitli besinlerde doğal olarak bulunur. Bununla birlikte, içecekler ve destekler üzere prebiyotiklerle destek edilmiş daha fazla yiyecek görmemizi de bekliyoruz.

Probiyotikler için kalabalık bir pazarda markalar, yenilik yapmanın ve öne çıkmanın bir yolu olarak prebiyotiklere ve simbiyotik kombinasyonların potansiyeline bakıyor.

Süt eseri olmayan süt alternatifleri

sağlıklı beslenme trendleri

2020 çabucak hemen her kuruyemişi gördü badem, ayçiçeği, kaju, ceviz ve beraberinde süt versiyonu var. Son vakitlerde yulaf sütü favori oldu ve bu yıl bu seçeneklerden daha fazlasının kullanıma sunulacağını görmeyi umuyoruz. Yalnızca sütlerin yanı sıra, süt eseri olmayan yoğurt, peynir ve dondurmanın popülaritesinin artması bekleniyor!

Dikkatli Yemek Yemek

yemek yeme trendleri

Dikkatli yeme hareketi 2021’de büyümeye devam edecek. Dikkatli yemenin kendisi yeni bir kavram olmasa da, yararları açısından devam ediyor ve beşerler diyetten bıktıkça daha da tanınan hale gelmesini bekliyoruz.

Dikkatli yemek yemek, yemek yerken daha fazla dikkat etmek ve yemeğin tadı, dokusu ve tatlarının yanı sıra açlık ve tokluk sinyallerinize ahenk sağlamakla ilgilidir.

Baklagil makarna

tanınan diyet beslenme trendleri

Bitki bazlı trend 2021’ye kadar devam ederken, esasen tanınan olan bakliyat makarnalarında bir artış görmeyi bekliyoruz. Bu renkli ve besin açısından varlıklı makarna alternatifleri çoğunlukla nohut, kırmızı mercimek yahut yeşil mercimek üzere kolay bir bileşenle yapılır, bu da onları genel besin alerjenleri, dolgu unsurları, katkı hususları ve bağlayıcılardan arındırır.

Klasik makarnanın büyük hayranları olsak da, baklagil makarna 100g başına neredeyse iki kat protein içerir ve 100g başına iki kat fazla lif içerir.

Alternatif unlar

sağlıklı unlar

Ne kadar çok yiyeceğin una dönüştürülebileceği şaşırtıcı! Klâsik kepekli un yahut beyaz un her vakit temel besin unsuru olurken, yulaf unu, badem unu, pirinç unu, hindistan cevizi unu, fındık unu, nohut unu, karabuğday unu ve kavuzlu un üzere öteki un çeşitlerinde artış olacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi