FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

12 Adımda Yağlarınızı Yakın!

Kadinnews

Arkadaşınız diyet yapmamasına karşın yıllardır formunu korurken, siz ise resmen ‘su içsem yarıyor’ diyen gruba mı giriyorsunuz? Evet tahmin ettiğiniz gibi sebebi muhtemelen metabolizmanızın yavaş çalışmasıdır. Yaz mevsimi yaklaşırken şimdi metabolizmayı süratlendırmanın tam zamanı!

Metabolizma sürati, bedenin asli işlevlerini devam ettirebilmesi amacıyla bireyin bir günde gereksinimi olan en az enerji miktarı olarak tanımlanıyor. Metabolizmanın en büyük belirleyicisi ise bazal metabolizma sürati. Bu sürat dinlenirken ya da uyurken, bir diğer söyleyişle hiçbir tesirnlik yapmadığımızda harcadığımız kalori sayısını kapsıyor ve günlük harcanan kalorinin yüzde 60-80 gibi büyük bir kısmını oluşturuyor.

12 Adımda Yağlarınızı Yakın!

12 Adımda Yağlarınızı Yakın!

12 Adımda Yağlarınızı Yakın!

Dolayısıyla bazal metabolizmanız süratliysa şanslısınız, zira bu halde bedeninuz enerji sağlamak amacıyla daha süratli kalori yakıyor. Bunun aksine bazal metabolizma süratiniz yavaşsa, kilo alma ihtimaliniz de o kadar yükseliyor. Fakat beslenme ve hayat alışkanlıklarınızda gerçekleştireceğiniz değişikliklarla metabolizmanızı süratlendırabilirsiniz. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Eksperi Olcay Barış metabolizmanızı süratlendırmanın püf noktalarını anlattı.

Bu Öneriler Metabolizmayı Hızlandırıyor

Yaş ilerledikçe metabolizmamız da takdir edersiniz ki yavaşlamaya başlıyor ve üzülerek söylüyorum ki daha basit kilo alır duruma geliyoruz. Hem de yaptığımız yanlış diyetler, hareket etmeyen bir hayat sürmek, kilomuz, detaylı hastalıklar ve genlerimiz de metabolizmamızın yavaş çalışmasında rol oynayan mühim faktörleri oluşturuyor.

1- Uyanır uyanmaz kahvaltı edin: Akşam yemeği ile kahvaltı arasında aşağı yukarı 11-12 saatlik bir vakit geçiyor. Kahvaltı yapılmadığında bu vakit 16 -17 saate çıkıyor. Uzun vakitli açlık, metabolizma süratini yavaşlatacağı amacıyla kilo alımına yol açıyor. Metabolizmanızı harekete geçirmek amacıyla sabah uyanır uyanmaz, en geç 1 saat içerisinde kahvaltınızı yapın. Kahvaltıda karbonhidrat, protein, lifli gıdalar, vitamin ve mineralden varlıklı ve az yağlı gıdaları tercih edin. Böylece günün gelişen saatlerinde atıştırma dürtüleri ortadan kalkar ve kan şekeriniz belli bir civarda kalacağı amacıyla açlık krizleri çekmezsiniz.

2- Günde 6 öğün yiyin: 3 ana 3 ara öğün olmak üzere, en az 6 öğün tüketmek metabolizmayı süratlendırıyor. Hem de yemekleri yavaş yavaş Yemeniz de sindirim sistemi düzeni yönünden çok mühim. Az az ve sık sık Yemenin en mühim tesiri ise kan şekerini belli bir civarda tutarak, ani düşüş ve yükselişleri önlemek. 2-3 saatte bir, az da olsa bir şeyler yemeyi ihmal etmeyin ve sık beslenerek metabolizmanızı süratlendırın.

3- 10-12 bardak su için:İnsan bedenindan normal koşullarda günlük ortalama 2,5 litre su kayıbı oluyor. Su miktarında azalma ise bedende depolanan yağ sayısının yükselmesine namacıyla oluyor. Hem de az su kullanımı yüzünden böbrekler çalışmayınca, bu organın vazifesini karaciğer üstlenmek mecburiyetinde kalıyor. Bu halde karaciğer daha az yağı enerjiye dönüştürebiliyor.

4- 2-3 fincan yeşil çay yudumlayın:Yeşil çay metabolizma süratini artırarak, yağ yakımına yardımcı oluyor. Çayın miktarı ve demine göre değişiklik göstermekle beraber günde 2-3 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz. Fakat unutmayın, bu miktardan çoğu çarpıntı ve uykusuzluk oluşturabiliyor.

5- Proteinsiz kalmayın:Vücudumuz et, balık, peynir ve yumurta gibi proteinleri sindirirken daha çok enerji harcıyor ve metabolizmayı süratlendırıyor. Fakat hiç karbonhidrat almadan sırf protein tüketilerek oluşturulan diyetlerden kaçının. Bu tür diyetlerle süratle kilo verseniz bile ardından verilenniz kiloları süratle almanızın yanı sıra damar hastalığına yakalanma riskiniz de artar.

6- Posa tüketimini artırın:Lif seviyesi yüksek olan yiyecekler, bilhassa taze sebze ve meyveler, kuru baklagiller ile tam tahıllı ürünleri de derli toplu tüketmeniz şart. Çünkü lif metabolizmayı süratlendırıyor. Hem de posa, gıdaların kan şekerinin yükselme süratini düşürüyor ve bedenin insüline olan gereksiniminı azaltarak diyabete karşı koruyor.

7- Bir dilim peynir veya 3 bardak süt: Yapılan son çalışmalarda diyette kalsiyum arttırılmasının yağ yıkımını süratlendırarak kilo vermeyi destek verilen meydana kondu. Süt ve süt ürünleri, pekmez, fındık, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru meyveler iyi birer kalsiyum kaynağıdır. Yeterli kalsiyum alabilmek amacıyla her gün 1 dilim kaşar peyniri ya da 3 bardak süt yeterli gelecektir.

8- Yemeklerinize ve içeceklerinize tarçın katın: Tarçın kan şekerini dengeleyen bir tesire sahip. Tarçının içerdiği krom minerali insülinin tesirini iyileştirdiği amacıyla daha az insüline gereksinim oluyor. Hem kendinizi daha uzun vakit tok hissetmek, hem de kan şekerinizin dengede kalması amacıyla yarım çay kaşığı tarçını içeceklerinizde ya da yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

9- Bu üçlüyü sofranızda bulundurun:Acı biberin içerdiği kapsaisin isimli madde metabolik sürati arttırıyor. Zencefilin köklerindeki yumrular dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Hem de oluşturulan çalışmalarda badem tüketen kadınların, badem tüketmeyen bayanlara göre daha basit kilo verilen meydana konmuş. Günde 1 çay kaşığı acı biber, 1 çay kaşığı zencefil ya da 6-8 adet badem tüketmenizde yarar var.

10- Soğan veya sarımsaksız olmaz:Soğan ve sarımsağın içerisinde yer alan alicin maddesi kan dolaşımını uyarıyor, sindirimi harekete geçiriyor, bedendeki çok suyun atılmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra metabolizmayı süratlendırarak, yağ yakımını arttırıyor. Zaten her yemeğe lezzet katan bu sebzeleri hem yemeklerinizde hem de salatalarınıza eklemeyi unutmayın.

11- Yemeklerden önce greyfurt yiyin: Yapılan bir çalışmada yemekten evvelce tüketilen yarım greyfurdun kilo vermeye yardımcı bulunduğu meydana kondu. Hem de greyfurt içerdiği limonoids ve likopen ile kansere karşı koruyucu tesir gösteriyor.

12- Fiziksel aktivitenizi artırın:Her gün oluşturulan fiziksel tesirnlikyi, günlük yaşantınızın bir parçası durumuna getirin. Fiziksel tesirnlik daha enerjik hissetmenizi, dinamik ve zinde kalmanızı sağlayarak metabolizmanızı süratlendıracaktır. Bu yüzden günlük olarak en azından yarım saat süratli tempoda yürümeniz yararlı olacaktır.

Günde En Az 6 Saat Uyuyun
Fazla ya da az uyumak metabolizma süratini olumsuz yönde tesirliyor. Bu yüzden eksperler günde en az 6, en çok 8 saat uyumanızı öneriyor. Vücudumuz amacıyla en sıhhatli uyku saatleri ise gece 23.00- 06.00 arasıdır. Bu saatlerde uyanık olmak metabolizma sürati üstünde olumsuz tesir yaratacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi