FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

2020 Yılbaşı Sonraki Gün Diyeti Nasıl Olmalıdır?

2020 Yılbaşı gecesi herkes ölçüyü bir fazla kaçıracak. Daha sonra pişman olmamak ismine bir günlük diyet uygulayabilirsiniz. 2020 Yılbaşı sonraki …

Kadinnews

2020 Yılbaşı gecesi herkes ölçüyü bir fazla kaçıracak. Daha sonra pişman olmamak ismine bir günlük diyet uygulayabilirsiniz. 2020 Yılbaşı sonraki gün diyeti nasıl olmalıdır?

İzmir’de özel hastanede görevli diyet Uzmanı Seda Uşarer, yılbaşı gecesi bol ölçüde yüksek yiyecek ve içecek tüketildiğine, sabah ise alınan fazla kaloriler nedeniyle pişmanlık yaşandığına dikkat çekerek, bu ruh halinde olanlar için ‘ertesi gün diyeti’ önerdi. Uşarer, “Yeni yılın birinci günü protein yüklü kahvaltı yapın, bu, akşam alınan alkolün yakılmasını hızlandırır. Kesinlikle 90 dakika yürüyün ki bir gece evvel aldığınız kaloriler yağa dönüşmesin” dedi.

2020 Yılbaşı Sonraki Gün Diyeti Nasıl Olmalıdır?

Tüm aksiliklerin, mutsuzlukların 2019’da kalması dileğiyle 2020’i karşılamaya hazırlanırken, ‘yılbaşı gecesi fazla kaçırdım‘ diyeceklere, İzmir Kent Hastanesi Diyetisyeni Seda Uşarer, yılın son günü ve birinci günü için beslenme programı çıkardı. Uşarer, yılın son günü olan 31 Aralık’ta öğün sisteminin tekrar kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği olarak yapılmasını, sıkı ve sağlıklı bir kahvaltıyı hafif bir öğlen yemeğinin takip etmesi gerektiğini söyledi. Gün uzunluğu su içilmesinin kıymetine dikkat çeken Uşarer şu tekliflerde bulundu:

yılbaşı sonrası diyeti

“Yeni yıla konutta girecekseniz yemeğe çok aç oturmamaya ihtimam gösterin. Yemekten evvel bir avuç kadar çiğ fındık, badem ile bir adet taze meyve ya da sütlü kahve üzere seçimler nefsinizi köreltebilir. Ana yemek öncesi peynirli salata, ızgara zerzevat ya da zeytinyağlılar ile başlangıç yapılabilir. Yılbaşının vazgeçilmez lezzeti hindi etidir. Hindinin yanında pilav, püre, çorba ya da ekmekten birini seçmeniz fazla karbonhidrat almamanızı sağlar.

Şayet yemekten sonra tatlı ya da meyve tüketilecek ise karbonhidrat kümesinden küçük porsiyonlar almanızı tavsiye ederim. Tatlı olarak cevizli kabak tatlısı, fırında armut-ayva tatlısı ya da meyve, dondurma da olabilir. yemek sonrası fazla kalori almamak için salatalık, havuç, biber üzere taze zerzevat ve meyveleri atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz.

Bir öteki alternatif; tuzsuz fındık, badem, ceviz, yaban mersini, kuru üzüm üzere kuruyemişler ya da 1 kase patlamış mısır tüketebilirsiniz. Yılbaşı gecesi mesken dışındaysanız daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz yerde açık büfe ya da limitsiz içki ve meze üzere seçenek sunan yerlerden uzak durmalısınız. Bu üzere durumlarda yalnızca yemeğe odaklanmayın. Sağlıklı düşünüp yanlışsız karar vermek gerekiyor.

Ana yemek olarak hindi, tavuk, balık yahut kırmızı eti yanında salata akabinde küçük porsiyonlarda tatlı ya da meyve yenilebilir. Yeni yıl sabahı kendinizi berbat hissetmek istemiyorsanız alkolü denetimli tüketin. Teklifim hem ortama ahenk sağlamak hem de yemeğin tadını çıkarmak için alkol tercihinizin şarap olmasıdır. Şarap; votka, viski, rakı, rom ya da kokteyllere nazaran daha düşük kalorilidir.”

Yılbaşı diyeti

Yılbaşı Sonraki Günü Protein Tüketin

Uşarer, yeni yılın birinci gününde öğünlerde proteine yük verilmesini önererek, “2014’ün birinci günü protein yüklü kahvaltı yapmanız akşam aldığınız alkolün yakılmasını hızlandıracaktır. Mümkün olduğu kadar ekmek, simit, poğaça, boyoz üzere makus karbonhidratlardan uzak durmanız gerekiyor. Geç kahvaltı olacağı için öğlen yemeği atlanabilir.

Yalnızca 1 meyve ve çiğ fındık yahut bademin olduğu bir orta öğün yapılmalıdır. Akşam yemeğinde ise ızgara ve salata halinde olabilir. Gün uzunluğu yaklaşık 3 litre su içilmelidir. Suyun yanında bitki çaylarından bilhassa yeşil çaydan dayanak alabilirsiniz. Bu ortada kesinlikle 90 dakikalık yürüyüş yapmanız bir gece evvel aldığınız kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyecektir” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi